Ultima oră
CFR Cluj a făcut 1-1 cu Ludogoreţ, în al doilea amical din Austria CFR Cluj a făcut 1-1 cu Ludogoreţ, în al doilea amical din Austria
LIVE BLOG EURO 2020, ziua a noua | Portugalia – Germania 2-4! Urmează Spania - Polonia, de la 22:00 LIVE BLOG EURO 2020, ziua a noua | Portugalia – Germania 2-4! Urmează Spania - Polonia, de la 22:00
Gabriel Tamaş a devenit preşedinte al FC Voluntari
Gabriel Tamaş a devenit preşedinte al FC Voluntari
Negocierile dintre Zdenek Ondrasek şi FCSB, avansate! Negocierile dintre Zdenek Ondrasek şi FCSB, avansate!
Dragoş Grigore negociază cu Rapid. Fundaşul are şi trei propuneri din Turcia Dragoş Grigore negociază cu Rapid. Fundaşul are şi trei propuneri din Turcia
Vlad Muţiu a semnat cu FC Hermannstadt
Vlad Muţiu a semnat cu FC Hermannstadt

Adi Vasile a anunţat lotul naţionalei de handbal feminin pentru meciurile-test cu Spania

Handbal Publicat de Andrei Ionascu pe 11 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38126/20241664/1/3l1a2402.jpg

Selecţionerul naţionalei feminine de handbal, Adrian Vasile, a convocat lotul pentru pregătirea centralizată din perioada 6-8 iulie şi pentru meciurile amicale cu naţionala Spaniei, programate în perioada 9-12 iulie, la Castellon (Spania).

‘Tricolorele’ au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar sunt calificate la Campionatul Mondial din 2021, programat în Spania, în perioada 2-19 decembrie.

România a participat la toate cele 24 de ediţii ale Campionatului Mondial de handbal feminin şi a obţinut patru medalii, aur în 1962, argint în 1973 şi 2005, bronz în 2015, iar de alte cinci ori s-a clasat pe locul 4.

Lotul convocat este următorul: Bianca Bazaliu, Daria Bucur, Daciana Hosu, Alina Ilie, Raluca Kelemen, Eva Kerekes, Cristina Laslo, Andra Moroianu, Lorena Ostase, Anca Polocoser, Andreea Popa, Nicoleta Safta, Sonia Seraficeanu, Elena Şerban, Alexandra Severin, Ana Maria Tănăsie, Sorina Tîrcă, Bianca Tiron.

“Mă bucur că putem să legăm activităţile cu echipa naţională astfel încât momentele când ne întâlnim să fie cât mai constante. Cu cât vom avea mai multe întâlniri constante, cu atât vom sedimenta mai bine informaţia pe care vrem să o transmitem jucătoarelor. E foarte important, pentru a consolida echipa, să fim cât mai aproape unii de alţii, deoarece cu toţii avem obiectivul de a reuşi un Campionat Mondial foarte bun. Cred că echipa naţională a Spaniei e un adversar foarte bun pentru noi, cu multe jucătoare foarte bune, calificate la Jocurile Olimpice, aşa că din punctul meu de vedere şi al întregului staff este un test benefic pentru ambele echipe. Este un moment în care putem vedea mai multe fete în dispozitivul nostru. Va fi o acţiune în care vom vedea jucătoare cu care deja suntem obişnuiţi în echipa natională a României, dar vom vedea şi jucătoare tinere cărora vrem să le lansăm provocarea de a-şi dori să facă parte din echipa naţională a României şi de a face parte din succesul care se va întâmpla, sperăm noi, la turneele finale”, a spus selecţionerul Adrian Vasile.

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Handbal

Ultimele articole Toate articolele