Ultima oră
VIDEO | Sheffield - Burnley 1-4. Oaspeţii câştigă duelul suferinţei şi speră la salvarea de la retrogradare VIDEO | Sheffield - Burnley 1-4. Oaspeţii câştigă duelul suferinţei şi speră la salvarea de la retrogradare
George Puşcaş, decisiv pentru Bari, în duelul cu echipa lui Marius Marin George Puşcaş, decisiv pentru Bari, în duelul cu echipa lui Marius Marin
Pârvu, sincer după eşecul cu Poli Iaşi: ”Nu este doar Tavi Vâlceanu în echipă, el ne-a scos în mai multe meciuri!”

Pârvu, sincer după eşecul cu Poli Iaşi: ”Nu este doar Tavi Vâlceanu în echipă, el ne-a scos în mai multe meciuri!”
Echipa masculină de sabie juniori a României este vicecampioană mondială Echipa masculină de sabie juniori a României este vicecampioană mondială
Emmanuel Macron va juca miercuri un meci de fotbal în scop caritabil Emmanuel Macron va juca miercuri un meci de fotbal în scop caritabil
VIDEO | FCU Craiova - Dinamo 0-1, în direct la Prima Sport 1! Milanov deschide scorul VIDEO | FCU Craiova - Dinamo 0-1, în direct la Prima Sport 1! Milanov deschide scorul

Bilă gri pe drept. Tricolorul care a lăsat anumite semne de întrebare după jocul cu Ţările de Jos U21: ”N-a fost cea mai bună seară”

România U21 Publicat pe 25 mar 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38208/20079537/1/romania-u21-euro.jpg

Mihai Stoichiţă, directorul Comisiei Tehnice a FRF, a analizat jocul României U21 din partida cu Ţările de Jos U21, din debutul la EURO. Scorul de 1-1 a fost unul mulţumitor şi pentru el, mai ales în contextul în care naţionala lui Mutu pornea clar cu şansa a doua. Mulţi o văd pe Ţările de Jos U21 chiar favorita grupei, înaintea Germaniei U21.

Stoichiţă a făcut o analiză a compartimentelor, a remarcat apărarea, dar şi pe George Ganea care a făcut un meci extraodinar, depunând un efort constant ridicat până când a fost înlocuit cu Adrian Petre.

Un mic minus l-a avut Moruţan, care nu a arătat potenţialul demonstrat în Casa Liga 1. E adevărat că a părut de această dată, de multe ori, un jucător individualist, care a gândit anumite faze din perspectivă personală, să iasă el în evidenţă.

Nu e important ce am analizat eu, ci să le acordăm încredere acestor băieţi. Putem mai mult decât în seara asta. Am fost timoraţi în prima repriză, dar încet, încet, Mutu a pus la punct lucrurile, probabil în vestiar, la pauză. Scopul este să dăm jucători la echipa naţională, dar iată că putem mai mult şi fără cei care au ajuns la naţionala mare şi poate ar fi fost titulari acum.

Mutu a procedat foarte inteligent, pentru că i-a obligat să atace doar din zona laterală. Au fost periculoşi la fazele fixe, dar Mutu a sesizat bine şi l-a tras pe Ganea să apere zona. Avem un portar foarte bun, fundaşi centrali care au joc aerian foarte bun, nici nu ştiu dacă au avut ocazii de gol în a doua repriză.

N-a fost cea mai bună seară a lui Moruţan, dar este un punct forte al echipei noastre. Ei ne-au studiat bine şi ştiind că Moruţan e periculos, l-au controlat tot timpul. Au pus om la el, dublat tot timpul ca să nu beneficieze de calităţile excelente pe care le are. Ne gândim doar la victorie cu Ungaria, iar aceşti jucători de creaţie, de fantezie, sunt foarte importanţi”, a declarat Mihai Stoichiţă în exclusivitate pentru Telekom Sport.

Reprezentativa de tineret a României a remizat, miercuri seară, scor 1-1 (1-1), pe arena Új Bozsik din Budapesta, cu selecţionata similară a Ţărilor de Jos, în prima etapă a grupei A a Campionatului European Under21.

Golurile au fost marcate de Ciobanu ’20 pentru tricolori şi Schuurs ’16 pentru olandezi.

România: Vlad – Haruţ, Ciobotariu, Paşcanu – Boboc, Olaru, Marin, Ciobanu, Moruţan (Itu ’88) – Ganea (Petre ’80), Măţan (Oaidă ’72). Selecţioner: Adrian Mutu.

Ţările de Jos: Scherpen – Zeefuik, Schuurs, Teze, Bakker – Reis, De Wit, Koopmeiners – Lang (Brobbey), Boadu (Gakpo ’64), Kluivert. Selecţioner: Erwin Van De Looi.

Cartonaşe galbene: Marin ‘45+1, Ganea ’68 / Zeefuik ’68, Koopmeiners ‘77

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

România U21

Ultimele articole Toate articolele