Ultima oră
Gabi Tamaş revine pe teren Gabi Tamaş revine pe teren
NEWS ALERT | Lovitură grea încasată de CFR Cluj! Un titular s-a "rupt" şi ratează derby-ul cu Universitatea Craiova NEWS ALERT | Lovitură grea încasată de CFR Cluj! Un titular s-a "rupt" şi ratează derby-ul cu Universitatea Craiova
Ciprian Marica a numit atacantul care nu are voie să lipsească de la Campionatul European! "Este cel mai în formă" Ciprian Marica a numit atacantul care nu are voie să lipsească de la Campionatul European! "Este cel mai în formă"
VIDEO | Madison Square Garden s-a cutremurat! Final nebun în meciul câştigat de New York Knicks împotriva Philadelphiei 76ers VIDEO | Madison Square Garden s-a cutremurat! Final nebun în meciul câştigat de New York Knicks împotriva Philadelphiei 76ers
”Abia duminică după amiază doctorii au reuşit să mă stabilizeze”. Dezvăluire cutremurătoare făcută de Adrian Mititelu Jr. ”Abia duminică după amiază doctorii au reuşit să mă stabilizeze”. Dezvăluire cutremurătoare făcută de Adrian Mititelu Jr.
VIDEO | Meci uluitor în NBA! Denver Nuggets a recuperat un deficit de 20 puncte şi a învins-o pe LA Lakers în ultima secundă VIDEO | Meci uluitor în NBA! Denver Nuggets a recuperat un deficit de 20 puncte şi a învins-o pe LA Lakers în ultima secundă

Al treilea atacant "alungat" de Becali într-un an. Cine preia ştafeta de urmaş al golgheterului Gnohere la FCSB

Superliga Publicat pe 22 ian 2021
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19924275/1/gb.jpg


Plecarea lui Sergiu Buş (28 de ani) în Coreea de Sud, la Seongnam, pentru 300.000 de euro, reprezintă ultimul episod al serialului "Atacanţi care nu se impun la FCSB". Unul deschis de Denis Alibec şi continuat de Ioan Hora şi Adrian Petre. 
 
Harlem Gnohere este, de fapt şi de drept, ultimul număr nouă veritabil care a reuşit să se impună în echipa controlată de Gigi Becali. Adus în 2017, francezul de origine ivoriană a plecat în vara lui 2020, după 51 de goluri în 115 meciuri, iar ultimii ani au reprezentat pentru liderul din Casa Liga 1 o căutare continuă pentru găsirea unui alt "goleador". Alibec a fost primul cu care Becali a insistat, l-a dat la o parte pe Gnohere pentru a-l forţa în vederea unui transfer în străinătate, dar capriciile lui Denis şi conflictul cu Nicolae Dică a dus la primul eşec.

Ioan Hora, primul rateu

În iarna lui 2019, Ioan Hora, fost golgheter al campionatului românesc, era adus din Turcia, de la Akhisarspor, iar Becali spera că el se va transforma în atacantul de gura porţii care să fie pus în valoare de Man, Coman, Moruţan şi Tănase. Doar că lucrurile nu au mers bine, iar vârful născut la Oradea a plecat în ianuarie 2020, la Gaz Metan, după şase goluri reuşite în cele 1.593 de minute jucate în 30 de partide. Acum, Hora joacă la UTA Arad, iar ştafeta i-a predat-o lui Adrian Petre.

De la Esbjerg la Cosenza, via FCSB

După o impresie bună lăsată în Danemarca, la Esbjerg, şi evoluţii apreciate în tricoul naţionalei de tineret, Adi Petre era adus de FCSB în februarie 2020, contra sumei de 800.000 de euro. Un pariu de prezent şi viitor pus de Becali, care-şi imagina că-l va vinde pe tânărul vârf contra unei sume importante, dar, din nou, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg. Petre a intrat rapid în vizorul finanţatorului FCSB şi, după trei goluri în 16 meciuri, a fost împrumutat la Cosenza, unde, de asemenea, nu a reuşit să se impună. Nici Consenza nu-l mai vrea, având varianta de a-l împrumuta în Serie C, la Virtus Francavilla, iar în vară ar putea reveni sub comanda lui Toni Petrea.

Sergiu Buş, de la mare pariu la dezamăgire

La jumătate de an după Petre, în curtea clubului din Berceni a poposit şi Sergiu Buş, atacant care venea după un sezon extraordinar la Gaz Metan Mediaş şi despre care Becali dădea asigurări că nu va urma acelaşi traseu ca al lui Petre, fiind un pariu personal al finanţatorului. Nici soarta sa nu a fost cu mult diferită, pentru că omul cu banii de la liderul din Casa Liga 1 a ajuns la concluzia că Buş nu e omul potrivit pentru atacul echipei sale. L-a trecut pe linie moartă după două goluri în 16 meciuri, iar joi l-a vândut în Coreea de Sud pentru un profit de 300.000 de euro.
 
11 goluri au reuşit împreună Hora, Petre şi Buş pentru FCSB

Octavian Popescu, programat să preia ştafeta

FCSB l-ar fi vrut pe Dumitru Cardoso, dar vârful a fost vândut de Gaz Metan Mediaş în Coreea de Sud. În timp ce tactica lui Petrea se concentrează pe un joc ofensiv fără un nouă clasic, Becali mută, acum, presiunea pe umerii puştiului Octavian Popescu. Deşi se vede clar că mijlocaşul nu are calităţile necesare pentru un vârf de careu, latifundiarul din Pipera insistă că acesta ar putea juca în avanposturi: "L-am dat pe Buş pentru că mi-a convenit şi oferta. Aş vrea să aduc un număr 9, dar nu am ce să găsesc în Liga 1. Singurul pe care am vrut să îl iau a fost Cardoso, dar a plecat şi el în Coreea de Sud.
 
Până la urmă, pot să spun că avem număr 9, e Octavian Popescu, iar copilul asta care e al doilea fenomen după Hagi o să plece pe bani mulţi de la mine”, a spus Becali, după ce l-a vândut pe Buş.
mail-share icon Email
viewscnt

Superliga

Ultimele articole Toate articolele