Ultima oră
Xabi Alonso a decis unde va antrena sezonul viitor! Xabi Alonso a decis unde va antrena sezonul viitor!
Revenire de senzaţie la naţională? Un veteran e propus pentru postul de fundaş stânga. ”E posibil să se gândească” Revenire de senzaţie la naţională? Un veteran e propus pentru postul de fundaş stânga. ”E posibil să se gândească”
Fost ofiţer în armata franceză, despre riscurile de securitate la JO: ”Există ameninţări tot timpul. Nu poţi să te opreşti să respiri doar pentru că eşti ameninţat” Fost ofiţer în armata franceză, despre riscurile de securitate la JO: ”Există ameninţări tot timpul. Nu poţi să te opreşti să respiri doar pentru că eşti ameninţat”
Flavio Briatore, operat pe inimă la Milano după descoperirea unei tumori benigne Flavio Briatore, operat pe inimă la Milano după descoperirea unei tumori benigne
Plecarea lui Hagi de la Farul a fost anunţată, iar ”Regele” recunoaşte: ”Am declarat că mi-aş dori să antrenez şi o altă echipă.”
Plecarea lui Hagi de la Farul a fost anunţată, iar ”Regele” recunoaşte: ”Am declarat că mi-aş dori să antrenez şi o altă echipă.”
Anca Todoni, eliminată în optimi la turneul WTA 125 de la San Luis Anca Todoni, eliminată în optimi la turneul WTA 125 de la San Luis

Au dat doar 20.000 de lei pe el şi l-au vândut cu 700.000 de euro! Povestea lui Valentin Costache, eroul României U21

Dinamo Publicat pe 18 nov 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38229/19614245/1/vc.jpg

Valentin Costache este eroul naţionalei României U21. Extrema de la CFR Cluj a consemnat calificarea ”tricolorilor mici”, la Campionatul European din 2021, prin golul său egalizator din meciul cu Danemarca U21. Fotbalistul în vârstă de 22 de ani are o poveste interesantă în spate, care a fost dezvăluită de fostul manager al Academiei de juniori ai lui Dinamo, Gabriel Răduţă. Chiar dacă l-au vândut pentru 700.000 de euro în Gruia, ”câinii roşii” îl regretă din ce în ce mai mult pe Costache, deşi afacerea a fost una cât se poate de profitabilă: extrema stângă a costat doar 20.000 de lei!

”La 16 ani l-am adus pe Costache la Dinamo. Juca SS2, l-am văzut în meciul direct cu noi, finala campionatului municipal la grupa '98. Ne-a dat două goluri, am pierdut cu 3-1. A venit magazionerul la mine, Toma Radu. «Domnu” Gabi, vă place copilul ăla?», «Da, chiar îmi place, cum să nu-l remarci?!», «Vreţi să vi-l aduc să vorbiţi cu el?». I-am zis că da.

Am discutat, mi-am dat seama din prima că va ajunge sus. Am vorbit cu domnul Negoiţă şi a plătit 20.000 de lei. Culmea este că la acel meci Denis Ciobotariu l-a avut în marcaj, iar acum sunt colegi.

A avut un parcurs bun la juniorii lui Dinamo, a fost bine instruit de antrenorii de la Academie, dar şi el a fost, este, un copil muncitor şi cuminte. La echipa mare a lui Dinamo, a plecat în cantonament, vara, cu „Guriţă”. Nu-l ştiau, nu prinsese nici lotul de 28, nici el, nici Ciobotariu, dar am vorbit cu domnul Negoiţă, juniorii A tocmai deveniseră campioni naţionali în vara 2017, şi i-am spus să vorbească să le dea o şansă.

M-a sunat apoi patronul că îi spusese Cosmin Contra după o săptămână de pregătiri: «Domne, copilul e fantastic!». Apoi, a jucat la toţi antrenorii. Şi a intrat în circuitul băieţilor mari.

A prins un tren şi nu s-a mai dat jos din el. După, s-a transferat la CFR Cluj unde Dan Petrescu a avut un rol foarte important în ascesiunea lui. Nu vedeţi că el şi Ciobotariu au adus un milion de euro lui Dinamo. Şi vedeţi că arată fizic impecabil. Mă bucur că Dinamo Bucureşti este parte din performanţele echipei naţionale. În lotul lărgit mai sunt Ricardo Grigore, Ion Gheorghe, Constantin Dima, Robert Moldoveanu, Mihai Neicuţescu, Andreas Mihaiu, toţi crescuţi de academia noastră.

Din păcate pentru noi, ei joacă la alte echipe acum, majoritatea. Dacă aveam o strategie bună şi aveam mai multă grijă de aceşti copii, talentaţi, crescuţi în spiritul lui Dinamo, acum nu am fi trăit cu frica morţii! Nedelcearu! Am uitat de alt copil crescut la Dinamo, care e deja la echipa mare a României. Dinamo s-ar fi putut autofinanţa din produsele academiei.”, a declarat Gabi Răduţă pentru Gazeta Sporturilor.

mail-share icon Email
viewscnt

Dinamo

Ultimele articole Toate articolele