Ultima oră
VIDEO ǀ Radu Drăguşin, debut în tricoul Sampdoriei. Fundaşul român, la al doilea meci din carieră în Serie A VIDEO ǀ Radu Drăguşin, debut în tricoul Sampdoriei. Fundaşul român, la al doilea meci din carieră în Serie A
"Sper să găsim un jucător care să execute penalty-uri mereu". Concluziile lui Reghecampf despre meciul cu Chindia şi ce spune despre închiderea stadioanelor "Sper să găsim un jucător care să execute penalty-uri mereu". Concluziile lui Reghecampf despre meciul cu Chindia şi ce spune despre închiderea stadioanelor
Mesajul Simonei Halep după eliminarea de la Kremlin Cup
Mesajul Simonei Halep după eliminarea de la Kremlin Cup
Banca a făcut diferenţa. Emil Săndoi intuia că U Craiova va câştiga în faţa Chindiei: ”Am avut ca rezerve numai copii. Am stat rău”   Banca a făcut diferenţa. Emil Săndoi intuia că U Craiova va câştiga în faţa Chindiei: ”Am avut ca rezerve numai copii. Am stat rău”
Şumudică, din nou victorios în Turcia! Şumudică, din nou victorios în Turcia!
Daniel Celea îl acuză pe Ivan că a jucat teatru: ”Ce aş putea să spun? Nu l-am lovit!” Daniel Celea îl acuză pe Ivan că a jucat teatru: ”Ce aş putea să spun? Nu l-am lovit!”

Ania Caill, cel mai bun sportiv din lotul de schi alpin al României, din nou în pericol de a nu fi trimisă de Federaţie la Jocurile Olimpice de Iarnă

Tenis Publicat pe 13 oct 2021
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/20428272/1/schi.jpg


Schioarea Ania Caill, cel mai bun sportiv din lotul de schi alpin al României, ar putea fi suspendată de Federaţia Română de Schi-Biatlon (FRSB), fiind astfel împiedicată să participle la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Bejing din 2022.
 
Sportiva şi managerul ei Ioan Achirilioaie, fost schior care în prezent o şi pregăteşte, se află, la momentul transmiterii acestei ştiri, în faţa Comisiei de Disciplină a FRSB, care discută sancţionarea lor.
 
„Este un film pe care Ania şi cu mine l-am tot văzut în anii din urmă, când, din cauza unui conflict pe care nu-l înţelegem, conducerea FRSB încearcă să ne împiedice să reprezentăm România la competiţiile mari. Aşa a fost şi la olimpiadele anterioare, aşa a fost şi la Campionatele Mondiale de la Cortina de la începutul acestui an… Nu înţelegem, realmente, cu ce le-a greşit sportiva Caill celor de la Federaţie, secretarului general Puiu Gaspar în special. Este pentru noi o enigma”, a declarat Achiriloaie pentru News.ro.
 
Achiriloaie este, formal, acuzat că a vorbit împotriva Federaţiei, prin intermediul mai multor scrisori deschise pe care le-a trimis în anii din urmă, în special în momentele în care conflictul a escaladat iar sportiva Caill risca să nu ajungă la start.
 
„Nu mai putem, pur şi simplu nu mai putem să ne luptăm cu cei care de fapt ar trebui să ne sprijine, să ne ajute cu tot ce pot. Nu vrem nimic de la aceşti oameni, vrem doar să admită calitatea de sportive de top 100 mondial a Aniei şi să ne înscrie la concursurile în care să reprezentăm România, atâta tot”, a spus Achiriloaie.
 
Acesta a postat pe contul lui de Facebook o invitaţie la o conferinţă de presă pe care el şi sportiva o vor susţine în după-amiaza zilei de miercuri, la hotelul Hilton din Bucureşti, la ora 17.00.
 
„Vrem să spunem tuturor prin ce trecem, nu mai putem să tăcem şi să răbdăm. Dacă mai există cineva căruia să-i pese de schiul alpin, din Federaţie, din Comitetul Olimpic sau din Ministerul Sportului, ţi rugăm să ne fie alături şi să ne sprijine, pentru că nu mai putem, iar din cauza uzurii mentale sportiva este pe punctul de a renunţa la carieră la doar 25 de ani, când rezultatele, mai ales în probele de viteză în care este specialistă, abia încep să apară”, susţine Achiriloaie.
 
Ania Caill, sportivă cu dublă cetăţenie, română şi franceză, are ca „personal best” un loc doi la o cursă de coborâre în Cupa Europei, eşalonul doi al schiului de performanţă mondial.
 
Rezultatele oficiale din ultimele sezoane o plasează, fără echivoc, în vârful generaţiei actuale de schiori şi schioare care pot concura la nivel internaţional pentru România. 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele