Ultima oră
VIDEO | PSG - Bayern Munchen, ACUM pe Look Sport+ şi Look 4K. Bavarezii au posesia, dar degeaba. Absenţele nenumărate se simt VIDEO | PSG - Bayern Munchen, ACUM pe Look Sport+ şi Look 4K. Bavarezii au posesia, dar degeaba. Absenţele nenumărate se simt
VIDEO | Chelsea - FC Porto 0-0, LIVE pe Look Sport. Londonezii sunt cu un pas în semifinalele Ligii Campionilor VIDEO | Chelsea - FC Porto 0-0, LIVE pe Look Sport. Londonezii sunt cu un pas în semifinalele Ligii Campionilor
VIDEO | Anton, surprins de demisia lui Mulţescu! "În vestiar nu s-a discutat despre asta. Acum am aflat" VIDEO | Anton, surprins de demisia lui Mulţescu! "În vestiar nu s-a discutat despre asta. Acum am aflat"
EXCLUSIV | Haos la Dinamo, după demisia lui Mulţescu. "A realizat că nu se poate mai mult. Dinamo şi-a pierdut identitatea" EXCLUSIV | Haos la Dinamo, după demisia lui Mulţescu. "A realizat că nu se poate mai mult. Dinamo şi-a pierdut identitatea"
OFICIAL | Plecarea lui Mulţescu, programată! Dinamo şi-a numit un nou antrenor la o oră după demisia ”Smurdului”. Contract pe un an şi jumătate şi salariu de 8.000 de euro/ lună OFICIAL | Plecarea lui Mulţescu, programată! Dinamo şi-a numit un nou antrenor la o oră după demisia ”Smurdului”. Contract pe un an şi jumătate şi salariu de 8.000 de euro/ lună
ULTIMA ORĂ | Mulţescu pleacă de la Dinamo, după eşecul cu Astra din semifinalele Cupei. "Mă opresc aici. Lipseşte scânteia" ULTIMA ORĂ | Mulţescu pleacă de la Dinamo, după eşecul cu Astra din semifinalele Cupei. "Mă opresc aici. Lipseşte scânteia"

Acuzaţii grave la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român! Cinci persoane au fost trimise în judecată

JO 2020 Publicat pe 5 ian 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38215/19852771/1/olympic-flag.jpg

Cinci persoane, între care fostul secretar general al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, dar şi alţi trei angajaţi ai COSR, au fost trimise în judecată pentru abuz în serviciu în dosarul privind echipamentele de slabă calitate cu care membrii lotului olimpic al României s-au prezentat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au finalizat dosarul privind infracţiunea de abuz în serviciu deschis după ce sportivii lotului olimpic al României au fost nevoiţi să participe la Jocurile Olimpice din urmă cu cinci ani, de la Rio de Janeiro, purtând echipament de proastă calitate. Cinci persoane, între care patru reprezentanţi ai COSR şi unul al firmei care a furnizat echipamentul, au fost trimise în judecată.

"Pentru patru dintre inculpaţi, Dobrescu Ioan - secretar general, Mişcă Georgeta - consilier juridic, Trocan Carmen – director juridic, Dumbravă Răzvan Silviu – director economic s-a reţinut că în calitate de reprezentanţi ai Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi-au încălcat atribuţiile de serviciu prin aceea că nu au respectat procedura de achiziţionare a echipamentului sportiv prevăzută de legea privind atribuirea contractelor de achiziţie publică. Astfel, prin încălcarea dispoziţiilor legale, au semnat contractul de furnizare echipament sportiv în valoare de 715 935 lei fără TVA (859 122 lei inclusiv TVA) şi au semnat referatul prin care s-a aprobat plata contravalorii echipamentului sportiv către societatea vânzătoare, cauzând Comitetului Olimpic şi Sportiv Român o pagubă în cuantum de 256 231 lei fără TVA (307 477,2 lei inclusiv TVA). Cea de-a cincea inculpată, reprezentantă a societăţii comerciale ce a furnizat echipamentul sportiv, a înlesnit crearea pagubei în patrimoniul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român prin negocierea condiţiilor de încheiere şi executare a contractului de furnizare echipament sportiv.”, se arată în rechizitoriul redactat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 din Bucureşti. 

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 în 28 decembrie, iar până în prezent nu a fost stabilit primul termen de judecată.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român s-a constituit parte civilă în proces.

Sportivii care au reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 au purtat echipament sportiv din care ieşeau aţele, articolele de îmbrăcăminte fiind prost finisate, iar măsurile livrate nefiind corespunzătoare. Procurorii au reţinut că echipamentul sportiv livrat COSR a fost "de slabă calitate, aspect ce a dus la un comportament defectuos al articolelor de echipament sportiv şi ce a influenţat caracteristicile de confort pentru sportivi”.

mail-share icon Email
viewscnt

JO 2020

Ultimele articole Toate articolele