Ultima oră
Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare
Blestemul accidentărilor continuă la FCSB! „Roş-albaştri” au mai pierdut un jucător important înaintea partidei cu Farul Blestemul accidentărilor continuă la FCSB! „Roş-albaştri” au mai pierdut un jucător important înaintea partidei cu Farul
Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”

Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”
Anunţul momentului vine din Spania: „Haaland va juca pentru Barcelona” Anunţul momentului vine din Spania: „Haaland va juca pentru Barcelona”
OFICIAL | FC Botoşani s-a despărţit de jucător după doar şase luni OFICIAL | FC Botoşani s-a despărţit de jucător după doar şase luni
Bomba momentului în fotbalul mondial! Zidane şi încă un mega star francez vin la pachet din vară la unul dintre cele mai puternice cluburi din istorie

Bomba momentului în fotbalul mondial! Zidane şi încă un mega star francez vin la pachet din vară la unul dintre cele mai puternice cluburi din istorie

A jucat în Liga 1 şi a fost convocat de Iordănescu la naţională, iar acum e şofer de tir! "E un job bănos, dar şi greu! Nu ai masă, nu ai viaţă!"

Special Publicat pe 14 sep 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/19480098/1/sebastian-hutan.jpg

Sebastian Huţan a fost considerat unul dintre cei mai promiţători portari ai României la începutul anilor 2000, iar în acea perioadă era o prezenţă constantă la loturile de juniori ale României.

A prins inclusiv selecţii la naţionala mare a tricolorilor, pentru care însă nu a avut şansa debutului. Huţan a fost al treilea portar al României la meciul cu Danemarca, scor 2-2, din septembrie 2003, în urma căruia tricolorii au ratat calificarea la Euro 2004.

În prezent, Huţan are 36 de ani şi are o meserie atipică pentru un fost fotbalist: e şofer de tir, fiind implicat în administrarea unei firme de transporturi interne şi internaţonale.

"Am fost la toate nationalele de juniori, cu echipa nationala de tineret am fost in trei campanii de calificare, am aparat. Am fost cu Zicu, Tamas, Banel Nicolita, Daniel Niculae, mai tarziu a venit si Marica, ca el este nascut in 85.

La inceputul anilor 2000 meciurile de tineret se jucau inaintea echipelor mari cu o zi. Cu Danamerca am aparat la Under 21 si a doua zi am fost al treilea portar, la Copenhaga, la partida de seniori.

A fost foarte trist dupa acel meci. Am mai prins o convocare cu Japonia pe stadionul lui Dinamo, dar nu am jucat deloc la nationala de seniori"
, a declarat Hutan, citat de Ziare.com.

  • 12 selecţii a strâns Huţan pentru naţionala U21 a României

De la naţionala României, la volanul unui TIR

Huţan s-a retras din activitate la doar 29 de ani, din cauza accidentărilor suferite, iar ulterior a lucrat ca antrenor cu portarii. A decis însă să iasă din lumea fotbalului pentru a ajuta la administrarea unei afaceri de familie.

"Treaba merge ca in Romania, nici sa te lauzi, nici sa te plangi. E un job si banos, dar si greu. Stai departe de familie. Ajuti la incarcat, la descarcat.

Cand il vedeam pe tatal meu ca el munceste si eu stau ca antrenor de portari, nu era ok si am zis sa vin sa-l ajut.

Si la un an distanta, dupa ce am rupt-o cu fotbalul, am ramas singur cu tirurile, pentru ca tatal meu a murit.

Eu sunt raspunzator de tot ceea se intampla. Nu sunt doar eu, mai am patru tiruri. Am baieti care fac curse internationale, eu fac numai in tara.

Cand traia tata, faceam si Germania, acum trebuie sa stau mai mult pe langa casa, o am si pe mama [...]

Nu ai masa, nu ai viata, mananci cand poti, mananci uneori din mers. Stai departe de familie. E responsabilitate mare. Zic unii ca e meserie banoasa, stai pe scaun,conduci si vin banii, dar nu, nu e chiar asa simplu.

Nu ai zi, nu ai noapte. Nu e chiar o viata atat de usoara.

E o afacere de familie, dar nu e ceva wow. In viitorul apropiat chiar nu mai intereseaza sa ma intorc in fotbal. Mai mult decat antrenor de portari nu ma vad, asa ca nu e momentul pentru lucrul acesta. Imi vad de tirurile mele si e mai bine pentru mine, momentan
", a mai declarat Huţan pentru sursa citată.

UTA Arad, Sheriff Tiraspol, FC Vaslui, Dinamo Moscova, Liberty Salonta, U Cluj şi CSMS Iaşi sunt echipele pentru care a jucat Sebastian Huţan de-a lungul carierei.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Special

Ultimele articole Toate articolele