Ultima oră
VIDEO | Corvinul - Mioveni 2-0. Marius Coman a reuşit „dubla”, iar gazdele au urcat pe locul 2 în clasament VIDEO | Corvinul - Mioveni 2-0. Marius Coman a reuşit „dubla”, iar gazdele au urcat pe locul 2 în clasament
Campioana CSM Bucureşti  a eliminat vicecampioana Rapid Bucureşti în prima semifinală a Cupei României Campioana CSM Bucureşti a eliminat vicecampioana Rapid Bucureşti în prima semifinală a Cupei României
Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova
Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei
Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR” Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR”
Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal" Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal"

BREAKING NEWS | Super Liga Europeană se destramă! Chelsea şi Manchester City se retrag din competiţie. Mesajul lui Kevin De Bruyne

Premier League Publicat de Andrei Ionascu pe 20 apr 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38266/20128671/3/profimedia-0606765598.jpg

Chelsea şi Manchester City pregătesc retragerea din Super Liga Europeană, la doar două zile după anunţul participării, pe fondul protestelor vehemente din partea fanilor. Chelsea şi Manchester City se regăsesc printre cele 6 cluburi din Anglia care au fondat competiţia European Super League, care ar fi trebuit să rivalizeze cu Liga Campionilor.

Potrivit BBC, Chelsea şi Manchester City analizează care sunt consecinţele legale ale retragerii din Super Liga Europeană, dar vor să meargă până la capăt cu această decizie.

Presa engleză anunţă că toate cele 12 cluburi fondatoare ale competiţiei ESL au convocat o întrunire de urgenţă pentru a discuta despre abandonarea proiectului.

Fanii celor şase echipe din Premier League care şi-au anunţat participarea la European Super League – Chelsea, Manchester City, Arsenal, Liverpool, Tottenham şi Manchester United – au emis comunicate în care condamnă acest demers şi chiar ameninţă că nu vor mai cumpăra bilete la meciurile echipei, dacă aceste cluburi nu se vor retrage din Super Liga Europeană.

Astăzi, fanii echipelor Manchester City şi Chelsea au protestat în număr mare în faţa arenelor Stamford Bridge şi Etihad.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38266/20128671/4/profimedia-0606796258.jpg

Belgianul Kevin De Bruyne, mijlocaşul echipei Manchester City, a publicat un mesaj în care îşi manifestă susţinerea faţă de principiul competiţiei în fotbal şi subliniază importanţa fanilor, poziţionându-se implicit împotriva Super Ligii Europene.

"Acest om vine dintr-un oraş mic din Belgia, visând să joace la cel mai înalt nivel posibil. Am jucat în Belgia, Germania şi Anglia. Totodată, reprezint cu mândrie Belgia. Am muncit şi am concurat împotriva oricui, încercând să câştig. Dar cel mai important cuvânt este COMPETIŢIA. Cu toate evenimentele care s-au întâmplat în ultimele zile, poate că este un moment bun pentru toată lumea să lucreze împreună pentru a găsi o soluţie. Ştim că este o afacere important şi ştiu că eu sunt parte din această afacere. Dar am rămas un copil care doar iubeşte să joace fotbal. Nu este vorba despre un anumit club în acest caz, este vorba despre fotbalul din întreaga lume. Haideţi să continuăm să inspirăm generaţia următoare de fotbalişti şi să menţinem aprins visul fanilor", a scris De Bruyne pe Twitter.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38266/20128671/5/de-bruyne.jpg

 

La nivel mondial, majoritatea şi-a exprimat dezaprobarea faţă de anunţul făcut de 12 dintre cele mai mari cluburi europene, care au ajuns un acord pentru crearea unei noi competiţii, 'European Super League', guvernată de cluburile fondatoare. AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham s-au unit în acest demers.

UEFA şi FIFA au anunţat că vor lua măsuri drastice împotriva cluburilor care vor să înfiinţeze Super Liga Europeană, inclusiv excluderea din competiţii şi interzicerea participării jucătorilor la Cupa Mondială şi Campionatul European.

Sursa foto: profimediaimages.ro

mail-share icon Email
viewscnt

Premier League

Ultimele articole Toate articolele