Ultima oră
LIVE VIDEO | Real Madrid s-a calificat după 3-4 cu Man. City la loviturile de departajare! Bayern este cealaltă semifinalistă, după 1-0 cu Arsenal LIVE VIDEO | Real Madrid s-a calificat după 3-4 cu Man. City la loviturile de departajare! Bayern este cealaltă semifinalistă, după 1-0 cu Arsenal
VIDEO | Bayern îşi salvează sezonul! Kimmich îi duce pe bavarezi în semifinalele Ligii Campionilor VIDEO | Bayern îşi salvează sezonul! Kimmich îi duce pe bavarezi în semifinalele Ligii Campionilor
Florin Maxim vrea să ducă până la final povestea. ”Să dea Dumnezeu să marcăm şi în finală” Florin Maxim vrea să ducă până la final povestea. ”Să dea Dumnezeu să marcăm şi în finală”
Istorie în motorsportul românesc: Dominic Marcu aduce primul titlu absolut într-un campionat de viteză în coastă cu o maşină electrică Istorie în motorsportul românesc: Dominic Marcu aduce primul titlu absolut într-un campionat de viteză în coastă cu o maşină electrică
Corvinul scrie cea mai frumoasă poveste a anului în fotbalul românesc. ”O calificare istorică pentru această echipă minunată, gaşca nebună” Corvinul scrie cea mai frumoasă poveste a anului în fotbalul românesc. ”O calificare istorică pentru această echipă minunată, gaşca nebună”
Juventus Torino trebuie să îi plătească 10 milioane de euro lui Cristiano Ronaldo Juventus Torino trebuie să îi plătească 10 milioane de euro lui Cristiano Ronaldo

Balotelli la CFR şi TOPUL celor mai răsunătoare transferuri din istoria Ligii 1! Cum s-au descurcat ceilalţi grei ajunşi în România

Superliga Publicat pe 4 aug 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19440668/8/balotelli-baptista-julio-cesar.jpg

CFR Cluj a devenit campioana României pentru a şasea oara, în urma victoriei cu Craiova, scor 3-1, iar gruparea din Gruia vrea să atace grupele Champions League cu transferuri de marcă.

Nicolae Stanciu e unul din jucătorii doriţi de vechea şi noua campioană a Ligii 1, însă surpriza vine în atac, acolo unde ţinta CFR-ului pentru înlocuirea lui George Ţucudean e nimeni altul decât italianul Mario Balotelli (29 de ani), ultima dată la Brescia.

Trecut pe la Inter, Manchester City, AC Milan sau Liverpool, internaţionalul italian de 29 de ani ar concura cu şanse reale la titlul de cel mai spectaculos transfer din istoria Ligii 1, în condiţiile în care încă se află la o vârstă în care poate avea un cuvânt greu de spus.

Problemele din viaţa extrasportivă l-au adus pe Balotelli - jucător cu Champions League în palmares şi titluri de campion în Italia şi Anglia, cu Inter, respectiv Manchester City - în situaţia de a lua în calcul oferta CFR-ului, însă oficialii campioanei speră că mâna forte a lui Dan Petrescu să-l facă pe Balotelli să revină la forma arătată în primii ani ai carierei.

TOP | Cele mai răsunătoare transferuri din istoria Ligii 1 şi ce s-a întâmplat cu acei jucători

De-a lungul timpului, formaţiile din Liga 1 şi-au mai încercat norocul cu jucători cu nume, trecuţi pe la echipe mari, iar multe dintre aceste experimente au eşuat. Există însă şi excepţii.

1. Julio Cesar la Dinamo, în 2008 - EŞEC

În 2008, Dinamo reuşea unul dintre cele mai sonore transferuri din istoria campionatului, prin aducerea brazilianului Julio Cesar, jucător care trecuse pe la Real Madrid, AC Milan sau Benfica şi care avea Liga Campionilor în palmares, cu trupa galactică.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19440668/5/julio-cesar-2.jpg

Transferul său la Dinamo a reprezentat însă un eşec răsunător. Julio Cesar a prins doar 12 meciuri în tricoul roş-albilor, iar în iarna aceluiaşi sezon a plecat.

2. Adailton la Vaslui, în 2010 - SUCCES

Brazilianul Adailton ateriza în Liga 1 în 2010, la 33 de ani, iar trecutul său era unul impresionant pentru Liga 1. Avea peste 100 de meciuri şi 26 de goluri în Serie A şi jucase pentru formaţii precum Parma, Genoa, Bologna sau PSG.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19440668/6/adailton-vaslui.jpg

Transferul lui Adailton reprezintă o poveste de succes, brazilianul fiind considerat şi acum unul dintre cei mai buni străini care au trecut prin Liga 1.

3. Sixto Peralta la CFR, în 2008 - SUCCES

În momentul în care a ajuns în Liga 1, în 2008, Peralta le era cunoscut românilor drept jucătorul cumpărat de Inter în 2000, cu o sumă mare - 4,5 milioane de euro (ex. mai mult decât plătiseră italienii pentru Mutu în aceeaşi perioadă) şi care fusese considerat o mare speranţă a fotbalului argentinian.

Peralta avea 29 de ani, iar experienţa sa în România poate fi considerată una de succes. A luat trei titluri şi două Cupe cu CFR Cluj, club pentru care a strâns 132 de meciuri, 9 goluri şi 16 pase decisive.

4. Samuel Okunowo la Dinamo, în 2004 - EŞEC

Okunowo reprezintă probabil cel mai slab transfer făcut de Dinamo în istorie, în condiţiile în care nigerianul era adus cu aura unui fotbalist de excepţie, care în urmă cu doar patru ani juca pentru Barcelona, unde prindea destule meciuri ca titular în Champions League şi câştiga Cupa Spaniei.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19440668/4/oku.jpg

Okunowo avea doar 25 de ani când sosea la Dinamo, iar speranţele erau uriaşe. Numai că realitatea i-a contrazis dur pe cei care pariau pe nigerian. Alfat într-o formă fizică deplorabilă, Okunowo a prins doar un meci în tricoul lui Dinamo şi a dispărut imediat din lotul roş-albilor.

5. Julio Baptista la CFR Cluj, în 2018 - EŞEC

Un semnal de alarmă pentru CFR înaitne de aducerea lui Mario Balotelli ar trebui să fie reprezentat de transferul lui Baptista, care a reprezeintat fără dubii un eşec.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19440668/7/baptista.jpg

Brazilianul trecut pe la Sevilla, Real Madrid, Arsenal sau AS Roma a venit în Liga 1 pentru un salariu uriaş,  deşi avea 37 de ani.

"Bestia" a jucat doar 42 de minute pentru CFR, în trei meciuri, după care într-un final a plecat din România,  iar la scurt timp şi-a anunţat retragerea din fotbal.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele