Ultima oră
VIDEO | UTA Arad - Oţelul Galaţi 0-0, în direct la Prima Sport 1! Primă repriză bogată în ocazii VIDEO | UTA Arad - Oţelul Galaţi 0-0, în direct la Prima Sport 1! Primă repriză bogată în ocazii
Turneul final al Billie Jean King Cup se va juca în format eliminatoriu. România îşi va afla adversara pe 30 aprilie Turneul final al Billie Jean King Cup se va juca în format eliminatoriu. România îşi va afla adversara pe 30 aprilie
Clubul din Superliga ce va primi de la bugetul local peste 1 milion de euro! Clubul din Superliga ce va primi de la bugetul local peste 1 milion de euro!
Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor la fotbal feminin Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor la fotbal feminin
Încă un mare oraş din ţară e aproape să aibă stadion modern. Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru o arenă de 30.000 de locuri Încă un mare oraş din ţară e aproape să aibă stadion modern. Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru o arenă de 30.000 de locuri
Un antrenor din Superliga se află în negocieri: „Ambele părţi vrem” Un antrenor din Superliga se află în negocieri: „Ambele părţi vrem”

Alexandru Bourceanu abia aşteaptă revenirea în fotbal: ”Am diplomă de preparator fizic, aş putea sta pe bancă la orice nivel, chiar şi la Liga 1”

Superliga Publicat pe 14 ian 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20552822/1/rps8879.jpg

Retras din fotbal de câţiva ani, Alexandru Bourceanu nu poate sta departe de fenomen, iar acum urmează cursurile de antrenor. Însă, are şi o diplomă de preparator fizic, putând sta pe banca unor formaţii, chiar şi în Casa Liga 1.

În vârstă de 36 de ani, fostul mijlocaş şi căpitan al FCSB-ului face cursurile de antrenor în  Ţările de Jos şi în România.

Am avut norocul de a da peste câteva nume importante din Europa în ce priveşte antrenoratul şi mai ales livrarea de cursuri de coaching online. Sunt destul de mulţumit de cum merg lucrurile, e un drum anevoios care mai durează cel puţin doi, trei ani, pentru a pune bazele şi apoi din când în când trebuie să ne reîmprospătăm cunoştinţele. În momentul în care am renunţat, ştiam că vreau să devin antrenor. Acum sunt sigur că vreau să devin antrenor.

Probabil, dacă aş fi ştiut că vreau să devin antrenor cu doi, trei, patru ani înainte de a termina cu jucatul, probabil aş fi acumulat aceste cunoştinţe în perioada aceea şi probabil aş fi fost la următorul nivel. E important că am reuşit şi acum să ajung la o şcoală de coaching de care să fiu încântat şi care să mi ofere nişte cunoştinţe care sunt sigur că mă vor ajuta în viitor. Am citit câteva cărţi şi într-o carte e descris acest domn, cel conduce această academie de coaching, FC Evolution se numeşte. Ei îşi doresc să ofere cele mai bune programe de coaching, cea mai bună educaţie de coaching din lume. Cumva sunt şcoliţi acolo să fie cei mai buni din lume

Fac şi cursurile în România. La vară, probabil voi avea carnet de antrenor, pentru că sunt nişte probleme între FRF  şi le am tot repetat, între FRF şi şcoala pe care o fac. Sunt anumite probleme cu nişte hârtii semnate, la nivel birocractic. După aceea o să urmăm o clasă de licenţă B, cu ce am cumulat şi mai departe voi vedea care sunt oportunităţile care mi se vor oferi.

Am o diplomă de preparator fizic, aş putea sta pe bancă la orice nivel, chiar şi la Liga 1. Obiectivul meu e să ajung antrenor principal sau să fiu asistent la o echipă de seniori sau să antrenez direct o echipă de seniori de eşalon inferior. Sunt mai multe variante, niciuna nu e ideală şi depinde foarte mult de oportunităţile pe care le voi avea", a declarat Alexandru Bourceanu pentru Telekom Sport. 

Alexandru Bourceanu, fostul căpitan al FCSB-ului, nu crede că bucureştenii au mari şanse la titlu nici în acest sezon de Casa Liga 1, considerând că favorită clară este CFR Cluj, pe care o vede echipa mai bună. Fostul mijlocaş nu s-a ascuns şi a recunoscut că fostul său club ratează obiectiv după obiectiv din cauza managementului.

Bourceanu a analizat meciurile CFR-ului şi a observat prestaţii solide, atât în duelurile cu formaţiile mai slab cotate, cât şi în duelurile cu formaţiile din fruntea clasamentului.

CFR a fost o echipă mai bună ca FCSB, asta e clar. E treaba clubului, managmentului, de ce n-au câştigat titlul 5 ani. CFR-ul are un avans destul de mare, dar în momentul în care vine play-off-ul vor veni undeva la cinci-şase puncte. Mai sunt meciuri de jucat din sezonul regulat aşa că se mai pot întâmpla chestii. 

E mai bună decât toate echipele, a fost mai bună în acest tur de campionat decât toate echipele din Liga 1. Dacă ne raportăm la rezultate, clar merită. Rezultatele sunt cele care contează dacă ne raportăm la titlu”, a declarat Alexandru Bourceanu pentru Antena Sport.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele