Ultima oră
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”
„Îi face un mare rău băiatului pentru că îl tot laudă. Exagerează prea mult!” . Gică Hagi, taxat de fostul mare fotbalist al Stelei „Îi face un mare rău băiatului pentru că îl tot laudă. Exagerează prea mult!” . Gică Hagi, taxat de fostul mare fotbalist al Stelei

Ana Maria Popescu, discurs tăios la revenirea în România. "Domnule ministru, să ajungeţi la Tokyo şi să luaţi aurul pe care n-am fost în stare să-l iau"

JO 2020 Publicat de Andrei Ionascu pe 27 iul 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38215/20318598/1/profimedia-0623119194.jpg

Scrimera română Ana Maria Popescu a revenit în ţară după ce a cucerit medalia de argint în proba individuală feminină de spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportiva a avut un discurs critic la adresa autorităţilor române şi i-a cerut ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, să facă rost de bani pentru susţinerea tinerilor sportivi.

Ana Maria Popescu a fost învinsă în finală de chinezoaica Yiwen Sun cu 11-10, prin ''tuşa de aur''. Românca a ratat pentru a doua oară titlul olimpic, după ce în 2008, la Beijing, a obţinut tot argintul.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a fost taxat pentru următoarea declaraţie: “Dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur”.

Eduard Novak, care va participa la Jocurile Paralimpice, la ciclism, a fost prezent la aeroport şi i-a înmânat un buchet de flori şi o diplomă sportivei Ana Maria Popescu.

"Sigur nu vine domnul Borcea de undeva? Sunt prea multe microfoane. Mă bucur că o parte dintre voi aţi înţeles mesajul, că un loc la Jocurile Olimpice se câştigă, oricum ar fi el. Şi simplul fapt că te-ai calificat acolo este un loc câştigat. Indiferent dacă ne întoarcem cu medalii sau fără, muncim la fel, alături de antrenorii noştri. Am în spatele meu patru oameni, atât am avut. Apropo de finanţare, domnule ministru, am avut ca ‘sparring partner’ sportivi de 43 de ani, care s-au retras, pentru că nu mai am alţii. Îmi doresc, domnule ministru, să ajungeţi la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care n-am fost în stare să-l iau. Credeam că mă aşteptaţi cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu-i problemă, mai avem timp. Să facem o sală nouă pentru copii.

Povestea acestei aventuri este incomensurabilă. Am trecut prin atâtea, a fost atât de greu, dar am demonstrat că se poate. Nu contează culoarea medaliei, am vrut să ajung la Tokyo dintr-un egoism pur. N-am mai vrut să confirm. Dacă eu am reuşit, cu siguranţă că fiecare copil care intră într-o sală de sport trebuie să înţeleagă că are o şansă. Şi e de datoria noastră să îi susţinem, mai ales când sunt jos. Anul trecut, în luna iulie, abia renunţasem la cârje. Şi acum m-am întors cu o medalie de argint de la Jocurile Olimpice. Dacă eu am putut, oricine poate. Visaţi, oameni buni, şi credeţi în visul vostru chiar şi atunci când pare imposibil. Hai să ne apreciem munca unul altuia.

Citeam astăzi: Kosovo are două medalii de aur, Filipine are medalie de aur la JO, România n-are! OK, poate e şi vina noastră. Dar e doar vina sportivilor şi a antrenorilor? Hai să ne gândim puţin la treaba asta.

Nu am nimic să-i reproşez domnului ministru, doar am zis că aştept acele 5 milioane din buget, îi urez succes şi sper să aducă acel aur pe care nu l-am adus. Eu am avut condiţii bune. Dar când m-am referit la finanţare m-am referit la copii, cadeţi, juniori. Trebuie să susţinem acei părinţi. Nu s-a schimbat nimic de 25 de ani. Nu mai avem antrenori, nu mai avem sportivi, ce facem cu banii? Nu cred că scrima e singurul sport în care se întâmplă treaba asta", a spus Ana Maria Popescu, după sosirea pe Aeroportul Otopeni.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

JO 2020

Ultimele articole Toate articolele