Ultima oră
”Am avut foarte multe accidentări la juniori, dar Mister mi-a dat încredere”. Ionuţ Cojocaru, noua descoperire a lui Gică Hagi ”Am avut foarte multe accidentări la juniori, dar Mister mi-a dat încredere”. Ionuţ Cojocaru, noua descoperire a lui Gică Hagi
VIDEO | Mario Camora, discurs fără menajamente. ”Ne facem cu toţii de ruşine” VIDEO | Mario Camora, discurs fără menajamente. ”Ne facem cu toţii de ruşine”
VIDEO | Farul - CFR Cluj 5-1. Dobrogenii fac recital în duelul fostelor campioane VIDEO | Farul - CFR Cluj 5-1. Dobrogenii fac recital în duelul fostelor campioane
CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A la feminin CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A la feminin
Emma Răducanu, eliminată de liderul WTA Iga Swiatek în sferturi la Stuttgart Emma Răducanu, eliminată de liderul WTA Iga Swiatek în sferturi la Stuttgart
Mesaj pentru Horia Tecău Mesaj pentru Horia Tecău

Avocatul lui Seto şi Fato, reacţie fermă după decizia ANAD. ”Eu sper să nu rămână aceste suspendări. Eu nu eram mulţumit nici cu o mustrare”

Astra Giurgiu Publicat de Daian Cutu pe 9 apr 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38235/20107866/1/seto-ion.jpg

Alex Ioniţă şi Kehinde Fatai au primit suspendări de un an, în timp ce Takayuki Seto a scăpat doar cu opt luni. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată cu recurs.

În septembrie 2020, jucătorii Kehinde Fatai, Takayuki Seto şi Alexandru Ioniţă de la Astra Giurgiu au urmat un tratament interzis de Agenţia Mondială Antidoping şi au fost suspendaţi provizoriu de ANAD.

Paul Mincu, avocatul lui Seto şi Fatai a reacţionat imediat după pronunţarea sentinţei şi a declarat că va face recurs.

„Invesigaţia a fost finalizată de ANAD şi trimisă comisiei de audiere pentru pronunţarea unei sancţiuni. A fost constituit în data de 30 decembrie. De ce s-a întârziat atât de mult? Pentru că nu exstau probe la dosar, ăsta este răspunsul şi este foarte simplu.

Decizia a fost luată cu două voturi pentru sancţiunile pe care le cunoaşteţi şi două voturi pentru alte sancţiuni. E o opinie separată pe care nu o cunoaştem. Nu avem de unde să ştim. E posibil ca opinia separată să fie pentru nişte sancţiuni mai mari sau pentru achitarea celor trei sportivi.

Vă daţi seama, noi pregătim apelul, aşteptăm decizia motivată a Comisiei de audiere de la ANAF, sper să o primim cât mai repede Dacă şi procedura de apel se va prelungi, ne vom trezi în situaţia în care să expire suspendarea dată de prima comisie şi noi să ne judecăm. Am sperat ca acest apel să fie soluţionat într-un termen de 2-3 săptămâni.

Eu sper să nu rămână aceste suspendări. Eu nu eram mulţumit nici cu o mustrare, pentru că ar fi însemnat să se constate că ei sunt vinovaţi. Eu, care cunosc foarte bine dovezile, am apărat poziţia lui Ioniţă în faţa comisiei de audiere şi după ce nu l-am mai reprezentat.

Mi-am dat seama tot timpul că Ioniţă a făcut o mărturie a unor lucruri pe care nici el nu le credea. Am crezut tot timpul că el, săracul, a mărturisit ce i s-a spus să mărturisească”, a declarat avocatul Mincu, pentru DigiSport.

mail-share icon Email
viewscnt