Ultima oră
VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia VIDEO | Juventus a pierdut returul cu Lazio, dar s-a calificat în finala Coppa Italia
VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi VIDEO | Arsenal - Chelsea 5-0. ”Tunarii” au tras cu toată muniţia în londonezi
Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea” Toate drumurile duc la Marius Şumudică: „Vom avea o şedinţă şi vom vedea”
”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri ”Eu sunt genul de băiat care care crede până în ultimul minut”. Sebastian Mailat o răpune pe Dinamo în prelungiri
Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”

Mesajul lui Bogdan Andone după ce FC Botoşani a bătut-o pe Dinamo: ”Suntem obişnuiţi cu presiunea asta!”
Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm” Final de sezon cu mare presiune pentru Zeljko Kopic. Dinamo e la retrogradare. ”Trebuie să ne revenim şi să jucăm”

BREAKING NEWS | Norvegia nu mai găzduieşte Campionatul European de handbal feminin

Handbal Publicat de Andrei Ionascu pe 16 nov 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38126/19595865/1/cristina-neagu.jpg

Federaţia Norvegiană de Handbal a anunţat că Norvegia nu va mai găzdui Campionatul European de handbal feminin, programat în perioada 3-20 decembrie, pe fondul pandemiei de coronavirus. Deocamdată, EHF nu a luat nicio decizie privind amânarea competiţiei, fiind luată în calcul varianta ca Danemarca să fie singura gazdă a EURO 2020.

Norvegia găzduia două grupe din runda preliminară, una din runda principală, semifinalele şi finala. Celelate meciuri de la Campionatul European erau programate în Danemarca.

Naţionala României era repartizată la Trondheim (Norvegia), în Grupa D, şi ar trebui să joace cu Germania (la 3 decembrie), cu Polonia (la 5 decembrie) şi cu Norvegia (la 7 decembrie).

Potrivit Aftenposten, autorităţile sanitare din Norvegia au considerat că găzduirea Campionatului European de handbal feminin ar reprezenta un pericol major pentru sănătatea publică, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Federaţia Norvegiană de Handbal a cerut o derogare de la regulile stricte privind testarea şi carantinarea COVID-19, dar autorităţile au refuzat.

Anunţăm cu regret că nu este momentul potrivit pentru a organiza Campionatul European în Norvegia. Am cooperat îndeaproape cu EHF şi Federaţia Daneză. Am făcut tot posibilul pentru a organiza acest eveniment. Dar nu avem ce să facem, având în vedere regulile impuse în ţară privind pandemia de coronavirus. Respectăm decizia autorităţilor. Am spus-o în repetate rânduri că autorităţile norvegiene sunt campioane mondiale la controlul transmiterii infecţiei. Vom lucra pentru a ajuta Danemarca să găzduiască integral acest Campionat European”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Norvegiene de Handbal.

Federaţia Daneză de Handbal a anunţat că are capacitatea să organizeze toate meciurile de la Campionatul European.

Nu pot oferi mai multe detalii. Este o mare provocare pentru noi şi vom face tot posibilul”, a spus Per Bertelsen, preşedintele Federaţiei Daneze.

EHF a precizat că este în căutarea unor alternative, împreună cu Federaţia Daneză de Handbal, iar informaţii suplimentare vor fi publicate cel târziu marţi.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38126/19595865/2/grupe-euro-2020.jpg

Lotul României pentru Campionatul European:

Portari: Yuliya Dumanska (Podravka), Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Ana Maria Măzăreanu (Gloria Bistriţa)

Extreme stânga: Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău), Nicolaeta Dincă (Gloria Bistriţa), Alexandra Dindiligan (HC Zalău)

Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Alexandra Severin (HC Zalău), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare)

Centri: Cristina Laslo (Minaur), Eliza Buceschi (Rapid), Ana Maria Ţicu (SCM Craiova), Andreea Popa (Minaur), Andreea Rotaru (Gloria Buzău)

Interi dreapta: Ana Maria Savu (SCM Craiova), Laura Popa (Rapid Bucureşti)

Extreme dreapta: Laura Moisă (CSM Bucureşti), Sonia Seraficeanu (Minaur)

Pivoţi: Crina Pintea (CSM Bucureşti), Lorena Ostase (CSM Slatina), Raluca Băcăoanu (Gloria Bistriţa)

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Handbal

Ultimele articole Toate articolele