Ultima oră
LIVE BLOG EURO 2020, ziua 13 | Grupa E: Suedia - Polonia şi Slovacia - Spania, de la ora 19:00. Echipele de start 
LIVE BLOG EURO 2020, ziua 13 | Grupa E: Suedia - Polonia şi Slovacia - Spania, de la ora 19:00. Echipele de start
Patricia Ţig, eliminată în optimile de finală ale turneului pe iarbă de la Bad Homburg Patricia Ţig, eliminată în optimile de finală ale turneului pe iarbă de la Bad Homburg
VIDEO | Academica Clinceni - Chindia Târgovişte 1-0, în primul amical al verii pentru ambele echipe. Ilie Poenaru: "Putem spera la primele locuri" VIDEO | Academica Clinceni - Chindia Târgovişte 1-0, în primul amical al verii pentru ambele echipe. Ilie Poenaru: "Putem spera la primele locuri"
Alegerea surprinzătoare a lui Miodrag Belodedici dintre CSA Steaua şi FCSB: ”Unii au râs!” Alegerea surprinzătoare a lui Miodrag Belodedici dintre CSA Steaua şi FCSB: ”Unii au râs!”
Parma nici nu concepe să renunţe la Man şi Mihăilă. Ribalta: “Noi decidem cine rămâne şi cine pleacă” Parma nici nu concepe să renunţe la Man şi Mihăilă. Ribalta: “Noi decidem cine rămâne şi cine pleacă”
Florin Tănase pleacă de la FCSB doar pentru 4.5 milioane de euro! Anunţul lui Becali Florin Tănase pleacă de la FCSB doar pentru 4.5 milioane de euro! Anunţul lui Becali

Are meciuri în Ligue 1, dar nu are loc la naţională. De ce nu mai e convocat unul dintre cei mai buni stranieri ai României

România U21 Publicat pe 4 apr 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38208/20095516/1/profimedia-0581533257.jpg

România U21 putea merge la Campionatul European cu un jucător cu meciuri în picioare în acest an, în Ligue 1. Este vorba de mijlocaşul Alexandru Dobre (22 de ani) care are realizări destul de importante la echipa la care este legitimat, Dijon. În acest an, are 17 meciuri (455 de minute), 16 în prima ligă franceză şi unul în Cupa Franţei.

Cu toate acestea, el nu s-a regăsit pe lista lui Adrian Mutu. Se pare că decizia ar fi fost luată din pricina unor neînţelegeri, culmea, dintre tatăl jucătorului şi Federaţia Română de Fotbal. Tatăl lui Dobre ar fi considerat peroana non-grata în cadrul forului.

Vă daţi seama că Alex e un băiat ok, joacă bine, chiar dacă echipa unde e nu prea are rezultate. Totuşi e prima ligă din Franţa. O ligă mult peste ce e în Liga 1. Singura mare problemă a lui Alex a fost tatăl lui. A avut mai multe declaraţii prin care a atacat Federaţia. De altfel, tatăl lui Alex e persona non-grata la FRF şi el ştie bine asta.

Poate doar evoluţiile extrem de bune şi constante vor obliga viitorii selecţioneri de la prima reprezentativă să-l convoace, pentru că acesta este ultimul an în care Alex mai poate juca pentru U21”, a spus o sursă din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, pentru ProSport.

Dobre are opt meciuri şi un gol pentru România U21. Ultimul datează din septembrie anul trecut, în chiar prima etapă a ultimelor preliminarii ale EURO, cu Danemarca, scor 1-2. A jucat 24 de minute.

Dobre s-a format în Anglia, la Bournemouth, unde a avut evoluţii bune chiar şi la echipa U21 a clubului. La nivel de seniori, a jucat la Bury, Rochdale, Yeovil Town, Wigan (toate din Anglia). La Dijon a ajuns în august 2020, pentru un milion de euro.

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

România U21

Ultimele articole Toate articolele