Ultima oră
NEWS ALERT | Ce lovitură pentru FCSB! Un jucător de bază s-a accidentat şi ar putea lipsi tot sezonul NEWS ALERT | Ce lovitură pentru FCSB! Un jucător de bază s-a accidentat şi ar putea lipsi tot sezonul
Andrei Borza a oferit prima reacţie după scandalul ieşirii în club: „Vreau să arăt tuturor că sunt cel mai bun!” Andrei Borza a oferit prima reacţie după scandalul ieşirii în club: „Vreau să arăt tuturor că sunt cel mai bun!”
”Vei antrena FCSB?”. Marius Şumudică recunoaşte: ”V-am spus!”
”Vei antrena FCSB?”. Marius Şumudică recunoaşte: ”V-am spus!”
Anunţul făcut de Dan Şucu înaintea partidei cu Universitatea Craiova. ”Echipa are nevoie de noi!” Anunţul făcut de Dan Şucu înaintea partidei cu Universitatea Craiova. ”Echipa are nevoie de noi!”
Pleacă Rrahmani din Giuleşti? Bergodi a făcut anunţul pe care toţi fanii Rapidului îl aşteptau Pleacă Rrahmani din Giuleşti? Bergodi a făcut anunţul pe care toţi fanii Rapidului îl aşteptau
Au bătut palma! Manchester City a realizat un transfer ce va intra în istorie Au bătut palma! Manchester City a realizat un transfer ce va intra în istorie

Au venit sancţiunile, după incidentele de la meciul Marseille - PSG

Ligue 1 Publicat de Daian Cutu pe 27 oct 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38120/20444534/1/messi-alergat.png

Justiţia franceză i-a judecat cu celeritate pe 14 dintre cele 21 de persoane anchetate după incidentele de la meciul dintre Olympique Marseille şi PSG, disputat, duminică, pe Stade Velodrome, în Ligue 1, şi a dictat pedepse de la amendă la şase luni de închisoare, informează lequipe.fr, care citează La Provence.

Toate aceste pedepse au fost însoţite de o interdiciţie pe stadion timp de un an.

La Provence a scris, marţi seara, că 14 dintre cele 21 de persoane reţinute, în special pentru aruncare de proiectile, deţinere de torţe şi violenţă împotriva forţelor de ordine, au compărut în faţa instanţei pentru "recunoaşterea prealabilă a vinovăţiei”.

Intervalul de sancţiuni dictate împotriva acestora variază de la amendă la 5 luni închisoare cu suspendare. În acelaşi timp, persoanele condamnate vor fi obligate să se prezinte la secţia de poliţie la ora meciului jucat de OM.

O persoană, în vârstă de 41 de ani, a fost prezentată, marţi după-amiază, pentru înfăţişare imediată în faţa tribunalul corecţional din Marsilia. El a fost condamnat pentru "rebeliune" la 6 luni de închisoare cu executare, pedeapsă ce poate fi comutată în arest la domiciliu cu brăţară electronică. Şi el a fost interzis pe stadioane timp de un an.

Pe plan sportiv, Liga de fotbal profesionist din Franţa (LFP) ar putea dicta sancţiuni dure, care pot ajunge până la depunctare, după ce fanii echipei Olympique Marseille au produs mai multe incidente la meciul cu PSG, încheiat la egalitate, 0-0.

Deja în vizorul Comisiei de disciplină a LFP din cauza incidentelor în care au fost implicaţi suporterii din Marsilia în timpul deplasării la Angers (0-0), la 22 septembrie, OM este acum cercetată pentru incidentele care au avut loc la derbiul cu PSG.

Un suporter a pătruns pe teren în timpul meciului şi l-a "fugărit" pe atacatul lui PSG Lionel Messi, totuşi fără a-l atinge în vreun fel când l-a "prins". De asemenea, mai mulţi jucători parizieni au fost ţinta unor obiecte aruncate din tribune în timpul partidei.

Înainte de joc, în jurul arenei, nouă poliţişti au fost răniţi, inclusiv un comisar, în înfruntări între forţele de ordine şi fanii din Marsilia. Poliţia a anunţat că 21 de persoane au fost reţinute după aceste confruntări.

După remiza cu Angers, liga a dictat deja mai multe sancţiuni împotriva clubului OM, din cauza invadării terenului şi a ciocnirilor între suporterii celor două echipe pe gazonul Stadionului Raymond Kopa. În plus faţă de înterzicerea deplasării fanilor la meciurile din afara Marsiliei până la 31 decembrie, clubul condus de Pablo Longoria a primit şi o penalitate de un punct, o decizie suspendată pentru o perioadă de un an. Acum, LFP ar putea transforma hotărârea cu suspenare într-o sentinţă cu executare.

Totodată, Comisia de disciplină, care se va întruni miercuri, ar putea decide şi alte sancţiuni împotriva OM, precum, de exemplu, închiderea parţială sau totală a tribunelor Stade Velodrome sau chiar disputarea unor partide cu porţile închise în Ligue 1.

În ciuda apelurilor la calm făcute de primarul din Marsilia şi de preşedintele clubului înaintea meciului şi a sporirii măsurilor de securitate, suporterii tot au produs haos cu ocazia acestui derbi, iar atacantul lui OM Dmitri Payet cere sancţiuni drastice împotriva celor violenţi.

"Mulţumesc publicului care ne-a susţinut şi a fost exemplar, dar am văzut şi sticle, încărcătoare, brichete aruncate, le-am văzut căzute şi pe mine, ştiu ce este. Unii derapează şi riscăm să pierdem puncte, nu putem spune că aceşti tipi iubesc OM. Sunt dezamăgit, nu înţeleg, se ştie că suntem sub observaţie. E nevoie de sancţiuni reale, nu mai putem aştepta ca să fie rănit cineva", a spus el.

Dacă liga îi va retrage echipei din Marsilia un punct, această decizie va fi sinonimă cu un meci pierdut în faţa marii rivale, deşi pe teren OM a jucat foarte bine şi chiar a fost aproape de o meritată victorie în faţa vedetelor pariziene.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Ligue 1

Ultimele articole Toate articolele