Ultima oră
Naţionala U21 | Baiaram este nevoit să joace cu o mască: ”De când o port am marcat două goluri cu capul!”
Naţionala U21 | Baiaram este nevoit să joace cu o mască: ”De când o port am marcat două goluri cu capul!”
Emma Răducanu s-a retras de la Miami Open
Emma Răducanu s-a retras de la Miami Open
MM Stoica a dat cărţile pe faţă şi a făcut anunţul despre fotbalistul de naţională: ”Este cel mai bun din România. Am demarat discuţiile pentru contract!”

MM Stoica a dat cărţile pe faţă şi a făcut anunţul despre fotbalistul de naţională: ”Este cel mai bun din România. Am demarat discuţiile pentru contract!”
Real Madrid a depus plângere împotriva arbitrului de la meciul cu Osasuna. Acesta nu a menţionat în raportul de joc insultele rasiste la adresa lui Vinicius
Real Madrid a depus plângere împotriva arbitrului de la meciul cu Osasuna. Acesta nu a menţionat în raportul de joc insultele rasiste la adresa lui Vinicius
Surpriză mare! Cine va apăra la EURO poartă României: ”Aşa este normal să fie! Aioani nu e în formă!”  | VIDEO EXCLUSIV
Surpriză mare! Cine va apăra la EURO poartă României: ”Aşa este normal să fie! Aioani nu e în formă!” | VIDEO EXCLUSIV
Condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol, Robinho acuză justiţia italiană de rasism
Condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol, Robinho acuză justiţia italiană de rasism

Să vină grupele, să vină banii europeni! VIDEO | CFR - KuPS 3-1, a doua calificare consecutivă în grupe pentru campioana României. Rondon şi Debeljuh, decisivi

Europa League Publicat pe 1 oct 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38108/19498453/10/fcr.jpg

CFR Cluj s-a calificat, joi, în direct pe Look Plus, pentru al doilea an consecutiv în grupele Europa League. Campioana României a învins KuPS, scor 3-1, după golurile marcate de atacanţii Rondon (6, 56) şi Debeljuh (41).

 
Play-off-ul Europa League l-a găsit pe Dan Petrescu punând pe masă o nouă idee tactică: 4-4-2 în loc de 4-3-3, cu Păun în stânga, Deac în dreapta, Debeljuh şi Rondon în atac şi Omrani pe bancă. O mică surpriză, dar una reuşită!

Când atacanţii îşi fac treaba

Finlandezii au răspuns cu un 4-3-3 în care punctul fix şi pericolul mare s-a numit Rangel, atacantul central, dar începutul a fost la superlativ, pe o reţetă clasică: centrare Deac din corner, cap Rondon (6) şi misiunea devine uşoară! Cumva surprinzător, nordicii au început să pună probleme, dar Vinicius l-a blocat pe Pennanen, iar Sale (19) a dat pe lângă minge din poziţie bună. Boateng (29) a dat emoţii cu un şut de la distanţă, însă dubiile s-au risipit pe final de repriză, când Păun a croşetat în dreapta, a centrat perfect în faţa porţii, iar Debeljuh (41) a pus doar latul pentru 2-0. Şi, când se intră în zona de confort a lui Petrescu, doar destinul de mai poate ajuta.

Faza fixă, amprenta permanentă a Bursucului

Pe start de repriză secundă, CFR şi-a pus în valoare experienţa, i-a ţinut la distanţă pe finlandezi şi a avut nevoie de doar o fază pentru a pune capăt discuţiilor. Una trasă practic la indigo cu alte zeci de goluri marcate în ultimii ani. Ştiţi filmul, cu centrarea bună a lui Deac, demarcarea lui Rondon la colţul lung (55), un lat pus inspirat şi un 3-0 clar. Să vină grupele, să vină banii europeni!
 
Pe final, liniştea a fost perturbată doar de Udoh, cu un gol norocos (90+1), după un şut deviat neinspirat de Ovidiu Hoban. CFR - KuPS se termină 3-1, a 24-a victorie a feroviarilor în istorie în cupele europene, succes care aduce un cec în valoare de 2,9 milioane de euro şi duce totalul câştigutilor din acest sezon la 4,12 milioane de euro. 

CFR Cluj - KuPS 3-1 (Rondon 5, 56, Debeljuh 42 / Udoh 90+1), live pe Look Plus. Echipele de start:

  • CFR Cluj: Bălgrădean - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Deac (Pereira 77), Bordeianu, Djokovic, Al. Păun - Debeljuh, Rondon
  • Rezerve: Sandomierski - Cr. Manea, Omrani,  Chipciu, Hoban, Cestor
  •  
  • KuPS: Virtanen - Savolainen, Tarasovs, Nuno Tomas, Pikk - Saxman (Heinonen 76), Adjei-Boateng, Nissila (Purje 76) - Sale, Rangel, Pennanen
  • Rezerve: Riihimaki - Udoh, Tabi, Pirtijoki, Nissinen

Minutul 90+1: GOL KuPS! Udoh, abia trimis pe teren, şutează din careu, Hoban deviază mingea care loveşte bara, apoi intră în poartă.


Minutul 77: Finlandezii îi aruncă în luptă pe Heinonen şi Purje, Petrescu îl odihneşte pe Deac şi mizează pe Pereira.


Minutul 64: Ratare mare a lui Debeljuh! