Ultima oră
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”

Ce echipe joacă in campionatul Belarusului?

Fotbal Internațional Publicat pe 6 apr 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/19326792/1/imagine-looksport.jpg

Cum aproape toate campionatele europene de fotbal au fost suspendate din cauza contextului actual, singura competiţie de pe continent care încă se mai joacă este cea din Belarus. Prima ligă din Belarus a început pe 19 martie şi este în centrul atenţiei de mai bine de două săptămâni, astfel că drepturile TV au fost cumpărate deja de televiziuni din 10 ţări.

Partidele din Belarus se joacă în continuare cu spectatori, iar competiţia din această ţară a captat atenţia întregii lumi. Publicaţii de top precum The New York Times, BBC şi Marca au realizat reportaje speciale despre campionatul din Belarus.

Meciurile din Belarus sunt transmise live şi în România pe sport.netbet.ro, agenţie de pariuri online la care poţi miza pe singurul campionat activ din Europa (Licenţa nr. 1160651W000195 emisă de ONJN, valabilă până pe 30.06.2026).

Campionatul din Belarus se desfăşoară în formatul primăvară-toamnă şi pune la start 16 echipe. Campioana merge în preliminariile Champions League, ocupantele locurilor 2 şi 3 se califică în Europa League, iar echipele de pe locurile 15 şi 16 retrogradează.

În cele ce urmează vă vom oferi câteva date despre echipele ce evoluează în Prima Ligă Bielorusă în acest sezon

Dinamo Brest - Este campioana de anul trecut din Belarus şi îl are în atac pe ucraineanul Artem Milevskiy, care a evoluat şi în Liga 1, la Concordia Chiajna. Ajuns la 35 de ani, fostul atacant al lui Dinamo Kiev nu mai are pofta de gol de altădată, dar rămâne un jucător important.

BATE Borisov - Este cea mai cunoscută echipă din Belarus, cu prezenţe inclusiv în grupele Champions League. Are un start mai dificil de sezon sub comanda noului antrenor Kirill Alshevskiy, în vârstă de 38 de ani, care are o experienţă limitată, la loturile U17 şi U19 ale Belarusului.

FC Minsk - Este revelaţia noului sezon din Belarus. Are în palmares o Cupă a Belarusului, câştigată în 2013. Antrenor este Andrey Razin, în vârstă de 40 de ani, care a pregătit echipa şi în sezonul precedent.

Energetyk-BGU - O altă echipă care a început bine sezonul. Are un lot destul de cosmopolit, cu mulţi stranieri. E o echipă destul de nouă în fotbalul din Belarus, care nu a înregistrat încă nicio performanţă notabilă.

FK Isloch Minsk - Are un antrenor în vârstă de doar 35 de ani, Vitali Zhukovskiy. Nu are o istorie bogată, iar cea mai importantă performanţă este promovarea reuşită în 2015 în prima liga din Belarus.

FC Torpedo-Belaz Zhodino - O echipă din mediul rural, care joacă pe un stadion cu o capacitate de 6.524 de locuri. A câştigat Cupa Belarusului în 2016 şi a pierdut Supercupa un an mai târziu.

FC Neman Grodno - O echipă cu o vechime destul de mare, care în anii '90 a trăit cele mai importante momente din existenţa sa. În 1993 a câştigat titlul şi Cupa Belarusului.

FK Slutsk - Este una dintre cele mai mici echipe din Belarus, o apariţie destul de nouă în fotbalul din această ţară.

Şahtior Soligorsk - Este echipa la care joacă şi Azdren Llullaku, fost fotbalist în Liga 1 la Gaz Metan Mediaş şi Astra Giurgiu. Şahtior are un singur titlu, câştigat în 2005, iar de alte şase ori a terminat pe locul 2. A câştigat şi Cupa Belarusului de 3 ori.

Ruh Brest - Este cea mai mică echipă din prima liga din Belarus. Este văzută ca o candidată certă la retrogradare în acest sezon.

FC Vitebsk - Este o echipă cu vechime din Belarus, cu o istorie bogată, dar care a câştigat o singură Cupă, în 1998.

Dinamo Minsk - Una dintre cele mai titrate formaţii din Belarus, cu opt titluri şi trei Cupe. Totuşi, nu a mai câştigat un titlu de 16 ani, pierzând lupta cu rivalele sale.

Slavia-Mozyr - O echipă cu o istorie bogată, care încearcă să revină la gloria de la finalul anilor 90. Are un singur titlu câştigat şi o Cupă a Belarusului.

FK Gorodeya - Echipă care face des tranziţia dintre prima ligă şi a doua. Este abonată la retrogradări şi promovări.

FK Smolovichy - O alta echipa obişnuită să lupte an de an pentru salvarea de la retrogradare.

FC Belshina Bobruisk - A fost campioana Belarusului în 2001, dar acum se zbate în anonimat.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri