Ultima oră
VIDEO | Corvinul - Mioveni 2-0. Marius Coman a reuşit „dubla”, iar gazdele au urcat pe locul 2 în clasament VIDEO | Corvinul - Mioveni 2-0. Marius Coman a reuşit „dubla”, iar gazdele au urcat pe locul 2 în clasament
Campioana CSM Bucureşti  a eliminat vicecampioana Rapid Bucureşti în prima semifinală a Cupei României Campioana CSM Bucureşti a eliminat vicecampioana Rapid Bucureşti în prima semifinală a Cupei României
Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova
Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei
Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR” Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR”
Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal" Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal"

ATP a reglementat pauzele de toaletă şi time-out-ul medical

Tenis Publicat pe 22 nov 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/20476234/1/atp-st-petersburg-draw-thiem-wawrinka-and-fognini-lead-the-field.jpg

Pauzele de toaletă din timpul meciurilor nu pot dura mai mult de trei minute, după ce ATP a decis să reglementeze această practică care a stârnit multe discuţii în acest an, informează lequipe.fr.

În faţa protestelor din ultimele luni faţă de numărul mare de pauze de toaletă pe termen nedeterminat luate de unii jucători, ATP a decis să reglementeze această practică, asimilată, uneori, dorinţei unor jucători de a tăia ritmul evoluţiei adversarului.

Chiar dacă mai mulţi jucători au recurs la aceste practici, problema a devenit tot mai mare în acest sezon, mai întâi în timpul turneului de la Roland Garros, când Novak Djokovici a părăsit terenul în optimile de finală, împotriva italianului Musetti, şi în finală, împotriva grecului Tsitsipas, meciuri în care era condus cu 2-0 la seturi. Apoi controversele din timpul US Open, legate de pauzele lungi, sistematice, petrecute la vestiare de Stefanos Tsitsipas, care l-au enervat în mod deosebit pe Andy Murrray, adversarul pe care grecul l-a învins în primul tur.

În faţa acestor situaţii, ATP a decis să acţioneze. Într-un document trimis jucătorilor, intrat în posesia L'Equipe, un nou regulament stabileşte timpul pe care un jucător îl poate avea pentru o pauză de vestiar. Acum a fost stabilit la maximum trei minute după ce jucătorul intră în toaletă. Tensimenii vor avea două minute pentru a-şi schimba ţinuta pe lângă această pauză de trei minute la toaletă. Un jucător poate face doar o pauză de toaletă pe joc. Şi aceste pauze pot fi luate doar la sfârşitul unui set. Se consideră încălcarea regulamentului dacă un sportiv nu este pregătit de joc în timpul alocat.

În ceea ce priveşte time-out-ul medical (cu o dată de intrare în vigoare ce urmează a fi stabilită), există şi în acest caz o schimbare, tot cu scopul de a evita abuzurile. Va exista un time-out de trei minute pentru fiecare meci, care va fi luat doar în timpul unei schimbări a terenului sau la sfârşitul unui set.

Dacă jucătorul nu poate continua până la următoarea schimbare a terenului, el va pierde punctele necesare pentru a ajunge la acea schimbare de teren sau la sfârşitul setului.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele