Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

Acum e clar! CFR Cluj NU poate câştiga titlul dacă sezonul nu ajunge la final. Reacţia oficială a preşedintelul UEFA

Superliga Publicat pe 20 mar 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19309809/1/cfr-campioana.jpg

Majoritatea campionatelor de fotbal de pe glob sunt suspendate din cauza pandemiei de coronavirus, iar în ultimele zile au fost vehiculate numeroase variante pentru modul în care sezonul în curs va fi încheiat, în Liga 1, dar şi în celelalte ligi afectate.

În acest moment e clar că Liga 1 nu va reveni la data stabilită iniţial (începutul lui aprilie), iar cel mai probabil criza se va prelungi până în mai. Chiar şi aşa, dorinţa e ca sezonul în curs să fie dus la bun sfârşit, în condiţiile în care UEFA a amânat Euro 2020 pentru anul viitor, iar acum meciurile vor putea fi împinse şi în lunile de vară.

UEFA a stabilit deja ca finalele Champions League şi Europa League să fie amânate cu aproximativ o lună şi să se dispute în finalul lui iunie, iar celelalte campionate vor avea timp să-şi reprogrameze etapele rămase de disputat, astfel încât să nu fie afectat şi următorul sezon.

Campionat încheiat cu clasamentul actual? Reacţia UEFA

În Liga 1 s-a vehiculat inclusiv varianta ca LPF să omologheze clasamentul din momentul întreruperii, cu CFR Cluj campioană şi FCSB, Craiova şi Astra (următoarele trei clasate) admise în preliminariile Europa League.

Totuşi, această variantă e exclusă şi o spune chiar preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.

"Am văzut şi am auzit de un fake news, conform căruia UEFA va transmite ligilor să încheie campionatele şi să decidă ca echipele aflate acum pe primul loc să primească titlul.

Pot spune că nu e adevărat! Ţelul nostru este să încheiem toate campionatele şi nu am recomandat aşa ceva vreunei asociaţii sau ligi!", a spus Ceferin, citat de Daily Mirror.

În Premier League s-a ridicat aceeaşi problemă, în condiţiile în care Liverpool e ca şi câştigătoare, având nevoie de doar 6 puncte în cele
9 etape rămase de disputat. Totuşi, nici cormoranii nu vor putea beneficia de o asemenea regulă şi se aşteaptă ca sezonul să se încheie, indiferent de dată, pentru stabilirea configuraţiei finale.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele