Ultima oră
LIVE BLOG EURO 2020, ziua a noua | Portugalia – Germania 2-4! Urmează Spania - Polonia, de la 22:00 LIVE BLOG EURO 2020, ziua a noua | Portugalia – Germania 2-4! Urmează Spania - Polonia, de la 22:00
Gabriel Tamaş a devenit preşedinte al FC Voluntari
Gabriel Tamaş a devenit preşedinte al FC Voluntari
Negocierile dintre Zdenek Ondrasek şi FCSB, avansate! Negocierile dintre Zdenek Ondrasek şi FCSB, avansate!
Dragoş Grigore negociază cu Rapid. Fundaşul are şi trei propuneri din Turcia Dragoş Grigore negociază cu Rapid. Fundaşul are şi trei propuneri din Turcia
Vlad Muţiu a semnat cu FC Hermannstadt
Vlad Muţiu a semnat cu FC Hermannstadt
Filip Jianu a fost eliminat în primul tur al calificărilor la Eastbourne
Filip Jianu a fost eliminat în primul tur al calificărilor la Eastbourne

Alexandru Dedu ia în calcul schimbarea selecţionerului echipei de handbal masculin! "Este foarte probabil ca Xavi Pascual să vină"

Handbal Publicat de Andrei Ionascu pe 9 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38126/20237702/1/ded.jpg

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a anunţat că sunt şanse mari ca spaniolul Xavi Pascual, care a fost numit antrenor la Dinamo, să preia şi banca tehnică a naţionalei masculine. Sub conducerea lui Rareş Fortuneanu, ‘tricolorii’ au ratat calificarea la Campionatul European din 2022.

La 1 iunie, CS Dinamo a anunţat că noul antrenor al echipei de handbal este Xavi Pascual (53 de ani). Ibericul a câştigat două Ligi ale Campionilor cu Barcelona.

Pascual a fost selecţionerul României între 2016 şi 2018.

“Este un lucru bun că unul dintre cei mai mari antrenori din lume vine în România. În Liga Zimbrilor şi Liga Florilor vor fi din noul campionat mulţi antrenori cu CV-uri extraordinare şi sper ca acest lucru să fie un stimulent pentru antrenorii români. Este foarte probabil ca Xavi Pascual să vină şi pe banca tehnică a naţionalei masculine, dar în momentul de faţă la prima reprezentativă masculină există un staff sub contract", a spus Alexandru Dedu.

Rareş Fortuneanu, actualul selecţioner, mai are contract cu Federaţia Română de Handbal până la finalul acestui an.

România a ratat încă o calificare la un turneu final de Campionat European, la 25 de ani de la ultima participare, când, în 1996, a ocupat locul al 9-lea.

Următoarea campanie de calificare, pentru Campionatul Mondial din 2023, va debuta la începutul anului viitor. România nu s-a mai calificat la un turneu final de la Campionatul Mondial din 2011.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Handbal

Ultimele articole Toate articolele