Ultima oră
„Îi face un mare rău băiatului pentru că îl tot laudă. Exagerează prea mult!” . Gică Hagi, taxat de fostul mare fotbalist al Stelei „Îi face un mare rău băiatului pentru că îl tot laudă. Exagerează prea mult!” . Gică Hagi, taxat de fostul mare fotbalist al Stelei
VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău 1-1. Egal în primul meci din play-off-ul Ligii 2 şi un super gol de la mare distanţă VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău 1-1. Egal în primul meci din play-off-ul Ligii 2 şi un super gol de la mare distanţă
Tun financiar dat de CFR Cluj! Clubul de top din Premier League a pus pe masă 3,5 milioane de euro pentru jucător: ”Este un fotbalist modern!”

Tun financiar dat de CFR Cluj! Clubul de top din Premier League a pus pe masă 3,5 milioane de euro pentru jucător: ”Este un fotbalist modern!”
Mircea Rednic acuză sancţiunea primită, după incidentele de la Dinamo - UTA. „Eu cu ce am greşit?” Mircea Rednic acuză sancţiunea primită, după incidentele de la Dinamo - UTA. „Eu cu ce am greşit?”
Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză de Fotbal pentru o nouă serie de infracţiuni legate de pariuri

Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză de Fotbal pentru o nouă serie de infracţiuni legate de pariuri
Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito” Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito”

"Câinii" sunt ciuca bătăilor! VIDEO | Viitorul - Dinamo 2-1, a cincea înfrângere consecutivă şi a şasea în nouă etape pentru Contra

Superliga Publicat pe 8 nov 2020
mail-share icon Email

 

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19579522/10/rps-1134.jpg

 

  • Viitorul a câştigat cu 2-1 al doilea meci al zilei de duminică în Casa Liga 1 şi i-a administrat lui Dinamo a cincea înfrângere consecutivă şi a şaasea în primele nouă etape.
  • După 0-0 la pauză, constănţenii au punctat de două ori în două minute, prin Dobrosavlevici (53) şi Luckassen (56), în timp ce speranţele bucureştenilor au fost redate de reuşita lui Borja Valle (63).

Ofensivă dinamovistă în start, apoi echilibru

Cândva un derby pentru titlu sau play-off, Viitorul - Dinamo a început sub semnul cazurilor de COVID-19 de la gazde şi al formei proaste a oaspeţilor, iar foamea de puncte a câinilor s-a văzut din start. Mai întâi, Dinamo a cerut penalty (3) după un presupus henţ al lui ely Fernandes, apoi a reuşit să adune nu mai puţin de şase cornere în primele şapte minute de joc. Fără efect pe tabelă şi ocazii mari de gol, totuşi, iar Viitorul a reuşit, apoi, uşor dar sigur, să reechilibreze lupta de la mijlocul terenului. Ba chiar prima şansă notabilă i-a aparţinut lui Fernandes (27), dar şutul său s-a dus pe lângă colţul lung. Au mai încercat Gol (33), Gueye şi Bani, pe final de repriză, dar niciunul nu a făcut destul pentru a crea cu adevărat emoţii la poarta apărată de Tordai, înlocuitorul bolnavului Cojocaru. 0-0 la pauză, restartul s-a dat fără schimbări din partea lui Barrera sau Contra.

Repriză-spectacol, dar doar Viitorul ia puncte!

Ceea ce părea un duel tactic dus mai departe şi în repriza a doua s-a transformat, rapid, într-un adevărat festival ofensiv. Unul deschis în minutul 53, când Gaztanaga a sărit inteligent peste minge la un corner şi l-a ajutat pe Dobrosavlevici să marcheze pentru 1-0. Şi continuat trei minute mai târziu, când masivul Luckassen a profitat de lentoarea lui Puljic, a prins un şut superb la colţul lung şi a făcut 2-0. Pe fond de dominare a Viitorului, calculele lui Barrera au fost stricate de o gafă a lui Ghiţă (64), care a degajat o minge în Sorescu şi i-a permis lui Borja Valle să readucă Dinamo în joc. Contra a forţat cu Camara, Măgureanu şi Nemec, dar Ganea (69) putea face 3-1 şi meciul era terminat. A ratat singur cu portarul, iar două minute mai târziu Camara a izbit transversala cu o torpilă de la 13 metri. Cu Viitorul retrasă în defensivă, Dinamo a pus presiune, Tordai a respins în faţa aceluiaşi Camara, iar echipa de la Malul Mării a rezistat până la ultimul fluier al lui Kovacs.
 
Viitorul - Dinamo s-a terminat 2-1, rezultat care ajută clubul lui Hagi să atace pauza competiţională de pe locul al şaselea, cu 16 puncte, de unde poate fi dat jos doar de UTA Arad (14 puncte şi meci acasă cu Gaz Metan Mediaş). De partea cealaltă, apele rămân tulburi la Dinamo, iar a şasea înfrângere în nouă etape îl lasă pe Contra pe penultimul loc, cu doar cinci puncte. Etapa viitoare se joacă Academica - Viitorul şi Dinamo - Astra, un derby al suferinţei.
 

Viitorul - Dinamo 2-1 Dobrosavlevici 53, Luckassen 56 / Borja Valle 64), live pe LookSport+

  • Viitorul: Tordai - Dussaut, Ghiţă, Dobrosavlevici, De Nooijer - Casap (Artean 66), Gaztanaga, Măţan (Ad. Stoian 82) - V. Fernandez, (Boboc 66) Luckassen, Ely Fernandes (G. Ganea 55)
  • Rezerve: Stănciulescu, Bodişteanu
     
  • Dinamo: Mejias - Sorescu, Puljic, Ehmann, Isma Lopez (Gonzalez 84)- J. Gol (Măgureanu 63), P. Anton (Borcea 84) - Bani (Camara 55), B. Valle, Aleix Garcia - Gueye (Nemec 63)
  • Rezerve: Hinojo, R. Grigore, G. Creţu, Ba

Minutul 71: BARĂ DINAMO! Camara trage violent din 13 metri, dar are ghinion şi "bomba" sa izbeşte transversala.


Minutul 69: Ocazie mare a Viitorului! George Ganea scapă singur cu Osorio, dar trage slab, pe direcţia goalkeeper-ului, şi Dinamo rămâne în meci.


Minutul 64: GOL DINAMO! Ghiţă greşeşte când degajează o minge în Sorescu, Măgureanu, trimis pe teren cu un minut mai devreme, judecă bine faza şi pasează la Borja Valle, iar spaniolul marchează pentru 1-2, profitând şi de ieşirea lui Tordai din poartă.


Minutul 56: GOL VIITORUL! Luckassen scapă pe un culoar liber, Puljic "înoată" pe lângă el, iar vârful finalizează superb, cu un şut cu stângul la colţul lung.


Minutul 53: GOL VIITORUL! Măţan bate un corner de pe partea dreaptă, Gaztanaga sare inteligent peste minge, iar Dobrosavlevici apare frumos şi marchează pentru a doua etapă consecutiv!


Minutul 46: Începe repriza a doua, iar puştiul Bani îl ţine în continuare pe bancă pe Camara.


Minutul 42: Dobrosavlevici alunecă în faţa lui Bani, under-ul lui Dinamo pasează la Gueye, dar execuţia fostului vârf de la Everton se duce peste.


Minutul 33: Gol e într-o poziţie bună, trage tare şi pe jos, dar Tordai reţine în doi timpi.


Minutul 27: Măţan îl deschide pe Ely Fernandes, dar şutul vârfului adus de la Mediaş ocoleşte colţul lung.


Minutul 7: Start bun pentru Dinamo. Echipa lui Contra intră motivată, pune presiune din start şi ajunge la performanţa de a obţine şase cornere în primele şapte minute. 


Minutul 3: Oaspeţii vor penalty. Un corner bătut inteligent e urmat de un şut din prima al lui Sorescu, apoi dinamoviştii cer penalty pentru un henţ al lui Ely Fernandes, dar Kovacs arată corner.


20:00: Start joc la Giurgiu!


Se anunţă un meci spectaculos la Ovidiu. Viitorul a marcat cel puţin un gol în 10 din ultimele 11 meciuri jucate acasă. Dinamo a primit gol de fiecare dată în ultimele 16 deplasări, în şapte dintre acestea gruparea bucureşteană încasând cel puţin două.

Antrenorul Cosmin Contra este neînvins în duelurile cu Viitorul, palmaresul acestuia cuprinzând patru victorii şi o remiză.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19579522/2/contra-dinamo.jpg

Viitorul - Astra 4-1 a fost singura victorie reuşită de dobrogeni în precedentele şase jocuri disputate în campionat pe teren propriu, interval în care au mai înregistrat trei remize şi două partide pierdute.

“Suntem într-o situaţie specială (n.a. - din pricina absenţelor, mai mulţi jucători fiind infectaţi cu Covid-19 sau fiind accidentaţi), dar trebuie să continuăm ce am făcut în ultima perioadă. Avem o nouă şansă de a acumula puncte şi a urca în clasament. Întâlnim o echipă mare, cu mulţi jucători de valoare. Nu e uşor pentru nimeni în campionat. Trebuie să fim agesivi, curajoşi şi să conducem meciul. Singurul nostru obiectiv e să câştigăm. Dar, dacă nu vom da tot ce e mai bun în noi, va fi imposibil să batem Dinamo. Trebuie să arătăm pe teren spiritul nostru, indiferent de jucătorii pe care-i avem indisponibili”, a spus Ruben de la Barrera la conferinţa de presă.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 22 de ori în Liga 1: de nouă ori s-au impus dobrogenii, de şase ori au câştigat bucureştenii, iar alte şapte partide s-au terminat la egalitate.

Echipele probabile:

Viitorul: Cojocaru - Dussaut, V. Ghiţă, Dobroslavevici, De Nooijer - Fernandez, Gaztanaga, Casap - Măţan, Luckassen, E. Fernandes

Dinamo: Rene - Gonzalez, Puljic, R. Grigore, I. Lopez - P. Anton, Gol - Mihaiu, Camara, Sorescu - Nemec

Clasamentul Ligii 1

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele