Ultima oră
VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Oaspeţii au egalat cu o super reuşită VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Oaspeţii au egalat cu o super reuşită
Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză de Fotbal pentru o nouă serie de infracţiuni legate de pariuri

Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză de Fotbal pentru o nouă serie de infracţiuni legate de pariuri
Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito” Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito”
Volei Alba Blaj, a treia semifinalistă a Diviziei A la volei feminin Volei Alba Blaj, a treia semifinalistă a Diviziei A la volei feminin
CSM Bucureşti, rezultat surprinzător pe teren propriu  în etapa a XX-a a Ligii Naţionale CSM Bucureşti, rezultat surprinzător pe teren propriu în etapa a XX-a a Ligii Naţionale
Edi Iordănescu nu s-a ferit de cuvinte şi i-a dat replica lui Gică Hagi: „Nu sunt deloc interesat” Edi Iordănescu nu s-a ferit de cuvinte şi i-a dat replica lui Gică Hagi: „Nu sunt deloc interesat”

Viva Vinicius! VIDEO | Fundaşul-golgheter al lui Petrescu, decisiv în CFR - Hermannstadt 1-0

Superliga Publicat pe 13 sep 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19479304/6/cfr.jpg

  • CFR Cluj a obţinut duminică seară, live pe Look Plus, a doua victorie a sezonului în Casa Liga 1, 1-0 cu Hermannstadt, după un gol cu capul al fundaşului Vinicius, în minutul 66.
  • Campioana ultimelor trei sezoane are şapte puncte, din două victorii şi o remiză, la egalitate cu FC Botoşani, FC Voluntari şi FCSB, în timp ce sibienii rămân cu două puncte.

CFR, două penalty-uri cerute şi o ocazie în prima repriză

Dacă nu l-ai cunoaşte pe Ruben Albes şi te-ai uita pentru prima dată în buletinul lui ai putea crede că e italian, nu spaniol. Pentru că Hermannstadt a venit la Cluj să se apere şi, eventual, să ciupească ceva pe contraatac. Şi apărarea a funcţionat, pentru că CFR a contat, în primele 45 de minute, doar prin căderile în careu ale lui Costache (2) şi Cestor (22), ambele trecute cu vederea de Haţegan. Mai trecem în condică un şut bun al lui Djokovic (25) şi cam atât, pentru că la rubrica ofensivă a oaspeţilor nu avem ce puncta. 45 de minute oneste, fără ritm, dar care i-au convenit lui Albes.

Joc steril, dar Viva Vinicius!

Cu experienţa anilor de antrenorat în spate, Dan Petrescu şi-a dat seama că trebuie schimbat ceva pentru a putea desface liniile defensive imaginate de celălalt strateg. Şi a mutat devreme, cu Păun la Itu (46) şi Petrila la Costache (56), în speranţa că va debloca jocul cumva. Nu a fost să fie, pentru că sibienii au venit în Gruia cu o misiune clară, aceea de a se apăra până Haţegan fluieră şi pentru ultima dată. Despre intenţii de atac sau şuturi spre/pe poarta lui Bălgrădean nu poate fi vorba!
 
Clasic pentru CFR, un corner al lui Păun aterizează pe capul lui Vinicius, iar fundaşul-golgheter marchează din nou (66) un gol important pentru campioană, al 13-lea al său de la venirea în România, sinonim cu forţarea lui Hermannstadt să iasă la joc. Lucru imposibil până în minutul 90+3, când Bălgrădean a fost nevoit să iasă din poartă pentru a opri şutul lui Fortes, din câţiva metri, care l-a lovit în cap! S-a terminat 1-0, în stilul inconfundabil al lui Petrescu, într-un meci în care CFR a permis singura ocazie a oaspeţilor la penultima fază a partidei.

