Ultima oră
Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League
PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe
AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League
A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO
VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin” VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin”
Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV

Cursă de câini spre Divizia B. VIDEO | Viitorul - Dinamo 1-0

Superliga Publicat pe 2 iul 2020
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19409313/5/vlcsnap-2020-07-02-20h30m39s974.png


Viitorul a câştigat cu Dinamo, 1-0, cu un gol marcat devreme de Virgil Ghiţă, în minutul 17, iar a cincea înfrângere în cinci meciuri de play-out o duce pe trupa din Ştefan cel Mare într-o situaţie cu adevărat critică: ultima din Casa Liga 1, golaveraj 1-7 în play-out şi şanse din ce în ce mai mici de scăpare!

Mai tineri, mai buni în prima repriză

Ceea ce pe foaia de joc părea un 3-5-2 riscant al lui Mihalcea s-a dovedit un 4-4-2, cu Ricardo Grigore la mijlocul terenului, în încercarea de a bloca eficient cei trei mijlocaşi de creaţie ai lui Hagi. Dar lucrurile au început prost pentru Dinamo, iar Iancu (minutul 9), cu o lovitură liberă peste poartă, avea să anunţe golul din minutul 17. Unul venit simplu, după un corner bătut bine la prima bară şi o apariţie bună a lui Ghiţă, care l-a lăsat fără şanse pe Straton. Mai relaxaţi, elevii Regelui au trecut la un ritm ceva mai încet, dar, chiar şi aşa, Dinamo nu a contat prea mult în prima repriză. A venit, cumva, o ocazie a lui Sorescu, dar lovitura de cap a fundaşului dreapta a trecut pe lângă poartă. În rest, acelaşi Dinamo: pedale date în gol, imaginaţie zero, creativitate puţină.

Letargie. Şi o bară!

Fără Ciobanu şi Matei, pe care Hagi i-a schimbat la pauză cu De Nooijer şi Chiţu, jocul Viitorului nu a mai fost la fel de constant. Mihalcea a forţat, rând pe rând, cu Popa, Mihaiu şi Sin, în încercarea de a reda suflul liniei ofensive, dar doar Fabbrini, cu un şut deviat în bara transversală, în minutul 63, a fost capabil să creeze pericol la poarta lui Tordai. În rest, câinii au înotat pur şi simplu, au pierdut multe dueluri directe şi au dat senzaţia, la fel ca în meciul cu FC Voluntari, că nu se pot ridica la nivelul fizic superior impus de adversar. Popa (minutul 82) a ratat un şut din poziţie bună, trimis dezamăgitor pentru a rezuma perfect situaţia de la Dinamo, iar Mihalcea rămâne fără victorie pe banca roş-albilor.
 
După 0-1 cu Viitorul, Dinamo ajunge la cinci înfrângeri din cinci meciuri în play-out şi rămâne ultima în Casa Liga 1, cu doar 17 puncte. Câinii au şi un golaveraj dezastruos, 1-7, iar etapa viitoare joacă un meci de totul sau nimic cu Academica Clinceni, echipă care vine după patru victorii consecutive cu scorul de 1-0. De partea cealaltă, Hagi e şi mai liniştit: are 34 de puncte, e lider în play-out, şi echipa de pe locul doi, FC Voluntari, are cu şapte puncte mai puţin.
 
Viitorul - Dinamo 1-0 (Ghiţă 17)
  • Viitorul: Tordai - Dussaut (P. Iacob 56), Mladen, Ghiţă, Boboc - Ciobanu (De Nooijer 46), Artean, Achim - Iancu (Louis Munteanu 90+2), Rivaldinho (G. Ganea 76), C. Matei (Chiţu 46)
    Rezerve: Căbuz, Dulca, Pitu,  L.Munteanu, Casap,
  • Dinamo: Straton - Sorescu, M. Popescu, Pujlic, Skovajsa - V. Lazăr (Sin 66), R. Grigore (A. Mihaiu 66), Răuţă (I. Şerban 86), Fabbrini - Montini (Bani 86), Moldoveanu (D. Popa 56)
    Rezerve: Piscitelli, Ehmann, Kilyen, I. Şerban, Bani Mustafa, V. Borcea
 
Minutul 90+3: Final de meci!



Minutul 90: Ratare rarisimă a lui Chiţu! Ganea şutează în blocaj, mingea ajunge cu noroc la Chiţu, rămas singur cu Straton, dar atacantul Viitorului şutează slab şi îi permite portarului să mai ofere câteva minute de speranţe pentru dinamovişti.

Minutul 86: Încă o ratare a Viitorului. Chiţu aruncă bine mingea în careu, Artean vine tare din spate, reia cu capul din plonjon, dar trimite pe lângă poartă. Mihalcea mai bagă două fise: Ionuţ Şerban şi Bani intră în locurile lui Montini şi Răuţă.


Minutul 66: Mihalcea schimbă din nou. Ies Lazăr şi Grigore, intră Sin şi Mihaiu.


Minutul 63: Bară Dinamo! Fabbrini intră în dribling în careu, şutează cu stângul, mingea e deviată de Vlad Achim, apoi nimereşte bara transversală a lui Tordai. Viitorul face un mic pas în faţă, câinii au jumătate de oră la dispoziţie să pună presiunea necesară.


Minutul 56: Mihalcea mută post pe post, Popa pentru Moldoveanu, Hagi îl schimbă pe Dussaut cu Iacob, iar Boboc redevine fundaş dreapta.


Minutul 53: Altă şansă a Viitorului. De Nooijer îi pasează bine lui Dussaut, dar francezul trage slab cu stângul, mult peste poartă.


Minutul 46: Restart la Ovidiu. Nu a schimbat Mihalcea, aşa cum ne aşteptam, dar a făcut-o Hagi, cu Chiţu pentru Matei şi De Nooijer pentru Ciobanu. Ceea ce înseamnă că olandezul merge în banda stângă a apărării, iar Boboc e urcat la mijloc.


Minutul 45+1: Pauză la Ovidiu, după o repriză dominată în mare parte de echipa lui Gică Hagi. Dinamo pierde clar lupta la mijlocul terenului, e de aşteptat ca Mihalcea să schimbe ceva în acea zonă.


Minutul 44: Ocazie a Viitorului. Prinsă descoperită, Dinamo scapă la un şut al lui Iancu, deviat, care trece pe lângă poarta lui Straton.


Minutul 30: Ocazie Dinamo.  Sorescu primeşte o centrare bună, ajunge la minge înaintea lui Matei, dar trimite pe lângă poartă, cu capul.


Minutul 17: GOL VIITORUL! Iancu bate bine un corner, Ghiţă apare la colţul scurt, reia bine cu capul, şi Straton nu mai are replică


Minutul 6: Viitorul începe mai bine, iar răspunsul dinamoviştilor vine de la Ricardo Grigore: şut puternic de la distanţă, puţin pe lângă poartă.


20:00 Start joc! George Găman a fluierat pentru prima dată la Ovidiu, după ţinerea unui minut de reculegere.


18:26 Au apărut cele două echipe de start şi, dacă Hagi rămâne fidel sistemului clasic, 4-3-3, Mihalcea schimbă partitura: Dinamo intră în 3-5-2, cu Popescu, Puljic şi Grigore în linia de fund.


În timp ce Gică Hagi conduce play-out-ul, cu 31 de puncte şi un avans de patru (şi un meci mai puţin) faţă de FC Voluntari, Dinamo e ultima în clasament, cu doar 17 puncte şi patru înfrângeri din patru meciuri în play-out. Învins acasă de FC Voluntari, Mihalcea a anunţat că echipa sa a plecat în căutarea declicului care să deblocheze sezonul, iar partida de la Ovidiu e prima şansă în acest sens.

 
Înaintea meciului de la Ovidiu, fanii lui Dinamo au simţit momentul greu, iar 100 de suporteri s-au deplasat în faţa hotelului în care sunt cazaţi jucătorii pentru a-i încuraja: ”Haide, să ne revenim! Nici nu mai contează ce nu aţi făcut. Contează mâine şi poimâine. Nu sunteţi singuri, suntem împreună, noi şi voi. Nu suntem aici să vă criticăm”, a fost mesajul fanilor.
 
Meciurile directe din sezonul regular au adus, în total, zece goluri. Viitorul a umilit Dinamo în partida tur, 5-0 la Ovidiu, iar câinii şi-au luat revanşa cu un 3-2 spectaculos în Ştefan cel Mare.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele