Ultima oră
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”

Bani de la UEFA pentru cluburile din Liga 1. Cum se vor împărţi

Superliga Publicat pe 20 feb 2020
mail-share icon Email

Federaţia Română de Fotbal anunţă că UEFA a acceptat să suplimenteze suma cuvenită din plăţile de solidaritate cu peste 500.000 de euro. Astfel, suma totală care se va împărţi cluburilor din Liga 1 este de 1.331.169 euro!

Federaţia Română de Fotbal va distribui această sumă celor 13 cluburi de fotbal din Liga 1 în mod egal, excepţia fiind CFR Cluj, formaţie care a evoluat în grupele Europa League. Astfel, după un calcul simplu, fiecare echipă din Liga 1 va primi aproximativ 100.000 de euro, bani numai buni pentru unele echipe, cum este cazul celor de la Dinamo, club aflată în lipsă de lichidităţi financiare.

Începând din sezonul viitor, plăţile de solidaritate de la UEFA se vor face în funcţie de principiul clasificării academiilor. Astfel, banii veniţi de la UEFA vor fi împărţiţi de FRF primelor 20 de cluburi profesioniste din topul clasificării academiilor, indiferent de eşalon. Condiţia de a fi club profesionist este una impusă de forul de la Nyon. Cluburile vor avea obligaţia să investească banii respectivi la nivel de copii şi juniori! De asemenea, în şedinţa de astăzi s-a stabilit ca la viitoarea întâlnire să se ia în calcul majorarea grilei de formare pentru juniori. Federaţia Română de Fotbal continuă astfel reformele pentru dezvoltarea sectorului juvenil.

UEFA a decis, în ultimii ani, ca un procent din profitul total să fie distribuit, în mod egal, către cele 55 de federaţii afiliate, iar acestea să ofere banii cluburilor care au nevoie de aceşti bani pentru a-şi continua activitatea. Pentru 2019, FRF a decis să împartă cei 1,3 milioane de euro celor 13 cluburi care n-au ajuns în grupele cupelor europene. Acest lucru se va schimba din sezonul viitor.

"Din 2020 ne propunem să contribuim la dezvoltarea jucătorilor tineri din România şi să îi sprijinim pe aceştia să se integreze cât mai repede în fotbalul de mare performanţă. Pe actuala certificare a academiilor de copii şi juniori doar cinci cluburi din Liga I îndeplinesc baremul de 60 de puncte, acestea sunt FC Viitorul, U Craiova, Dinamo, FC Voluntari şi FCSB. Din martie 2020 cluburile din Liga I care nu vor îndeplini target-ul de 60 de puncte vor fi amendate cu 120.000 de lei şi vor fi obligate să semneze un acord scris cu FRF ca în maximum un an să facă toate demersurile pentru a îndeplini acest barem. Acest acord cu cluburile îl implementăm pentru o perioadă scurtă, de 1 an. E un test pentru a vedea dacă ne putem extinde. Nu vrem doar să sancţionăm, ci ne dorim chiar să sprijinim prin suport tehnic. Pentru că 2021 neîndeplinirea acestui barem de 60 de puncte din 100 va duce la neacordarea licenţei pentru Liga I”, a explicat Burleanu, în luna noiembrie a anului trecut.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele