Ultima oră
Căpitanul lui Dinamo, mesaj clar: ”Singurul meci în care mai depindem de noi!” Căpitanul lui Dinamo, mesaj clar: ”Singurul meci în care mai depindem de noi!”
VIDEO | AS Roma a câştigat în prelungiri cu Udinese, în continuarea meciului întrerupt pe 14 aprilie VIDEO | AS Roma a câştigat în prelungiri cu Udinese, în continuarea meciului întrerupt pe 14 aprilie
Pierdere mare pentru un club cu pretenţii din Superliga: "Nu îi văd în play-off"  | EXCLUSIV Pierdere mare pentru un club cu pretenţii din Superliga: "Nu îi văd în play-off" | EXCLUSIV
Marius Măldărăşanu s-a dezlănţuit după ce FC Hermannstadt a urcat pe primul loc în play-out: ”Le-am citit jocul” Marius Măldărăşanu s-a dezlănţuit după ce FC Hermannstadt a urcat pe primul loc în play-out: ”Le-am citit jocul”
David Puicea, calificat în finala juniorilor la sărituri, de pe locul 5 David Puicea, calificat în finala juniorilor la sărituri, de pe locul 5
Sorana Cîrstea va înfrunta liderul mondial pentru un loc în optimi la Madrid Sorana Cîrstea va înfrunta liderul mondial pentru un loc în optimi la Madrid

Campionatul în care Olimpiu Moruţan ar excela. ”Mi-aş dori să prindem o echipă intermediară. El până la 25 de ani trebuie să se maturizeze”

FCSB Publicat de Daian Cutu pe 6 iun 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/20233152/1/agfzad0zyzq2ndu4njg5mtewy2m2ztm0ogfmnme5m2uynjqyma-thumb-1.jpg

Gigi Becali speră să dea lovitura cu Olimpiu Moruţan, pe care speră să îl vândă pe o sumă considerabilă. Impresarul fotbalistului a declarat că acestuia i se potriveşte cel mai bine campionatul Portugaliei, unde ar putea face faţă la nivel înalt sau chiar în La Liga, la un club din zona mediană.

Deocamdată oferte au venit de la Galatasaray, Cagliari, Valencia şi s-a scris inclusiv de interesul lui Inter Milano.

Olimpiu Moruţan a reuşit în sezonul recent încheiat şi alte 8 goluri. 2,8 milioane de euro este cota de piaţă a mijlocaşului de la FCSB, conform Transfermarkt.

”Impresarul lui Moruţan, Florin Vulturar, consideră că jucătorului i s-ar potrivi cel mai bine campionatul din Portugalia sau Spania. Agentul jucătorului consideră că fotbalistul lui Becali ar trebui să facă pasul către o echipa de mijlocul claasamentului din Peninsula Iberică. 

Moruţan trebuie să joace, să se mai maturizeze în joc. Sunt discuţii, multe informaţii, dar în acest moment sunt doar discuţii. Acum, să facă un pas la o echipă din Belgia, Olanda… mie îmi place foarte mult Portugalia, cred că i s-ar potrivi. Sau o echipă de mijlocul clasamentului din Spania.

Mi-aş dori să prindem o echipă intermediară. El până la 25 de ani trebuie să se maturizeze, apoi să facă pasul la o echipă mare, mare”, a explicat Florin Vulturar, pentru ProSport.

Olimpiu Moruţan (22 de ani) este cel mai bun pasator U23 din toate campionatele europene, conform unei statistici evidenţiate de site-ul de profil Transfermarkt.

Mijlocaşul ofensiv de la FCSB a încheiat sezonul cu 15 pase de gol, cu două mai multe decât David Hrncar (23 de ani), fotbalistul lui ViOn Zlate Moravce-Vrable (Slovacia).

Moruţan a întrecut în această ierarhie nume grele precum Jadon Sancho (21 de ani, Borussia Dortmund) şi Moussa Diaby (21 de ani, Bayer Leverkusen), fiecare cu câte 12 assist-uri în Bundesliga, sau Marcus Rashford (Manchester United, 23 de ani), cu 11 pase de gol în Premier League.

Desigur, diferenţele valorice între Premier League şi Bundesliga, şi Liga 1 sunt incontestabile, însă chiar şi aşa performanţa lui Olimpiu Moruţan rămâne demnă de luat în seamă.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele