Ultima oră
VIDEO | Hermannstadt - Petrolul 2-0. Sibienii sunt lideri în play-out VIDEO | Hermannstadt - Petrolul 2-0. Sibienii sunt lideri în play-out
Lăcrămioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de la Belgrd, în cadrul categoriei 54 de kilograme Lăcrămioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de la Belgrd, în cadrul categoriei 54 de kilograme
WADA a numit un procuror independent în cazul celor 23 de înotători chinezi depistaţi pozitiv în 2021 WADA a numit un procuror independent în cazul celor 23 de înotători chinezi depistaţi pozitiv în 2021
Fostul tenisman Boris Becker a scăpat de falimentul personal Fostul tenisman Boris Becker a scăpat de falimentul personal
Tibor Selymes a fost demis şi a răbufnit la adresa preşedintelui. ”El se tot chinuie săracul” Tibor Selymes a fost demis şi a răbufnit la adresa preşedintelui. ”El se tot chinuie săracul”
”I-am certat un pic pe jucători”. Mircea Rednic şi-a îndeplinit obiectivul la UTA ”I-am certat un pic pe jucători”. Mircea Rednic şi-a îndeplinit obiectivul la UTA

Amendă substanţială pentru cele şase cluburi din Premier League care au iniţiat proiectul Super Ligii Europene

Premier League Publicat de Andrei Ionascu pe 9 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38266/20238115/1/super-liga.png

Cele şase cluburi engleze fondatoare ale Super Ligii Europene au încheiat un acord cu conducerea Premier League, prin care se supun unor sancţiuni drastice în cazul în care vor mai lua parte la astfel de iniţiative. Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United şi Tottenham au primit o amendă totală de 22 de milioane de lire sterline (25,58 milioane de euro).

În plus, cele şase cluburi au fost de acord să primească o penalizare de 30 puncte şi o amendă de 30 de milioane de euro dacă se vor mai alătura unei competiţii neautorizate, potrivit Reuters.

Proiectul Super Ligii Europene, o competiţie care ar fi trebuit să rivalizeze cu Liga Campionilor, a fost abandonat, după ce majoritatea cluburilor fondatoare s-au retras, la presiunile fanilor.

"Cele 6 cluburi implicate în propunerea de a forma Super Liga Europei au fost înştiinţate încă o dată că acţiunile lor au fost o greşeală şi şi-au reconfirmat apartenenţa lor la Premier League şi la viitorul fotbalului englez.

Ele şi-au cerut scuze sincere fanilor, colegilor, celor din Premier League şi Federaţiei. Ca gest de bunăvoinţă, aceste cluburi au fost de acord să plătească o contribuţie de 22 de milioane de lire sterline, care va fi investită în binele jocului, inclusiv în noi investiţii în sprijinul fanilor, fotbalului şi a programelor comunitare.

În plus, cluburile au acceptat să susţină schimbarea regulamentelor astfel încât orice acţiuni asemănătoare, dacă vor avea loc pe viitor, vor duce la o scădere a 30 de puncte. În această situaţie, fiecare dintre cele 6 cluburi va primi încă o amendă de 25 de milioane de lire, dacă vor mai fi implicate în aşa ceva", se arată în comunicatul Federaţiei Engleze de Fotbal.

Dintre cele 12 cluburi fondatoare, doar Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus Torino mai susţin proiectul Super Ligii, fapt pentru care riscă să fie sancţionate de UEFA.

Super Liga Europeană ar fi urmat să funcţioneze ca un sezon regulat între 20 de cluburi, 15 dintre ele ("cluburile fondatoare") fiind calificate automat în fiecare an, iar celelalte cinci primind invitaţii, "printr-un sistem bazat pe performanţa lor din sezonul precedent".

Lansarea acestei Super Ligi a venit în momentul în care UEFA a aprobat o revizuire a Ligii Campionilor, începând din 2024. Noul format prevede creşterea numărului de echipe participante de la 32 la 36.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Premier League

Ultimele articole Toate articolele