Ultima oră
Universitatea Craiova, măcinată de accidentări! Favoritul lui Rotaru ar putea lipsi tot sezonul Universitatea Craiova, măcinată de accidentări! Favoritul lui Rotaru ar putea lipsi tot sezonul
VIDEO | UTA Arad - Oţelul Galaţi 0-0, în direct la Prima Sport 1! Primă repriză bogată în ocazii VIDEO | UTA Arad - Oţelul Galaţi 0-0, în direct la Prima Sport 1! Primă repriză bogată în ocazii
Turneul final al Billie Jean King Cup se va juca în format eliminatoriu. România îşi va afla adversara pe 30 aprilie Turneul final al Billie Jean King Cup se va juca în format eliminatoriu. România îşi va afla adversara pe 30 aprilie
Clubul din Superliga ce va primi de la bugetul local peste 1 milion de euro! Clubul din Superliga ce va primi de la bugetul local peste 1 milion de euro!
Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor la fotbal feminin Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor la fotbal feminin
Încă un mare oraş din ţară e aproape să aibă stadion modern. Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru o arenă de 30.000 de locuri Încă un mare oraş din ţară e aproape să aibă stadion modern. Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru o arenă de 30.000 de locuri

CFR Cluj - AZ Alkmaar 0-1! Campioana României a arătat mai bine în repriza a doua, dar nu a fost suficient

Fotbal Internațional Publicat de Daian Cutu pe 21 oct 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20437775/1/cfr-az.jpg

Formaţia CFR Cluj a fost învinsă, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, de echipa AZ Alkmaar, într-un meci din etapa a treia a grupei D a Conference League.

Golul a fost marcat de Karlsson, în minutul 18.

În minutul 18, un gol al lui Debeljuh a fost anulat pentru ofsaid.

CFR Cluj: Bălgrădean – Manea, Burcă, Cestor, Camora – Păun (Alibec 72’), Bordeianu (Rodriguez 82’), Culio (Boateng 46’) – Deac, Debeljuh (Petrila 61’), Omrani (Costache 82’). Antrenor: Dan Petrescu

AZ Alkmaar: Vindahl-Jensen – Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal (Witry 68’) – Midtsjo, De Wit (Duin 63’), Clasie – Gudmundsson (Reijnders 81’), Pavlidis (Evjen 64’), Karlsson. Antrenor: Pascal Jansen

Partida a fost arbitrată de turcul Halis Ozkahya, ajutat de asistenţii Ceyhun Sesiguzel şi Cevdet Komurcuoglu. Arbitru de rezervă a fost Alper Ulusoy.

În aceeaşi grupă, Jablonec – Randers s-a terminat cu scorul de 2-2. Au marcat Cvancara 35’, 53’ pentru gazde şi Odey 36’, 90’ pentru oaspeţi.

În primele două etape ale grupei, CFR Cluj a fost învinsă în deplasare de Jablonec, scor 1-0, şi a remizat acasă cu Randers, scor 1-1.

Etapa a patra programează, la 4 noiembrie, de la ora 19:45, partidele AZ Alkmaar – CFR Cluj şi Randers – Jablonec.

Clasament: 1. AZ Alkmaar – 7 puncte, 2. Jablonec – 4 puncte, 3. Randers – 3 puncte, 4. CFR Cluj – un punct.

CFR Cluj - AZ Alkmaar 0-1 (Karlsson 18)

Echipele de start:

  • CFR Cluj: Bălgrădean - Manea, Burcă, Cestor, Camora - Păun, Bordeianu, Culio - Deac, Debeljuh, Omrani
  • Rezerve: Figueiredo, Hindrich, Rodriguez, Graovac, Sigurjonsson, Susic, Costache, Boateng, Petrila, Bouhenna, Alibec, Fl. Ştefan
  •  
  • AZ Alkmaar: Vindahl-Jensen - Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal - Midtsjo, De Wit, Clasie - Gudmundsson, Pavlidis, Karlsson
  • Rezerve: Verhulst, Reus, Aboukhlal, Koopmeiners, Witry, Evjen, Duin, Letschert, Taabouni, Reijnders, Beukema

Min. 90 + 5: Fluier final! CFR Cluj pierde, scor 0-1, cu AZ Alkmaar!

Min. 90: Vor fi cel puţin patru minute de prelungiri!

Min. 86: Centrarea lui Claudiu Petrila din lovitură liberă a şters bara transversală a porţii lui Vindahl-Jensen. 

Min. 82: Dublă schimbare la CFR Cluj: ies Omrani şi Bordeianu, intră Costache şi Sigurjonsson.

Min. 72: Schimbare la CFR Cluj: iese Păun, intră Alibec.

Min. 63: Şansă pentru CFR Cluj! Bordeianu preia pe piept şi trage din voleu, de la aproximativ 25 de metri, însă o face destul de imprecis. 

Min. 61: Schimbare la CFR Cluj: iese Debeljuh, intră Petrila. 

Min. 54: Ocazie pentru CFR Cluj! Omrani îi centrează lui Debeljuh, care reia un pic pe lângă poarta olandezilor cu capul. Reluările arată că ultima deviere a fost a unui fotbalist de la Alkmaar. Dan Petrescu a protestat, pe bună dreptate, pentru neacordarea unui corner pentru campioana României. 

Min. 53: Şansă pentru CFR! Omrani şutează direct în braţele lui Vindahl-Jensen.

Min. 50: Ocazie pentru CFR Cluj! Deac îi aşază pe cap mingea lui Omrani, care reia însă pe centrul porţii, iar Vindahl-Jensen reţine cu mici probleme doar.  

Min. 49: Pavlidis vede cartonaşul galben pentru un fault la Cestor. 

Min. 46: A început a doua repriză! Schimbare la CFR Cluj: iese Culio, intră Boateng. 

Min. 45 + 3: Se termină prima repriză! CFR Cluj este condusă cu 1-0 de AZ Alkmaar. Campioana României s-a zbătut în prima repriză, însă jocul acesteia a lăsat destul de mult de dorit la capitolul realizări. 

Min. 45 + 1: Culio încasează şi el cartonaşul galben tot pentru o intrare dură. 

Min. 27: Andrei Burcă vede cartonaşul galben pentru o intrare dură, însă fundaşul campioanei României îşi recunoaşte vina în faţa arbitrului.

Min. 23: Ocazie pentru CFR Cluj! Debeljuh trage din unghi cu piciorul stâng, dar portarul Vindahl-Jensen reuşeşte să respingă fără să plonjeze. 

Min. 18: GOL AZ Alkmaar! Karlsson îi pasează lui Sugawara şi pleacă spre centrul careului CFR-ului. Fundaşul dreapta al olandezilor îi întoarce balonul printr-o centrare, iar acelaşi Karlsson reia cu capul de lângă Manea imparabil pentru Bălgrădean. 

Min. 17: Ocazie pentru AZ Alkmaar! Bălgrădean are o intervenţie foarte bună în faţa lui Pavlidis.

Min. 15: Bară pentru AZ Alkmaar! Clasie trimite din voleu, de la marginea careului, în stâlpul din dreapta lui Bălgrădean. Campioana României a avut mare noroc. 

Min. 11: Acţiune interesantă a CFR-ului! Deac ţine mingea în teren, driblează în lateral şi îi pasează lui Omarani, care încearcă o deviere subtilă pentru Debeljuh, dar defensiva olandeză este atentă şi opreşte momentul înainte să devină periculos. 

Min. 10: Bălgrădean reţine fără probleme o centrare aruncată în careu de către olandezi. 

Min. 1: A început meciul!


CFR Cluj trece prin momente delicate, iar Dan Petrescu este pus în faţa celui mai greu adversar din grupele Conference League. În etapa III, ardelenii evoluează pe teren propriu contra celor de la AZ Alkmarr, de la ora 22:00. Toată acţiunea va putea fi urmărită live text pe looksport.ro.

Olandezii sunt pe primul loc, cu patru puncte (victorie cu Jablonec şi remiză cu Randers), în timp ce feroviarii au doar un punct bifat, runda trecută, contra celor de la Randers, în runda inaugurală au cedat cu Jablonec.

Temeri înainte de meci

Tehnicianul Dan Petrescu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că îl sperie adversara din această săptămână din Conference League, AZ Alkmaar, dar mai mult îl sperie forma echipei CFR Cluj.

“Da, mă sperie Alkmaar, pentru că au un lot foarte bun, tânăr, 14 jucători de echipă naţională, entuziasm, tinereţe, viteză... Fotbalul olandez a produs mereu jocuri de calitate. Jocul de atac al lor este unul pe care nu l-am văzut demult la alte echipe. Trebuie să încercăm să oprim acest joc, dar nici noi nu suntem într-o formă foarte bună în acest moment.
Pe mine mai mult mă sperie forma noastră decât cei de la Alkmaar, dar şi cei de la Alkmaar merită respectaţi şi temuţi pentru că joacă un fotbal de mare calitate. După ultimul meci (n.r.- înfrângerea cu Rapid, scor 2-0) a fost mult mai greu, nu prea am dormit deloc, nu am înţeles nimic din acel meci, e clar că principalul vinovat la orice rezultat e antrenorul.
 
Am încercat să văd unde am greşit şi ce trebuie să fac în continuare. Trebuie să încercăm să facem o figură frumoasă. Alkmaar e favorită clară în acest meci. Să văd după meci să aibă toţi capetele sus că au dat totul în teren, să văd un spirit de echipă care a lipsit la ultimul meci”, a declarat Dan Petrescu, la conferinţa de presă premergătoare meciului cu AZ Alkmaar.

El a vorbit şi despre situaţia lui Denis Alibec: “Alibec a fost accidentat foarte mult, nu prea s-a antrenat şi lucrul ăsta se mai vede la meciuri. Trebuie să avem răbdare să îl vedem pe adevăratul Alibec”.

Întrebat dacă are emoţii pentru postul său, Petrescu a răspuns: “Am contract trei ani, am venit să ajut echipa. Decizia o iau cei care conduc. Emoţii am tot timpul, şi când câştig şi când pierd, e posibil orice. Nu depinde de mine. Eu cât voi fi aici voi da totul şi voi încerca să scot maxim din jucători”, a conchis tehnicianul.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri