Ultima oră
VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău 1-1. Egal în primul meci din play-off-ul Ligii 2 şi un super gol de la mare distanţă VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău 1-1. Egal în primul meci din play-off-ul Ligii 2 şi un super gol de la mare distanţă
Tun financiar dat de CFR Cluj! Clubul de top din Premier League a pus pe masă 3,5 milioane de euro pentru jucător: ”Este un fotbalist modern!”

Tun financiar dat de CFR Cluj! Clubul de top din Premier League a pus pe masă 3,5 milioane de euro pentru jucător: ”Este un fotbalist modern!”
Mircea Rednic acuză sancţiunea primită, după incidentele de la Dinamo - UTA. „Eu cu ce am greşit?” Mircea Rednic acuză sancţiunea primită, după incidentele de la Dinamo - UTA. „Eu cu ce am greşit?”
Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză de Fotbal pentru o nouă serie de infracţiuni legate de pariuri

Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză de Fotbal pentru o nouă serie de infracţiuni legate de pariuri
Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito” Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito”
Volei Alba Blaj, a treia semifinalistă a Diviziei A la volei feminin Volei Alba Blaj, a treia semifinalistă a Diviziei A la volei feminin

Adrian Mutu, faţă în faţă cu o calificare istorică. "Fiind un meci de calificare, l-aş compara cu Danemarca-România, de acum 17 ani”

Fotbal Internațional Publicat de Daian Cutu pe 16 nov 2020
mail-share icon Email

Naţionala de tineret a României pregăteşte meciul decisiv cu Danemarca din preliminariile pentru Campionatul European din 2021. Confruntarea este programată pe 17 noiembrie, pe arena 'Ilie Oană' din Ploieşti, de la ora 20:30. ‘Tricolorii’ sunt favoriţi, având în vedere că nordicii sunt deja calificaţi şi nu vor alinia cel mai bun ‘11’.

În cazul unei victorii, 'tricolorii' vor obţine calificarea la EURO 2021 de pe locul al doilea, dar acest lucru se poate întâmpla şi în cazul unui egal, în funcţia de celelalte rezultate.

Adrian Mutu a vorbit la conferinţa de presă despre importanţa acestui meci şi a vorbit despre experienţa sa cu danezii, cu care s-a confruntat în anul 2003, în preliminariile CampionatuluI European.

"Fiind un meci de calificare, l-aş compara cu Danemarca-România, de acum 17 ani. Pe care l-am jucat în Danemarca, din păcate pentru noi, s-a terminat 2-2, am primit ultimul gol chiar în ultimele secunde ale meciului, pierzând şi calificarea.  Sper ca mâine să obţinem calificarea şi să mergem la CE.  

M-am concentrat foarte mult pe jocul echipei noastre, ştim adversarii, ştim cât sunt de puternici, ne-am concentrat foarte mult pe jocul nostru să fie cât mai bun  Avem nevoie de victorie şi e nevoie să fim aproape perfecţi.  (n.r.- discurs special?) Nu, nu, în general nu-mi pregătesc discursurile, vorbe care îmi vin pe moment, intru între băieţi şi spun ceea ce simt.

(n.r. - E cel mai important meci ca antrenor?) Da, chiar dacă am mai jucat un meci de baraj la Voluntari, miza fiind rămânerea în Liga 1, fiind un meci cu o miză foarte mare şi cu o greutate importantă pentru un antrenor.  Dar fiind la nivel naţional, să aduc o bucurie suporterilor naţionalei U21  

(n.r. - Cât vă ajută meciurile importante ca jucător în cariera de antrenor?) Mă ajută să-mi stăpânesc sentimentele, în general ca jucător n-am avut emoţii înaintea acestor meciuri cu miză, dar întotdeauna am fost concentrat, mi-am analizat adversarul direct. Eram focusat pe evoluţiile mele, cred că mâine e important să arate atitudine pentru că tactic ştiu ce au de făcut, le-am explicat foarte clar, au fost foarte atenţi, au lucrat foarte mult.

Ce am încercat să le explic băieţilor, tot ce am încercat să-i învăţ din experienţa acumulată ca jucător. Sunt anumite trucuri, mă refeream foarte mult la unghiul faţă de minge, închis sau deschis, face ca mingea să aibă o traiectorie, iar băieţii au prins repede.  Sper ca mâine să reuşească să înscrie pentru că ne-ar face fericiţi   

Ianis Hagi e un fotbalist super profesionist, nu am ce să-i reproşez băiatului, a venit cu atitudinea corectă, s-a antrenat foarte bine, cred că presiunea pe care o are în general nu ar trebui să o simtă sau să nu-i dea importanţă pentru că nu joacă doar el, nu joacă doar el, nu e doar el în echipă, e Ianis şi face parte dintr-o echipă. Important e să se bucure de fotbal.  Să stea calm, să aibă linişte pentru că momentul... Va veni"
, a spus Adrian Mutu, la conferinţa de presă.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri