Ultima oră
Lăcrămioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de la Belgrd, în cadrul categoriei 54 de kilograme Lăcrămioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de la Belgrd, în cadrul categoriei 54 de kilograme
WADA a numit un procuror independent în cazul celor 23 de înotători chinezi depistaţi pozitiv în 2021 WADA a numit un procuror independent în cazul celor 23 de înotători chinezi depistaţi pozitiv în 2021
Fostul tenisman Boris Becker a scăpat de falimentul personal Fostul tenisman Boris Becker a scăpat de falimentul personal
Tibor Selymes a fost demis şi a răbufnit la adresa preşedintelui. ”El se tot chinuie săracul” Tibor Selymes a fost demis şi a răbufnit la adresa preşedintelui. ”El se tot chinuie săracul”
VIDEO | Hermannstadt - Petrolul 2-0. Sibienii sunt lideri în play-out VIDEO | Hermannstadt - Petrolul 2-0. Sibienii sunt lideri în play-out
”I-am certat un pic pe jucători”. Mircea Rednic şi-a îndeplinit obiectivul la UTA ”I-am certat un pic pe jucători”. Mircea Rednic şi-a îndeplinit obiectivul la UTA

Anunţul oficial al MTS: data la care vom şti când se reia Liga 1

Superliga Publicat pe 13 mai 2020
mail-share icon Email

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a susţinut o conferinţă de presă legată de reluarea activităţii sportive după încetarea stării de urgenţă.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19360396/1/ionut-stroe-1.jpg


Acesta a precizat că Liga 1 ar putea primi "undă verde" pentru reluare până pe 1 iunie, dată la care vom şti exact când se va putea juca fotbal profesionist pe teritoriul României.

Antrenamentele vor fi reluate după data de 15 mai.

Dacă vom trece cu bine peste această perioadă de lună se poate trece şi la faza de competiţii. Competiţiile vor fi fără spectatori, cel puţin în primă fază.

După data de 15 mai, cluburile din Liga 1 îşi vor relua antrenamentele, a anunţat ministrul Ionuţ Stroe. Testul pentru COVID-19 se va face de trei ori. Cluburile vor sta în cantonament cel puţin două săptămâni până la reevaluare.

"Pâna la dată de 1 iunie vom şti dacă se poate relua Liga 1", a declarat Ionuţ Stroe.

Nu vor putea fi pornite sporturile de grup. Ele au şi prezintă un risc major de îmbolnăvire. Dacă un club îşi asumă regimul de cantonament în izolare, atunci poate face antrenamente respectând acele măsuri.

Sper că azi vom veni cu multe veşti bune pentru toţi iubitorii sportului. Mai e puţin şi vom putea reîncepe să facem mişcare, un lucru aşteptat de întreaga societate. Această conferinţă aduce detalii în plus despre anunţul lui Klaus Iohannis de ieri. Aşa cum am planificat, sportul se redeschide treptat după 15 mai.

Încercăm să redeschidem sportul în condiţii de maximă siguranţă pentru toţi. Dorim să redeschidem cât mai multe discipline sportive. O vom face, dar gradual, cu maximă precauţie. Am studiat modele similare din Uniunea Europeană şi vă pot asigura că totul e calculat, anticipat, pentru că nu-mi plac lucrurile făcute la mica înţelegere.

Ne dorim să avem un echilibru. Am pregătit împreună cu Minsiterul Sănătăţii cadrul în care se va practica sport după 15 mai. Acest cadru va fi actualizat din două în două săptămâni. Vom crea la MTS un grup din profesionişti din domeniul sportului pentru a face aceste actualizări şi pentru a găsi soluţii. Sperăm ca evoluţia epidemiei să fie pozitivă şi, progresiv, să repornim toate disciplinele sportive.

Din data de 15 mai, se vor relua o serie întreagă de sporturi, care se vor desfăşura individual şi în aer liber. Vorbesc de sporturile organizate şi de sporturile care se pot practica în mod individual: aeronautica, alpinismul, atletismul (probele de alergare, de aruncarea  ciocanului, suliţei), automobilismul, caiacul, canotajul, ciclismul, echitaţia, golful, kartingul, moticiclismul, tenisul (proba de simplu), tir cu arcul, tirc sportiv, bărci cu bele şi pregătirea fizică generală.

În cazul în care aceste discipline sunt practicate în aer liber, dar în interiorul unor baze sportive, organizatorii trebuie să adopte unele măsuri pentru protejarea sportivilor”, a declarat Ionuţ Stroe.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele