Ultima oră
Luis Alberto şi-a prelungit contractul cu Lazio până în 2025
Luis Alberto şi-a prelungit contractul cu Lazio până în 2025
Concurent cu nume pentru Nemec? Dinamo, interesată de golgheterul dorit şi de Becali la FCSB Concurent cu nume pentru Nemec? Dinamo, interesată de golgheterul dorit şi de Becali la FCSB
Iftime era gata să-l ajute pe Becali, dar telefonul nu a sunat. Jucătorii pe care i-ar fi trimis la FCSB: "I-aş fi dat! Se întăreau şi ei" Iftime era gata să-l ajute pe Becali, dar telefonul nu a sunat. Jucătorii pe care i-ar fi trimis la FCSB: "I-aş fi dat! Se întăreau şi ei"
EXCLUSIV | Anamaria Prodan vrea marea schimbare în Casa Liga 1! Cerere publică pentru FRF şi LPF: "Până nu o să avem, o să ne certăm. Am termina tot circul!" EXCLUSIV | Anamaria Prodan vrea marea schimbare în Casa Liga 1! Cerere publică pentru FRF şi LPF: "Până nu o să avem, o să ne certăm. Am termina tot circul!"
Dinamo continuă transferurile. Anunţ de la preşedintele executiv: "Mai vin trei jucători străini!" Dinamo continuă transferurile. Anunţ de la preşedintele executiv: "Mai vin trei jucători străini!"
Şumudică, în centrul unei tentative de mituire: "Mi-au oferit 50.000 de euro. Cum să-mi asum responsabilitatea asta?" Şumudică, în centrul unei tentative de mituire: "Mi-au oferit 50.000 de euro. Cum să-mi asum responsabilitatea asta?"

Becali îşi împlineşte visul după 17 ani! Situaţie unicat pentru FCSB de când milionarul din Pipera e patron. Cum va arăta lotul lui Toni Petrea

Liga I Publicat pe 16 sep 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19482432/1/rps-2388.jpg

Marele vis al lui Becali, anunţat de latifundarul din Pipera încă de la mijlocul anilor 2000 e pe cale să se împlinească în această toamnă.

La scurt timp după ce prelua FCSB, în 2003, Becali anunţa că dorinţa sa e să aibă un lot format 100% din jucători români, iar ideea a fost reluată în mai multe rânduri în anii ce au urmat.

Planul lui Becali a fost însă greu de pus în practică, iar în cei 17 ani de când acesta e patron din lotul echipei au făcut parte zeci de fotbalişti străini, mulţi dintre ei câştigând aprecierea fanilor, dar şi pe cea a patronului. Au existat şi multe cazuri de jucători străini care au plecat pe uşa din dos şi acelea erau momentele în care Becali reitera ideea unui lot format doar din jucători români.

Ultimul "mohican", pe lista neagră la FCSB

În acest moment, din lotul FCSB mai face parte un singur jucător străin: grecul Aristidis Soiledis, însă Gigi Becali a decis deja că nu se va mai baza pe fundaşul stânga adus vara trecută de la FC Botoşani pentru 75.000 de euro şi a ordonat ca acesta să fie îndepărtat.

Astfel, FCSB va rămâne în premieră în era Becali cu un lot format 100% din jucători născuţi în România, însă trupa roş-albastră nu a ajuns în această în urma unei strategii bine pusă la punct.

Cum a ajuns FCSB cu un lot format doar din români

În realitate, modul în care lotul FCSB s-a conturat în ultimii ani are la bază două aspecte.

1. Gigi Becali şi-a dorit să aibă ultimul cuvât în privinţa transferurilor, motiv pentru care la echipa au ajuns aproape exclusiv jucători din Liga 1, pe care patronul FCSB îi putea vedea jucând săptămânal în campionatul intern. Becali a vrut să aducă jucători care au confirmat pe plan intern şi majoritatea transferurilor făcute în ultimele sezoane au fost din Liga 1, regulă valabilă inclusiv în cazul jucătorilor străini (Gnohere, Soiledis, De Amorim, Jakolis sau Boldrin sunt doar câteva exemple).

2. Lipsa performanţelor l-a determinat pe Becali să scadă şi nivelul investiţiilor, motiv pentru care a refuzat să acorde salarii mari prin care ar fi putut să atragă jucători străini de valoare. A preferat să investească în jucători tineri, pe care să-i poată vinde ulterior în străinătate pe sume importante.

29 de milioane de euro valorează lotul FCSB în acest moment, conform Transfermarkt.de. Florinel Coman (5,5 milioane de euro), Dennis Man (5 milioane de euro) şi Florin Tănase (2,2 milioane de euro) sunt cei mai valoroşi jucători din lotul FCSB.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Liga I

Ultimele articole Toate articolele