Ultima oră
Jucătorul monitorizat de FCSB se bucură că prezintă interes. ”Înseamnă că am avut evoluţii bune” Jucătorul monitorizat de FCSB se bucură că prezintă interes. ”Înseamnă că am avut evoluţii bune”
VIDEO | FC Botoşani - Dinamo, ASTĂZI, de la 19:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Echipele de start VIDEO | FC Botoşani - Dinamo, ASTĂZI, de la 19:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Echipele de start
Retragere surprinzătoare din Liga 3! ”Vom rămâne în continuare cu grupele de juniori” Retragere surprinzătoare din Liga 3! ”Vom rămâne în continuare cu grupele de juniori”
„Duo-ul” surpriză propus lui Dan Şucu pentru a salva Rapidul: „Aş face urgent aceste oferte” „Duo-ul” surpriză propus lui Dan Şucu pentru a salva Rapidul: „Aş face urgent aceste oferte”
Unai Emery şi-a prelungit contractul cu Aston Villa Unai Emery şi-a prelungit contractul cu Aston Villa
VIDEO | FC Voluntari - FCU Craiova 0-0. Oltenii se poticnesc în ploaia ilfoveană şi nu profită de omul în plus VIDEO | FC Voluntari - FCU Craiova 0-0. Oltenii se poticnesc în ploaia ilfoveană şi nu profită de omul în plus

Cazul George Floyd | "Trebuie să facem ceva! Avem o putere mare" Kimmich ia pozţie în faţa rasismului

Bayern Munchen Publicat pe 4 iun 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38296/19381298/1/kimmich.jpg

Jucătorul echipei Bayern Munchen, Joshua Kimmich, a declarat că fotbaliştii trebuie să fie conştienţi de responsabilitatea lor ca modele de urmat şi să ia atitudine în faţa rasismului, relatează Reuters şi The Guardian.

“Ca fotbalist ai o putere mare în această lume. Eu sunt de părere că ar trebui să simţim această responsabilitate şi să luăm atitudine, aşa cum a făcut-o Sancho. Suntem o lume, un club, o echipă de fotbal. Nu contează dacă eşti negru sau alb. Ceea ce le spunem oamenilor din afară ne dă şansa să avem un impact. Am discutat şi poate putem face ceva. Trebuie să facem ceva pentru că nu putem să lăsăm rasismul să existe”, a spus Kimmich.

Joshua Kimmich a reacţionat astfel în contextul protestelor de după decesul lui George Floyd, bărbat de culoare care a murit la Minneapolis săptămâna trecută, imobilizat de poliţişti.

Jucători din Bundesliga, inclusiv Jadon Sancho şi Achraf Hakimi de la Borussia Dortmund, şi-au arătat susţinerea pe teren la meciurile de săptămâna trecută.

Federaţia germană a anunţat că fotbaliştii îşi pot exprima susţinerea faţă de protestatari fără să rişte sancţiuni.
 

mail-share icon Email
viewscnt

Bayern Munchen

Ultimele articole Toate articolele