Ultima oră
Surpriză mare! Cine va apăra la EURO poartă României: ”Aşa este normal să fie! Aioani nu e în formă!”  | VIDEO EXCLUSIV
Surpriză mare! Cine va apăra la EURO poartă României: ”Aşa este normal să fie! Aioani nu e în formă!” | VIDEO EXCLUSIV
Condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol, Robinho acuză justiţia italiană de rasism
Condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol, Robinho acuză justiţia italiană de rasism
 VIDEO | Florin Stîngă, plin de optimism după victoria cu FCU Craiova: "Terminăm play-out-ul pe primul loc" VIDEO | Florin Stîngă, plin de optimism după victoria cu FCU Craiova: "Terminăm play-out-ul pe primul loc"
Nicolo Napoli, discurs ferm după înfrângerea cu Petrolul: "Cred că ne putem salva" Nicolo Napoli, discurs ferm după înfrângerea cu Petrolul: "Cred că ne putem salva"
Dan Alexa revine în fotbalul românesc! Destinaţie surprinzătoare Dan Alexa revine în fotbalul românesc! Destinaţie surprinzătoare
Sepsi a dat cărţile pe faţă după ce a izbucnit scandalul de dopaj: ”Plângea când m-a sunat. Poate de la sirop că a fost răcit!” | VIDEO EXCLUSIV

Sepsi a dat cărţile pe faţă după ce a izbucnit scandalul de dopaj: ”Plângea când m-a sunat. Poate de la sirop că a fost răcit!” | VIDEO EXCLUSIV

5 mutări cu care Becali a şocat fotbalul românesc! Topul mutărilor care au provocat rumoare în Liga 1. Va fi Buziuc excepţia de la regulă sau va avea soarta celorlalţi?

FCSB Publicat de Denis Şchiopu pe 3 aug 2020
mail-share icon Email

Alexandru Buziuc, atacantul transferat de FCSB de la Clinceni, se înscrie pe o listă lungă de transferuri tipice Gigi Becali, mutări care au surprins fotbalul românesc.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/19437708/6/buziuc.jpg

“E un jucător care îmi place mie”, a fost declaraţia făcută de Gigi Becali după transferul atacantului de 26 de ani, care a marcat de cinci ori în 37 de meciuri jucate pentru ilfoveni, în acest sezon. O declaraţie marcă înregistrată a lui Gigi Becali, care, nu de puţine ori, a fost urmată de “m-am lămurit şi de ăsta”.

5 exemple de transferuri surprinzătoare făcute de Gigi Becali la FCSB

Gora Tall - împrumutat de la APOP Kinyras, în 2010

Împrumutat de la APOP Kinyras, în 2010, fundaşul central senegalez nu a apucat să debuteze pentru FCSB, iar după doar cinci luni a făcut cale întoarsă în Cipru. Oficial, motivul pentru care Tall nu a jucat pentru echipa lui Gigi Becali a fost că era “obosit”. Neoficial, însă, la acea vreme s-a speculat că senegalezul ar fi avut rezultate îngrijorătoare la un control antidoping cerut de club. "Să joace Stoichiţă (n.r. - antrenorul FCSB-ului la acea dată) cu cine are, că doar nu sunt doar nouă jucători buni. I-au luat analize lui Tall, nu ştiu exact ce, şi i-a ieşit oboseala...Atât ştiu. Tall e obosit, medicii au stabilit că, pe o scară de la 1 la 10 el se află undeva la cifra 9. În Cipru, pregătirea se pare că se face mai mult după ureche, dar asta este, nu poţi să fii perfect: dacă ratez unul din cinci transferuri, e în regulă. Probleme mari erau dacă ratez cinci din cinci", spunea Gigi Becali, la momentul respectiv.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/19437708/1/gora-tall.jpg

Valentin Lemnaru - transferat de la U Cluj în 2014

Trecut şi pe la Dinamo, Lemnaru a fost transferat de FCSB după un sezon bun avut la U Cluj. Atacantul a marcat 13 goluri în sezonul 2013-2014 şi l-a convins pe Gigi Becali să plătească 200.000 de euro pentru el. La FCSB a jucat într-un singur meci, contra lui Aktobe, şi a fost trimis înapoi la U Cluj după numai două luni. Ulterior, Lemnaru a explicat motivul plecării sale: „În prima discuţie purtată cu domnul Gâlcă (n.r. - antrenorul FCSB-ului la acea vreme), acesta mi-a spus că nu m-a dorit la echipă. Poate că asta a fost greşeala mea. Dacă apucam să discut cu dânsul înainte, cu siguranţă nu mai ajungeam la Steaua”.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/19437708/2/lemnaru.jpg

Dan Popescu - transferat de la ACS Poli Timişoara, în 2016

Povestea lui Dan Popescu este una cu totul şi cu totul specială. În vara lui 2016, FCSB şoca şi îl transfera pe fundaşul stânga al celor de la ACS Poli Timişoara. Explicaţia transferului pare cusută cu aţă albă. Ulterior, s-a descoperit că oficialii FCSB-ului l-au confundat pe fundaşul stânga cu celălalt jucător numit Popescu din lotul bănăţenilor, Ovidiu. FCSB a sfârşit prin a-i transfera pe amândoi. Dacă Ovidiu Popescu se află şi în ziua de azi la FCSB, Dan Popescu nu a jucat decât două meciuri pentru roş-albaştri după care a fost împrumutat la Chiajna şi apoi cedat la Juventus Bucureşti.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/19437708/3/dan-popescu.jpg

Andrei Marc - transferat de la Concordia Chiajna în 2019

Un alt jucător care a trecut pe la Dinamo înainte să fie transferat de Gigi Becali este Andrei Marc. Format la Ceahlăul, fundaşul central a jucat un sezon şi pentru Dinamo, după care s-a transferat în Turcia. În 2017, Marc a revenit în Liga 1 şi a avut evoluţii bune la Concordia Chiajna. Gigi Becali l-a remarcat şi l-a adus la echipă în vara anului 2019. Doar două meciuri a jucat Marc pentru FCSB, după care s-a întors la Chiajna.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/19437708/4/marc.jpg

Marius Briceag - adus liber de contract după despărţirea de U Craiova

Până la Buziuc, cel mai recent transfer bizar făcut de Gigi Becali era Marius Briceag. Fundaşul de bandă, în vârstă de 28 de ani, a fost primul jucător transferat de FCSB în această perioadă de mercato, după ce a rămas liber de contract după aventura de la Craiova. 84 de meciuri - niciunul dintre ele în acest sezon al Ligii 1 - şi un gol marcat a adunat Briceag la Craiova, în ultimii cinci ani şi jumătate. "L-am luat pe Briceag. Dacă era gratis. Am zis că îmi trebuie neapărat fundaş central. Eu nu mai iau jucători străini. Mai am unul (n.r. - Soiledis), pe cine mai am? Străini eu jucători nu mai iau. Nu mai iau deloc, deloc, deloc. Dacă era gratis, am zis să-l iau şi gata. Şi o să mai avem un fundaş central tot român", şi-a explicat Becali alegerea.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/19437708/5/briceag.jpg

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele