Ultima oră
Surpriză mare! Cine va apăra la EURO poartă României: ”Aşa este normal să fie! Aioani nu e în formă!”  | VIDEO EXCLUSIV
Surpriză mare! Cine va apăra la EURO poartă României: ”Aşa este normal să fie! Aioani nu e în formă!” | VIDEO EXCLUSIV
Condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol, Robinho acuză justiţia italiană de rasism
Condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol, Robinho acuză justiţia italiană de rasism
 VIDEO | Florin Stîngă, plin de optimism după victoria cu FCU Craiova: "Terminăm play-out-ul pe primul loc" VIDEO | Florin Stîngă, plin de optimism după victoria cu FCU Craiova: "Terminăm play-out-ul pe primul loc"
Nicolo Napoli, discurs ferm după înfrângerea cu Petrolul: "Cred că ne putem salva" Nicolo Napoli, discurs ferm după înfrângerea cu Petrolul: "Cred că ne putem salva"
Dan Alexa revine în fotbalul românesc! Destinaţie surprinzătoare Dan Alexa revine în fotbalul românesc! Destinaţie surprinzătoare
Sepsi a dat cărţile pe faţă după ce a izbucnit scandalul de dopaj: ”Plângea când m-a sunat. Poate de la sirop că a fost răcit!” | VIDEO EXCLUSIV

Sepsi a dat cărţile pe faţă după ce a izbucnit scandalul de dopaj: ”Plângea când m-a sunat. Poate de la sirop că a fost răcit!” | VIDEO EXCLUSIV

Campionii vechi şi noi! VIDEO | CFR bate pe Oblemenco, 3-1, şi câştigă al treilea titlu la rând în Casa Liga 1

Superliga Publicat pe 3 aug 2020
mail-share icon Email

 

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19439107/16/fcr.jpg


CFR Cluj este noua şi vechea campioană din Casa Liga 1, după victoria clară obţinută în faţa Craiovei, 3-1 pe Ion Oblemenco, în meciul decisiv al acestei ediţii. Gazdele au lovit primele, prin Nistor, dar Vinicius, Boli şi Deac au adus a treia coroană consecutivă în Gruia.

Disputat într-o tensiune teribilă, sporită de decizia FRF de a transforma derby-u într-o finală cu titlul pe masă, Craiova - CFR a început fără surprize în echipele de start, iar Dan Petrescu l-a pierdut încă de la încălzire pe Susic, înlocuit cu Burcă. Avea să fie singura pierdere a clujenilor.

Repriza lui Nistor şi greşeala lui Haţegan

Cu orizontul titlului în faţă, Craiova începe bine, iar motorul e Dan Nistor, metronomul de la mijlocul terenului care, în minutul 10, prinde un şut superb, din drop, apoi salută milităreşte netezirea drumului spre primul titlu după trei decenii. Completat de ratarea lui Mihăilă (minutul 13), startul aparţine Craiovei, iar CFR-ul se trezeşte abia în minutul 20, când Omrani pică în careu de lângă Vlădoiu, dar Haţegan nu vede penalty-ul. Asta e, şi marii arbitri mai greşesc din când în când.
 
Minutul 36 vine cu specialitatea casei: centrare Deac din corner, reluare Vinicius de lângă adormitul Acka, 1-1. Simplu şi la obiect, dar putea fi mai complicat, dacă şutul de fineţe al lui Nistor (minutul 38) nu trecea câţiva centimetri alături. Sau mai simplu, dacă Pigliacelii nu avea un reflex uluitor la Rondon, în ultimul minut din prima repriză.

Boli. Deac. Experienţă. Titlu!

Pe start de repriză a doua, CFR a avut un ritm mai bun, apoi reţeta clasică s-a respectat: Deac a centrat perfect, Boli a scăpat din marcajul aproximativ al oltenilor, a prins o lovitură bună de cap şi minutul 56 îi găsea pe feroviari în avantaj. Apoi, Petrescu a dus meciul în zona sa de confort, s-a apărat bine şi a aşteptat să mai ciupească ceva. Şi a ciupit un penalty, în minutul 77, după ce Cosic l-a trântit în careu pe Vinicius şi Haţegan a văzut faultul. A venit Deac, a bătut calm, cu stângul lui de fier, a făcut 3-1 şi a pus capăt polemicii: CFR Cluj e campioana din Casa Liga 1 2019-2020. Al treilea titlu la rând, al şaselea din istorie!

Craiova - CFR 1-3 (Nistor 10 / Vinicius 36, Boli 56, Deac pen. 77), live pe Look Plus

  • Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Cosic, Acka, Văteljelu – Nistor, Mateiu (Ivanov 75), Cicâldău – Bărbuţ (Andrei Ivan 59), Koljic, Mihăilă (Baiaram 75)
  • Rezerve: Popescu, Mitran, Bălaşa, Qaka, Vangenin, Niţu
  •  
  • CFR Cluj: Arlauskis – Burcă, Vincius, Boli, Camora – Itu (Costache 65), Bordeianu (Pereira 84), Deac – Omrani (Luis Aurelio 84), Rondon (Hoban 65), Joca (Chipciu 8)
  • Rezerve: Rus, Cestor, Ciobotariu, Petrlia
Minutul 90+5: FINAL DE MECI! CFR e vechea şi noua campioană a României după ce bate Craiova chiar pe Ion Oblemenco, scor 3-1. La boxe se aude imnul superb al Craiovei, dar lacrimile de fericire sunt ale CFR-iştilor.

Minutul 84: Dan Petrescu mai apelează la Luis Aurelio şi Michael Pereira, iar Omrani şi Bordeianu vin pe bancă.

Minutul 77: GOOOOOOOL CFR CLUJ! Cosic îl doboară în careu pe Vinicius, Haţegan vede faultul, dă penalty, Deac bate în colţul opus celui în care sare Pigliacelli şi al treilea titlu consecutiv e şi mai aproape de Gruia!



Minutul 75: Două schimbări la Craiova: Ivanov şi Baiaram la Mateiu şi Mihăilă.

Minutul 70: Pauza de hidratare prinde Craiova într-o poziţie deloc plăcută: controlează jocul, dar nu are ocazii şi intră în ritmul CFR-ului, care nu face decât să se apere pe două linii.
​Minutul 65: E rândul lui Petrescu să mute, cu Hoban şi Costache pentru Itu şi Rondon. Mai multă experienţă la mijlocul terenului, mai multă viteză în atac.

Minutul 59: CFR a dus meciul în punctul în care-i convine, iar Bergodi e nevoit să reacţioneze. Intră Ivan, iese Bărbuţ.

Minutul 56: GOOOOOOOOL CFR CLUJ! Deac centrează excelent de pe partea dreaptă, Kevin Boli, rămas în careu după un corner, nu e marcat de nimeni şi nu face decât să pună capul perfect şi să-l învingă pe Pigliacelli. 2-1 pentru clujeni, cu două goluri venite de la fundaşii centrali.



Minutul 53: Prima zvâcnire a lui Koljic. Absent din meci până acum, bosniacul trage un şut puternic de la distanţă, dar nu cadrează bine. 

Minutul 46: Reîncepe meciul, cam de unde l-am lăsat, cu o intrare în viteză a lui Omrani în careul oltenilor. Şi fără schimbări la pauză.

Minutul 45+2: Mare ocazie pentru Rondon! Servit excelent de Omrani, venezueleanul apare bine la colţul scurt, dar Pigliacelli intervine cu un reflex uluitor! Pauză în Bănie.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19439107/11/h5.jpg


Minutul 45: Şi Bărbuţ are o ocazie bună. Vlădoiu face o cursă frumoasă, mingea ajunge la Bărbuţ, dar şutul acestuia, cu stângul, e respins de Vinicius de pe linia porţii.

Minutul 41: CFR redevine echipa agresivă pe care o ştim, Rondon ratează o ocazie bună, Deac cere penalty după ce şutează în mâna lui Vătăjelu, iar Chipciu face rost de un cartonaş galben.

Minutul 38: Ocazie Nistor! Scăpat 1 vs. 1 cu Camora, Nistor driblează bine, intră în unghi, dar tot găseşte o execuţie interesantă, cu dreptul, care se duce foarte puţin pe lângă bară.

Minutu 36: GOOOOOOL CFR CLUJ! O centrare a lui Camora, de pe stânga, e respinsă defectuos de Acka, în corner, iar de aici vine golul egalizator. Deac centrează perfect, Vinicius reia cu capul de lângă acelaşi Acka, iar Pigliacelli nu mai poate interveni. 1-1 just, pentru că oltenii au făcut un pas în spate greu de explicat după golul lui Nistor.



Minutul 30: Jocul e oprit timp de câteva minute din cauza unei accidentări pe care o suferă Vlădoiu la un duel ceva mai tare cu Kevin Boli. Dar tânărul Craiovei îşi revine rapid.

Minutul 20: Omrani cere penalty, Haţegan îl ignoră. Francezul intră în careu, forţează un duel cu Vlădoiu, cere lovitură de la 11 metri, dar Haţegan e sigur pe el şi lasă jocul să continue.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19439107/8/h3.jpg


Minutul 13: Şansă a Craiovei! Oltenii domină jocul, impun ritmul, Vlădoiu aruncă o minge bună în careu, Mihăilă apare la prima bară, dar şutul său, din prima, se duce peste poarta lui Arlauskis.

Minutul 10: GOOOOOOOOL UNIVERSITATEA CRAIOVA! Nistor trage superb, de la 30 de metri, cu dreptul, iar şutul e atât de puternic încât plonjonul lui Arlauskis vine prea târziu. 1-0 pentru olteni, iar CFR e nevoită să se deschidă.



Minutul 8: Tânărul Joca e chemat pe banca de rezerve, Dan Petrescu îl trimite pe teren pe Chipciu.

Minutul 5: Craiova începe ceva mai bine, face rost de o lovitură liberă de la 35 de metri, dar Alex Cicâldău trimite mult peste.

20:30 START JOC PE ION OBLEMENCO! Peste 90 sau 120 de minute vom afla campioana României, iar Dan Petrescu a primit o veste proastă: accidentat la încălzire, Susic a fost înlocuit cu Burcă! Toţi ochii pe Haţegan, care trebuie să demonstreze de ce este cel mai bun arbitru român.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19439107/5/h1.jpg


19:50 În timp ce Bergodi şi Bordeanu fac ultimele retuşuri înaintea meciului, Sorin Cârţu continuă războiul declaraţiilor. Ce a spus preşedintele Craiovei despre decizia FRF de a transforma derby-ul într-o adevărată finală cu trofeul pe masă.

19:30 Avem cele două echipe de start. Ncio surpriză la Craiova, cel mai probabil îl vom vedea pe Chipciu în locul lui Joca la CFR.

19:20 Imagini superbe din Bănie, acolo unde sute de fani ai Universităţii s-au adunat la stadion şi au creat o atmosferă superbă în jurul autocarului în care se aflau Bergodi şi elevii lui.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19439107/4/3a.jpg


18:10 Universitatea Craiova joacă cel mai important meci al ultimilor 30 de ani cu un mesaj special: "Aduceţi 5-ul în Bănie" scrie pe una dintre peluzele stadionului, aluzie la cel de-al cincilea titlu de campioni ai României pe care juveţii îl pot câştiga în această seară.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19439107/3/5.jpg


17:30 Comitetul Executiv al FRF a decis, cu unanimitate e voturi, că derby-ul Craiova - CFR se va juca exact ca o finală de Cupă: cu prelungiri şi penalty-uri, dacă scorul e egal după 90 de minute!


Finalul play-off-ului ediţiei 2019-2020 a Ligii 1 este învăluit în incertitudine, după ce meciul dintre Astra Giurgiu şi U Craiova, din etapa a noua, nu mai are cum să se dispute. Amânat în trei rânduri, după cazurile de COVID-19 cu care s-au confruntat, iniţial, oaspeţii, apoi gazdele, jocul de la Giurgiu nu a mai apucat să se joace, iar LPF trebuie să anunţe până luni, 3 august, la ora 23:59, lista echipelor participante în cupele europene.

