Ultima oră
"Cea mai bună decizie". Aducerea lui Lobonţ pe banca Rapidului, lăudată de un fost internaţional | VIDEO EXCLUSIV "Cea mai bună decizie". Aducerea lui Lobonţ pe banca Rapidului, lăudată de un fost internaţional | VIDEO EXCLUSIV
Gabriela Ruse nu a reuşit să treacă de Caroline Garcia în sferturi la Rouen Gabriela Ruse nu a reuşit să treacă de Caroline Garcia în sferturi la Rouen
VIDEO | Farul - CFR Cluj 0-0, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Echipele de start VIDEO | Farul - CFR Cluj 0-0, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Echipele de start
”E un punct cât o victorie”. Aniversare fericită pentru Marius Măldărăşanu ”E un punct cât o victorie”. Aniversare fericită pentru Marius Măldărăşanu
Bogdan Andone ratează dramatic o victorie mare. Bogdan Andone ratează dramatic o victorie mare.
FCSB dă lovitura! Un jucător ce a impresionat în Superliga revine la vară FCSB dă lovitura! Un jucător ce a impresionat în Superliga revine la vară

Avocatul lui Colţescu e sigur! "Nu este vinovat. E un caz care merită tot efortul. Nu se impune nicio sancţiune"

Champions League Publicat de Andrei Ionascu pe 14 dec 2020
mail-share icon Email

Arbitrul Sebastian Colţescu a apelat la serviciile avocatului spaniol Josep Vandellos, după ce UEFA a declanşat o anchetă după incidentul cu tentă rasistă din meciul PSG – Istanbul Başakşehir, în faza grupelor Ligii Campionilor. Avocatul lui Colţescu este convins că românul este nevinovat şi nu se impune o sancţiune.

Arbitrul Sebastian Colţescu este acuzat de rasism. Preşedintele clubului Istanbul Başakşehir a cerut "eliminarea pe viaţă" a lui Colţescu din arbitraj, pentru a fi oferit drept exemplu.

Scandalul a pornit de la modul în care Sebastian Colţescu s-a referit la antrenorul secund de la Başakşehir, camerunezul Pierre Webo. Arbitrul de rezervă l-a chemat pe centralul Ovidiu Haţegan şi i-a cerut să-l avertizeze pe “ăla negru”, faptul care i-a înfuriat pe turci.

UEFA a declanşat o anchetă în acest caz. FRF, LPF şi Ministerul Tineretului şi Sportului s-au delimitat de acest incident şi au anunţat măsuri dure dacă va fi confirmat gestul de rasism din partea lui Colţescu.

"Cred că e un caz care merită tot efortul. E un caz important, cu un impact foarte mare şi mai cred ceva, evident, că arbitrul Colţescu nu este vinovat. Sunt chestiuni tehnice care trebuie analizate. Ce se înţelege printr-o abatere, ce context era în momentul respectiv, plus că trebuie văzut cum va pune UEFA problema.

Pe 20 decembrie, UEFA va intra în vacanţă până pe data de 5 ianuarie. Dacă până pe 20 decembrie nu ne va informa nimic, atunci înseamnă că un răspuns va veni după prima săptămână din anul viitor.

Nu vreau să mă antepronunţ, dar apărarea noastră va fi totală. Şi vă mai spun ceva, am convingerea că stăm bine şi că nu se impune niciun fel de sancţiune în acest caz. Am credinţa că vor înţelege contextul acelor evenimente şi n-ar trebui să-l sancţioneze pe Colţescu", a spus Josep Vandellos pentru GSP.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/19732968/4/vandellos.jpg

Avocatul Josep Vandellos a locuit în România 11 ani, între 2005 şi 2016, după care, din motive personale, s-a întors în Spania. Este specializat pe drept sportiv.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri