Ultima oră
VIDEO | FC Botoşani - FC Voluntari 0-0. Rezultatul nu mulţumeşte, dar nici nu încurcă cele două echipe VIDEO | FC Botoşani - FC Voluntari 0-0. Rezultatul nu mulţumeşte, dar nici nu încurcă cele două echipe
Jurgen Klopp nu se vede preşedinte al FIFA. ”Probabil că nu aş supravieţui în această mare de rechini” Jurgen Klopp nu se vede preşedinte al FIFA. ”Probabil că nu aş supravieţui în această mare de rechini”
Cine ar fi crezut? Un al treilea frate al lui Michael Porter Jr. are probleme cu legea Cine ar fi crezut? Un al treilea frate al lui Michael Porter Jr. are probleme cu legea
”Vom juca la intensitate maximă”. Alex Chipciu promite că ”U” Cluj va da totul cu Dinamo ”Vom juca la intensitate maximă”. Alex Chipciu promite că ”U” Cluj va da totul cu Dinamo
Elias Charalambous, anunţ surprinzător despre prelungirea contractului cu FCSB. ”Vom vedea” Elias Charalambous, anunţ surprinzător despre prelungirea contractului cu FCSB. ”Vom vedea”
Antrenorul din Superliga, nemulţumit înaintea partidei din play-out. „Dumnezeu ar trebui să fie supărat pe ei” Antrenorul din Superliga, nemulţumit înaintea partidei din play-out. „Dumnezeu ar trebui să fie supărat pe ei”

Avertisment pentru cluburile din fotbalul românesc! ”Trebuie să facă programări prealabile, care să fie comunicate în timp util”

Fotbal Internațional Publicat de Răzvan Stîngă pe 5 mai 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/19352950/1/cfr-fcsb.jpg

Reluarea campionatelor din fotbalul românesc i-a făcut pe cei de la AFAN să emită un comunicat prin intermediul căruia anunţă cluburile să aibă grijă de jucători. Echipele trebuie să fie foarte atente cum pun în practică regulile impuse de Ministerul Sănătăţii, astfel încât fotbaliştii să fie protejaţi şi să nu rişte infectarea cu COVID-19.

Liga 1 se va relua curând, iar traiectoria a fost dată de anunţul făcut duminică de Klaus Iohannis. Şeful statului a afirmat că starea de urgenţă va fi ridicată, iar sportivii au dreptul să se pregătească. Anunţul vizează campionatele din România, astfel că programul anunţat de FRF şi LPF, reluarea întrecerilor în prima parte a lunii iunie, este foarte aproape să fie pus în practică. Acum, AFAN a venit cu următoarele precizări:

Având în vedere declaraţiile făcute de Preşedintele Klaus Iohannis privitoare la reînceperea activitaţilor sportive de performanţă după data de 15 mai, doar în conditii speciale ce vor fi detaliate de specialişti, AFAN face un apel ca activitatea sportivilor să se facă cu respectarea legislaţiei în vigoare şi în conformitate cu protocoalele privitoare la asigurarea condiţiilor de antrenament şi de sănătate ale sportivilor, în aşa fel încât să se preîntâmpine orice pericol potenţial de infectare a sportivilor, dar şi orice accidentări potenţiale determinate de reluarea antrenamentelor la o intensitate ridicată.

Prin urmare, facem apel ca reluarea activităţilor sportive să se facă numai în baza unor programări prealabile stricte din partea clubului, care să fie comunicate în timp util sportivilor în scris, urmând a le fi aduse la cunoştinţă toate detaliile cu privire la locul în care va avea loc antrenamentul, perioada de antrenament, modul de organizare a activităţii sportivilor în bazele de antrenament şi protocoalele pe care aceştia trebuie să le urmeze.

Totodată, clubul trebuie să se asigure că întregul program de antrenament este desfăşurat doar sub stricta supraveghere a unui antenor si respectiv sub supraveghere medicală de specialitate.

În prezent nu s-au stabilit datele pentru reluarea pregătirii şi meciurilor sau condiţiile exacte care trebuie să fie îndeplinite în vederea reînceperii activităţii sportive, acestea urmând să fie comunicate oficial atunci când se va lua o decizie în aceasta privinţă.

Facem apel la membrii AFAN să ne semnaleze în regim de urgenţă orice tip de demers ce poate să fie făcut de cluburi în sensul reluării pregătirii, pentru verificarea legalităţii acestuia. Orice demers în afara legii pe care îl veţi accepta, nu vă va exonera de răspundere şi consecinţe ulterioare”.

Fotbaliştii au avut de suferit şi de pe urma reducerilor salariale impuse de cluburi pe perioada suspendării campionatului din cauza pandemiei. Multe dintre echipe au recurs la Ordonanţa de Guvern pentru plafonarea salariilor la 75 la sută din salariul mediu brut. Chiar şi în Liga 1 s-a recurs la o astfel de decizie, dar şi anumite echipe de tradiţie din Liga 2, precum Rapid.


 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri