Ultima oră
Garbine Muguruza şi-a anunţat retragerea din activitate: “Povestea mea în acest sport a fost fantastică” Garbine Muguruza şi-a anunţat retragerea din activitate: “Povestea mea în acest sport a fost fantastică”
Vocile drumului către EURO 2024, premiate de APS. Emil Grădinescu şi Costi Mocanu, copleşiţi de emoţie Vocile drumului către EURO 2024, premiate de APS. Emil Grădinescu şi Costi Mocanu, copleşiţi de emoţie
Dan Petrescu schimbă radical lotul lui CFR la vară. Nume grele vor fi OUT Dan Petrescu schimbă radical lotul lui CFR la vară. Nume grele vor fi OUT
VIDEO | FCU Craiova - Dinamo 0-0, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start VIDEO | FCU Craiova - Dinamo 0-0, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start
China, în centrul unui scandal de dopaj la nataţie China, în centrul unui scandal de dopaj la nataţie
Record mondial doborât de un campion nigerian. A jucat şah fără întrerupere timp de 58 de ore Record mondial doborât de un campion nigerian. A jucat şah fără întrerupere timp de 58 de ore

Alexandru Creţu a semnat cu FCSB. Ionuţ Badea: "E un risc să-l foloseşti ca fundaş central" EXCLUSIV

FCSB Publicat de Andrei Ionascu pe 2 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/20227951/1/cretu.jpg

FCSB a oficializat astăzi transferul mijlocaşului defensiv Alexandru Creţu (29 de ani), ultima oară la echipa slovenă Maribor, din postura de jucător liber de contract. La emisiunea ‘Look Sport LIVE’ de la Look Sport+, antrenorul Ionuţ Badea a declarat că este un risc pentru FCSB să-l folosească pe Creţu pe postul de fundaş central.

În această dimineaţă, Creţu a ajuns la palatul lui Gigi Becali, pentru a semna contractul cu FCSB.

Alexandru Creţu, cotat la 400.000 de euro, are 4 selecţii la echipa naţională. A reuşit 2 goluri şi 2 pase decisive în acest sezon pentru Maribor, în 23 de meciuri.

Gigi Becali i-a oferit lui Creţu 100.000 de euro la semnătură şi un salariu de 15.000 de euro pe lună.

“Din punctul meu de vedere, este un jucător clasic de mijlocul terenului, un închizător. Are o structură bună, ca înălţime, dar nu l-aş vedea cu mare forţă de recuperare. Este cumva între poziţii, între număr 6 şi număr 8. Cam asta a jucat, în faţa apărării. La echipa naţională, nefiind un jucător creativ, cu o tehnică extraordinară, nu a putut ieşi în evidenţă prin prisma postului. Chiar sunt curios cum se va readapta în campionatul României. A făcut meciuri bune în Slovenia, altfel nu ar fi fost chemat la echipa naţională.

E un risc să-l foloseşti ca apărător central. Nu vreau să le fac temele celor de la FCSB, ei ştiu mai bine. Însă FCSB este o echipă care joacă foarte mult în terenul advers. Asta înseamnă că lasă mult spaţiu în spatele liniei de apărare, 40-50 de metri. Înseamnă că îţi trebuie jucători cu viteză, cu forţă explozivă peste medie, la nivelul fundaşilor centrali. Miron şi Cristea au jucat bine prin anticipaţie, dar şi pe fondul calităţii campionatului nostru, care nu este peste medie. Iulian Cristea jucase mijlocaş la închidere înainte, dar s-a achitat de sarcini ca fundaş central, cu riscurile asumate. Au fost momente când s-a văzut că are caracteristici mai mult de mijlocul terenului decât de apărare. E şi o chestiune de tactică, de care trebuie să se ocupe staff-ul de la FCSB”, a spus Ionuţ Badea, la emisiunea ‘Look Sport LIVE’ de la Look Sport+.

Pe lângă Maribor, Alexandru Creţu a mai evoluat în Slovenia pentru NK Olimpija Ljubljana. În ţară, mijlocaşul central a fost legitimat la Poli Iaşi şi la Corvinul Hunedoara. La aceasta din urmă a fost împrumutat de la echipa din Moldova, pentru câteva luni.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele