Ultima oră
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”
„Îi face un mare rău băiatului pentru că îl tot laudă. Exagerează prea mult!” . Gică Hagi, taxat de fostul mare fotbalist al Stelei „Îi face un mare rău băiatului pentru că îl tot laudă. Exagerează prea mult!” . Gică Hagi, taxat de fostul mare fotbalist al Stelei
VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău 1-1. Egal în primul meci din play-off-ul Ligii 2 şi un super gol de la mare distanţă VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău 1-1. Egal în primul meci din play-off-ul Ligii 2 şi un super gol de la mare distanţă
Tun financiar dat de CFR Cluj! Clubul de top din Premier League a pus pe masă 3,5 milioane de euro pentru jucător: ”Este un fotbalist modern!”

Tun financiar dat de CFR Cluj! Clubul de top din Premier League a pus pe masă 3,5 milioane de euro pentru jucător: ”Este un fotbalist modern!”
Mircea Rednic acuză sancţiunea primită, după incidentele de la Dinamo - UTA. „Eu cu ce am greşit?” Mircea Rednic acuză sancţiunea primită, după incidentele de la Dinamo - UTA. „Eu cu ce am greşit?”
Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză de Fotbal pentru o nouă serie de infracţiuni legate de pariuri

Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză de Fotbal pentru o nouă serie de infracţiuni legate de pariuri

Ambiţii mari pentru Turcia în meciul de deschidere la EURO 2020. Şenol Guneş: "Cred că putem câştiga. Mi-ar plăcea să ajungem în finală"

EURO 2020 Publicat de Andrei Ionascu pe 11 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/20241631/1/gunes.jpg

Meciul de deschidere de la EURO 2020 este Turcia - Italia, pe Stadio Olimpico din Roma, vineri, de la ora 22:00. Selecţionerul Turciei, Şenol Guneş, s-a declarat încrezător că echipa lui poate să producă surpriza la debut, apoi să aibă un parcurs remarcabil la turneul final.

Confruntarea Turcia – Italia va fi prefaţată pe Look Sport+, de la ora 21:00, la emisiunea ‘EURO CENTER’, de către Silviu Tudor Samuilă şi Dan Udrea.

Grupa A de la EURO 2020 are o mare favorită, Italia, dar lupta pentru locul doi se anunţă extrem de imprevizibilă. Elveţia a reuşit să se califice de fiecare dată din faza grupelor, sub conducerea lui Vladimir Petkovic: Cupa Mondială din 2014 şi 2018, EURO 2016 şi Liga Naţiunilor. Ţara Galilor a produs marea surpriză la Campionatul European precedent, reuşind să ajungă în semifinale.

Cel mai bun rezultat al Turciei la EURO este semifinala din 2008. La EURO 2016, nu au trecut de faza grupelor.

Italia este singura echipă din grupă care a câştigat turneul, în 1968. La EURO 2016, italienii au ajuns în faza sferturilor de finală.

Italia este neînvinsă de 27 de meciuri oficiale, serie care a început în septembrie 2018, iar ultimul amical confirmă forma echipei, 4-0 cu Cehia.

"Cred că Turcia poate câştiga. Nu suntem favoriţi în această grupă, dar mi-ar plăcea să ajungem în finală şi să înfruntăm iar Italia. Călătoria noastră în fotbalul internaţional a început cu adevărat la semifinala Cupei Mondiale din 2002. Sunt sigur că vom învăţa multe lucruri din acest Campionat European.

Ştim punctele forte ale Italiei, dar şi slăbiciunile. Cunoaştem foarte bine prestigiul şi tradiţia Italiei, care s-a calificat la aproape toate turneele finale. Va fi o luptă grea în termeni tehnici, tactici şi fizici. Dar vreau să văd în acţiune calitatea jucătorilor mei.

Este bine că avem jucători care evoluează în Serie A, ştiu cum funcţionează lucrurile în Italia şi care este abordarea lor. Este un meci între două echipe puternice şi cred că Turcia poate câştiga.

Nu trebuie să ne pierdem concentrarea, în caz contrar vom avea mari probleme. Primul şi ultimul meci din grupă sunt fundamentale şi pot schimba complet situaţia. Roberto Mancini cunoaşte bine fotbalul din Turcia, a fost antrenor la Galatasaray. Acum are mulţi jucători talentaţi la dispoziţie", a spus Şenol Guneş, la conferinţa de presă.

Italia nu a pierdut niciodată în faţa Turciei în zece partide anterioare, în toate competiţiile, obţinând şapte victorii.

Echipele probabile:

Turcia: Ugurcan Cakir – Meras, Demiral, Soyuncu, Celik – Tufan, Antalyali – Yazici, Calhanoglu, Karaman – Burak Yilmaz. Selecţioner: Şenol Guneş.

Italia: Donnarumma – Florenzi, Chiellini, Bonucci, Spinazzola – Jorginho, Barella, Locatelli – Insigne, Immobile, Chiesa. Selecţioner: Roberto Mancini.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

EURO 2020

Ultimele articole Toate articolele