Singurul scenariu prin care meciul Astrei ar influenţa câştigătoarea titlului ar fi ca partida U Craiova - CFR Cluj să se încheie la egalitate. O decizie ar urma să fie luată însă înaintea confruntăriii de pe Ion Oblemenco, în cadrul Comitetului Executiv.

Vineri, CFR Cluj a profitat de faptul că U Craiova nu şi-a disputat meciul şi a revenit pe primul loc, graţie victoriei obţinute pe Arena Naţională, cu scorul de 2-0, în faţa celor de la FCSB. Campioana en titre a avut, însă, o evoluţie modestă în faţa unei echipe care şi-a odihnit vedetele.

U Craiova - CFR Cluj. Toate calculele pentru titlu

Astfel, CFR Cluj are două puncte avans faţă de U Craiova, înaintea meciului direct, şi are nevoie de victorie ca să fie sigură de cel de-al treilea titlu de campioană consecutiv şi să nu mai depindă de comisii. U Craiova, care a câştigat cu 3-2 meciul tur disputat în Gruia, ar avea şi varianta egalului - condiţia este ca juveţii să câştige la masa verde jocul cu Astra. În acest caz, U Craiova şi CFR Cluj ar încheia la egalitate de puncte, iar oltenii ar fi favorizaţi de meciurile directe.

Echipele probabile la U Craiova - CFR Cluj

Pentru meciul cu CFR Cluj, U Craiova are o singură absenţă importantă. Este vorba despre căpitanul echipei, Nicuşor Bancu, care trebuia să fie suspendat pentru meciul cu Astra Giurgiu. Cum partida nu s-a mai disputat, fundaşul stânga ar urma să absenteze luni seară cu CFR Cluj. La rândul lor, Mihai Roman II şi Constantin sunt indisponibili de o bună bucată de timp şi nu vor evolua.

De la CFR Cluj vor lipsi Djokovici, Dolofca, Păun, Cristi Manea şi Sandomierski, care nu s-au vindecat încă de COVID-19, asemenea antrenorului Dan Petrescu, care va rata, la rândul său, meciul decisiv de pe Ion Oblemenco.

Echipele probabile:

Craiova: 13. Pigliacelli - 18. Şt. Vlădoiu, 15. Cosici, 26. Acka, 5. Vătăjelu - 16. Nistor, 8. Mateiu, 10. Cicâldău - 22. Bărbuţ, 19. Koljici, 28. Mihăilă
Antrenor: Cristiano Bergodi
Rezerve: 1. L. Popescu, 9. A. Ivan, 14. Qaka, 17. Baiaram, 20. Gustavo, 21. Ivanov, 33. Bălaşa, 38. L. Niţu, 39. I. Mitran
Absenţi: M. Roman II, Constantin (indisponibili), Bancu (suspendat)

CFR Cluj:  87. Arlauskis - 16. Susici, 55. Vinicius, 21. Boli, 45. Camora - 27. Chipciu, 37. Bordeianu, 94. Itu - 10. C. Deac, 99. Rondon, 18. V. Costache
Antrenor: Dan Petrescu
Rezerve: 89. Hindrich, 3. Burcă, 6. L. Aurelio, 9. Omrani, 11. Pereira, 13. Ciobotariu, 28. Hoban, 92. Cestor, 96. Joca
Absenţi: Djokovici, Golofca, Păun, C. Manea, Sandomierski (COVID-19)

U Craiova - CFR Cluj, arbitrat de Ovidiu Haţegan

Arbitrul Ovidiu Haţegan va conduce la centru partida Universitatea Craiova – CFR Cluj, care se va disputa luni seară, de la ora 20.30, în etapa a zecea, ultima a play-off-ului Ligii I, în direct pe Look Plus. Haţegan va fi ajutat de asistenţii Octavian Şovre şi Vasile Marinescu. Arbitru de rezervă va fi Radu Petrescu.

Nu rataţi meciul dintre U Craiova şi CFR Cluj, luni, de la 20:30, pe Look Plus.

 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele