Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

Asociaţia 'Salvaţi Steaua' e sigură că FCSB va câştiga dreptul asupra palmaresului Stelei! "Principalul argument este desprinderea secţiei de fotbal în 1998"

FCSB Publicat de Andrei Ionascu pe 17 ian 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/19899674/1/fcsb-steaua.jpg

Procesul pentru palmares dintre CSA Steaua şi FCSB are un nou termen pe 15 februarie, potrivit unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. Asociaţia “Salvaţi Steaua” este convinsă că FCSB va câştiga dreptul asupra palmaresului istoric al Stelei. Preşedintele Asociaţiei, avocatul Virgil Boglea, a prezentat argumentele prin care speră să aibă câştig de cauză în instanţă.

O scurtă recapitulare a conflictului de natură juridică: CSA Steaua a câştigat procesul pentru palmares cu FCSB şi a recuperat marca Steaua de la Gigi Becali. Palmaresul Stelei din perioada 1947 – 2003 aparţine CSA, dar decizia nu este definitivă şi a fost atacată la Curtea de Apel.

Asociaţia ‘Salvaţi Steaua’ vrea să dovedească faptul că echipa lui Gigi Becali este gruparea care a continuat istoria formaţiei înfiinţate în anul 1947. În acelaşi timp, Asociaţia ‘Salvaţi Steaua’ a cerut furnizarea unor documente privind modalitatea prin care clubul a dobândit personalitate juridică, în anul 1947, dar şi documentul prin care, în aprilie 1998, secţia de fotbal a CSA a fost transferată către „Asociaţia Fotbal Club Steaua Bucureşti”.

Asociaţia ‘Salvaţi Steaua’ a fost înfiinţată de către liderul fostei Peluze Nord a Stelei (acum de partea FCSB), Gheorghe Mustaţă.

“Am toată încrederea că procesul cu palmaresul va fi finalizat în favoarea adevărului obiectiv, adică în favoarea fostei societăţi Fotbal Club Steaua Bucureşti. Abia după aceea putem vorbi despre demersuri ulterioare. Principalul argument în procesul privind palmaresul constituie scindarea şi desprinderea secţiei de fotbal în 7 aprilie 1998 şi transferarea acestei secţii către Asociaţia Fotbal Club Steaua Bucureşti. Sigur, nu s-a făcut o operaţiune juridică clasică, în sensul de vânzare-cumpărare. Putem accepta că această asociaţie a luat fiinţă pentru preîntâmpinarea eventualelor sancţiuni venite de la UEFA şi FRF sau LPF.

S-a vehiculat că Fotbal Club Steaua Bucureşti a pierdut tot şi că CSA Steaua a câştigat tot. Nu e chiar aşa. În ceea ce priveşte identitatea Stelei, într-adevăr, s-a pierdut marca de către societatea comercială. Prin decizia din 2014 a fost anulat dreptul de a utiliza acea marcă. Prin decizia din 2017, i-a fost interzis dreptul de a folosi denumirea Steaua Bucureşti pentru că împieta asupra mărcii deja înregistrate de Clubul Sportiv al Armatei. Astea sunt cele două procese pierdute de Fotbal Club Steaua Bucureşti şi care vizau efectiv marca de pe piept.

Cel mai important argument pe care îl avem în procesul privind palmaresul este reprezentat de tranzacţii. Desprinderile secţiei de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei, din 7 aprilie 1998, şi ulterior trecerea în martie 2003 către societatea comercială Fotbal Club Steaua Bucureşti au avut la bază anumite acte care nu au fost anulate nici până în prezent. Prin urmare, toată această continuitate pe plan sportiv, pe plan juridic, se bazează pe actele respective, care nu au fost anulate”, a spus Virgil Boglea la Pro X.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele