Ultima oră
VIDEO | Borussia Dortmund - PSG 1-0. Nemţii iau prima opţiune pentru calificarea în finala Ligii Campionilor VIDEO | Borussia Dortmund - PSG 1-0. Nemţii iau prima opţiune pentru calificarea în finala Ligii Campionilor
Victor Piţurcă, deloc impresionat de Florinel Coman. ”Este invizibil! Dispare mult din joc!” Victor Piţurcă, deloc impresionat de Florinel Coman. ”Este invizibil! Dispare mult din joc!”
”M-am decis să nu mai susţin echipa”. Un club din Liga 2 rămâne fără finanţator ”M-am decis să nu mai susţin echipa”. Un club din Liga 2 rămâne fără finanţator
"Au început negocierile cu agentul lui”. Clubul care face tot posibilul să îl aibă pe Risto Radunovic "Au început negocierile cu agentul lui”. Clubul care face tot posibilul să îl aibă pe Risto Radunovic
S-a aflat motivul pentru care Jannik Sinner s-a retras de la Madrid Open S-a aflat motivul pentru care Jannik Sinner s-a retras de la Madrid Open
Dennis Man şi Valentin Mihăilă au pus umărul la revenirea Parmei în Serie A! Dennis Man şi Valentin Mihăilă au pus umărul la revenirea Parmei în Serie A!

Campionat mai strâns ca niciodată! Astra - CFR 2-2. Denis Alibec egalează şi ajută Craiova să rămână pe primul loc

Superliga Publicat de Daian Cutu pe 5 iul 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19412135/1/ast.jpg

  • Astra - CFR (Bordeianu 31-autogol, Alibec 79/ Rondon 12, Burcă 17)

 

CFR Cluj a pierdut locul 1 în campionat, lucru care nu s-a mai petrecut de pe data de 31 august 2019. Trupa lui Dan Petrescu a terminat la egalitate, scor 2-2, în deplasare la Astra Giurgiu.

Debutul meciului a fost la discreţia ardelenilor. Rondon deschide scorul în minutul 12, cu un şut deviat, care a fost tras de Deac. La scurt timp Burcă a majorat diferenţa, după ce urmăreşte o minge respinsă de Lazar.

Din acest moment totul părea că merge în favoarea celor de la CFR Cluj, care la acest scor s-au reinstalat în fruntea Casa Liga 1. Semnalul revenirii Astrei a fost dat de autogolul lui Bordeianu, care a respins nefericit, după o incursiune a lui Radunovic.

Actul secund a adus o cădere inexplicabilă a treupei lui Dan Petrescu, care nu a putut ţine de avantaj. Şansele giurgiuvenilor au fost concretizate de Denis Alibec, care a trecut fără probleme prin defensiva adversă şi a egalat. A fost un scenariu similar cu ce s-a întâmplat luni, când cei de la Astra au întors un rezultat de 0-2 cu FCSB şi au câştigat cu 3-2.

Pe final CFR a atacat furibund, dar nimic nu s-a concretizat pe tabelă. Lazar a făcut minuni la şuturile foarte bune ale lui Chipciu şi Vinicius.

S-a termiant 2-2, iar Universitatea Craiova a rămas pe primul loc, cu 38 de puncte, cu o lungime avans în faţa celor de la CFR Cluj, care pierd teren pe măsura ce trec etapele, problemele mari fiind în compartimentul defensiv, care nu reuşeşte să oprească adversarii.

 

Minutul 90+4: Fluier final! Astra - CFR 2-2, rezultat care o ţine pe Universitatea Craiova pe locul 1.

Minutul 90+2: Galben şi pentru Lazar, pentru tragere de timp.

Minutul 90+1: Bordeianu este şi el avertizat.

Minutul 88: Iese Budescu de la Astra, în locul său intră Dima.

Minutul 88: Golofca îl schimbă pe Deac.

Minutul 87: Lazar mai are o paradă de zile mari. Vinicius trage din interiorul careului mic, dar portarul Astrei respinge lovitura acestuia de cap.

Minutul 86: Ocazie mare CFR. Chipciu trage puternic din întoarcere, dar Lazar respinge în corner cu un reflex de senzaţie.

Minutul 85: Răduţ primeşte galben.

Minutul 82: Iese Djokovic şi intră Chipciu.

Minutul 80: Astra revine ca şi în meciul cu FCSB. Egalează prin Alibec, care complet scăpat din marcaj înscrie. A fost golul cu numărul 14 din actualul sezon din Casa Liga 1, fiind la egalitate în fruntea ierarhiei golgheterilor cu Gabi Iancu.

Minutul 76: Încă o şansă pentru Astra. Balaure trage pe lângă poartă.

Minutul 75: Petrila îi ia locul lui Costache.

Minutul 67: Şut surprinzător al lui Budescu, Arlauskis este din nou la post.

Minutul 65: Două schimbări la gazde. Balaure intră în locul lui Seto şi Gheorghe îi ia locul lui Fatai.

Minutul 60: Ratare mare a lui Camora. Portughezul trage din careu, dar trece pe lângă poartă. Fundaşul lui CFR a fost uşor blocat de Budescu şi a cerut penalty, dar arbitrul nu a dictat nimic.

Minutul 52: Fatai are o şansă mare de a egala, dar acesta se încurcă în paşi şi Arlauskis reuşeşte să blocheze.

Minutul 49: Susic vede cartonaşul galbe, după un fault la Dandea.

Minutul 46: Şansă mare pentru Astra. Budescu trage în forţă din exteriorul careului, dar Arlauskis respinge. Portarul lituanian se loveşte la umăr, dar nu e vorba de ceva grav.

Minutul 46: Păun intră în locul lui Itu.

Minutul 45+2: Pauză.

Minutul 42: Costache a încercat o execuţie de zile mari din foarfecă, dar şutul aşezat cu stângul s-a dus puţin peste poartă.

Minutul 40: Astra prinde curaj, iar Fatai este aproape de a egala, după ce se descotoroseşte foarte lejer de Camora. Dar fotbalistul giurgiuvean este blocat de Arlauskis.

Minutul 36: Seto vede primul cartonaş galben al partidei, după un faul la Djokovic.

Minutul 35: Şansă mare pentru CFR. Dar Lazar blochează şutul din unghi a lui Costache.

Minutul 31: Acţiune a lui Radunovic şi autogol Bordeianu, după ce jucătorul lui CFR Cluj deviează nefericit o centrare de pe partea stângă. Arlauskis încearcă să salveze cu un reflex, dar mingea intră în poartă.

Minutul 24: Rondon a avut şansa de a face ”dubla”, dar şutul său din prima a fost parat de Lazar.

Minutul 19: Astra are prima şansă prin Seto, şutul japonezului a trecut destul de mult peste poartă.

Minutul 17: Marcajul Astrei este inexistent, iar Burcă profită şi înscrie pentru 2-0.

Minutul 12: Rondon deschide scorul, după ce deviează un şut al lui Deac, din interiorul careului, la o fază la care a greşit Dandea.

Minutul 8: Prima schimbare a partidei. Bogdan Andone decide să îl schimbă pe Pahonţu cu Răduţ.

Minutul 1: A început partida!

-------------------------------------------------

Astra: D. Lazar – Pahonţu, Graovac, Dandea, Radunovic – G. Simion, Crepulja, Seto – Alibec, Fatai, Budescu
 

CFR Cluj: Arlauskis – Susic, Burcă, Vinicius, Camora – Itu, Bordeianu, Djokovic – C. Deac, Rondon, Costache
 

Clasamentul play-off-ului:

  1. Universitatea Craiova – 38 puncte
  2. CFR Cluj – 36 puncte
  3. FCSB – 28 puncte
  4. Astra Giurgiu – 28 puncte
  5. FC Botoşani – 28 puncte
  6. Gaz Metan – 25 puncte

 

CFR Cluj nu are voie să facă paşi greşiţi în deplasarea de la Astra. În cazul unui succes, ardelenii vor reveni pe primul loc în Casa Liga 1, cu un punct avans în faţa Universităţii Craiova, care a câştigat vineri, în prologul etapei din play-off, contra celor de la Gaz Metan Mediaş, scor 2-1.

Astra în schimb nu are nicio presiune, după ce UEFA le-a respins contestaţia, iar elevii lui Bogdan Andone nu vor putea juca într-o cupă europeană, indiferent de clasarea de la final.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele