Ultima oră
Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”

Vestea momentul în fotbalul românesc! Internaţionalul român, direct la un grand din Bundesliga: ”Oferta a fost este pe masă!”
Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare Antrenorul lui Leicester, demis după o aventură cu o jucătoare
Blestemul accidentărilor continuă la FCSB! „Roş-albaştri” au mai pierdut un jucător important înaintea partidei cu Farul Blestemul accidentărilor continuă la FCSB! „Roş-albaştri” au mai pierdut un jucător important înaintea partidei cu Farul
Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”

Novak Djokovic nu ştie încă numele viitorului său antrenor: ”Nu am o idee precisă şi nu ştiu dacă va exista vreunul!”
Anunţul momentului vine din Spania: „Haaland va juca pentru Barcelona” Anunţul momentului vine din Spania: „Haaland va juca pentru Barcelona”
OFICIAL | FC Botoşani s-a despărţit de jucător după doar şase luni OFICIAL | FC Botoşani s-a despărţit de jucător după doar şase luni

Atletul Cameron Burrell, fiul lui Leroy Burrell, fost recordmen mondial al probei de 100 de metri, a decedat la vârsta de 26 de ani

Atletism Publicat pe 11 aug 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/20359277/1/bure.jpg

Atletul Cameron Burrell, fiul lui Leroy Burrell, care a deţinut de două ori recordul mondial al probei de 100 de metri, a decedat la vârsta de 26 de ani, din cauze necunoscute, informează marca.com.

Cameron Burrell a fost campion mondial de juniori în proba de ştafetă 4x100 de metri, în 2012, la Barcelona. El deţinea mai multe titluri în campionatul universitar nord-american de atletism, NCAA.

Anunţul decesului a fost făcut de familie, dar nu au fost oferite amănunte privind cauzele.

"Familia mea este extrem de tristă de pierderea fiului nostru Cameron. Suferim profund şi le cerem prietenilor noştri, familiei Universităţii din Houston şi comunităţii atletice americane să ne lase să fim alături de prietenii apropiaţi şi de familie în acest moment", a spus Leroy Burrell.

Cameron provenea dintr-o familie de mari sportivi. Leroy Burrell a deţinut recordul mondial al probei de 100 de metri de două ori. Prima dată a doborât recordul mondial în iunie 1991, cu o performanţă de 9 secunde şi 90 de sutimi. Recordul lui nu a ţinut decât câteva luni, până în septembrie, când Carl Lewis a alergat distanţa de 100 de metri în nouă secunde şi 86 de sutimi, la Campionatele Mondiale de la Tokyo. Burrell a fost atunci al doilea, cu 9.88, "personal best".

Leroy Burrell a mai stabilit un record mondial, 9.85, în iulie 1994, care a rezistat până la JO din 1996, când Donovan Bailey a alergat în 9.84.

Burrell are o medalie olimpică de aur la Barcelona, în 1992, cu ştafeta americană de 4x100 de metri.

Soţia lui, Michelle Finn-Burrell, a fost şi ea campioană olimpică la Barcelona, în proba feminină de 4x100 de metri.

Mătuşa lui Cameron, Dawn Burrell, a concurat la săritura în lungime la Sydney, în 2000, iar naşul său este legendarul Carl Lewis, de nouă ori campion olimpic.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Atletism

Ultimele articole Toate articolele