LIVE pe Look Plus: CFR Cluj - Hermannstadt 1-0 (Vinicius 66)

  • CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Vinicius, Cestor, Camora – Itu (Al. Păun 46), Bordeianu (Hoban 88), Djokovic – Rondon (Burcă 88), Debeljuh (Omrani 74), Costache (Petrila 56)
  • Rezerve: Sandomierski, Ciobotariu, Pereira, Vojtus
     
  • Hermannstadt: Figueiredo – Belu, Diarrasouba, Stoica, Opruţ – Pires (Fortes 80), Dâlbea – P. Petrescu (Caiado 65), Sîntean (Dumitriu 64), Jo Santos – Ad. Bălan (Karanovic 65)
  • Rezerve: Pop, Vodă, Buzan,  Scarlatache, Mustivar, Moreira
Minutul 88: În timp ce Ruben Albes ia un cartonaş galben, Dan Petrescu se baricadează: Burcă intră în locul lui Rondon, Hoban îl schimbă pe Bordeianu.

Minutul 79: Alt corner, altă ocazie Vinicius. Golul din minutul 66 e parcă pus în reluare: Păun centrează, Vinicius reia exact din aceeaşi poziţie, dar trimite puţin pe lângă vinclu. Între timp, Albes schimbă din nou, cu Fortes în locul lui Pires.

Minutul 74: Intră şi Omrani, în locul lui Debeljuh.

Minutul 66: GOL CFR! Din cornerul rezultat, Păun pune mingea pe capul lui Vinicius, iar stoperul brazilian face ce ştie mai bine: se înalţă, plasează mingea şi deschide scorul pentru campioană într-un moment greu!



Minutul 66: Cestor plasează frumos o minge cu capul, dar Cristiano Figueiredo e atent şi o respinge peste poartă. 



Minutul 65: Ruben Albes, ca la hockey. Spaniolul schimbă linia ofensivă, iar Petrescu, Bălan şi Sîntean sunt înlocuiţi cu Caiado, Dumitriu şi Karanovic.

Minutul 56: Jocul CFR-ului nu merge, aşa că Dan Petrescu schimbă din nou, de data aceasta jucătorii Under 21: iese Costache, intră Petrila.

Minutul 46: A început repriza a doua, iar Dan Petrescu mizează pe Păun în locul lui Itu.

Minutul 25: Ocazie CFR! Djokovic trage surprinzător, din unghi, iar Cristiano se întinde şi respinge de la colţul scurt.


Minutul 22: CFR cere din nou penalty, după ce Cestor plonjează în careu, dar nici de această dată Haţegan nu e impresionat.


Minutul 2: Costache cade în careu după un duel cu Dâlbea, cere penalty, dar Haţegan îl ignoră.


21:10 Dan Petrescu, laudativ la adresa lui Hermannstadt: "Se vor bate la play-off!".


20:25 Avem echipele de start: Burcă şi Omrani rămân pe bancă, Dan Petrescu mizează pe Cestor şi Debeljuh.


Cele două echipe sunt neînvinse în noul sezon. Campioana en titre a debutat cu o victorie la Clinceni, scor 2-1, urmată de o remiză albă cu Sepsi OSK, în Gruia. Hermannstadt are două remize - 1-1 cu Dinamo şi 2-2 cu Clinceni. De altfel, echipa antrenată de Ruben Albes are nouă meciuri la rând fără eşec în Liga 1.

CFR Cluj şi FC Hermannnnstadt. Dan Petrescu are probleme de lot

Campioana are mai multe probleme de lot înaintea meciului cu FC Hermannstadt.

„Avem ceva probleme. Ciprian Deac nu va juca, nici Chipciu nu va juca, va trebui să stea o perioadă. Pereira, Omrani şi Camora au reintrat cu echipa, dar nu ştiu dacă sunt la potenţial maxim. Deci, am ceva probleme de lot. Sper ca Deac să joace la meciul de etapa viitoare cu Astra”, a afirmat Dan Petrescu, înaintea meciului.

Echipele probabile:

  • CFR Cluj: Bălgrădean - Susic, Vinicius, Cestor, Camora - Itu, Djokovici, Păun - Petrila, Debeljuh, Costache.
  • Hermannstadt: Cristiano - Vodă, Scarlatache, I. Stoica, Opruţ - Belu, Dâlbea, R. Pires - P. Petrescu, A. Bălan, Jo Santos
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele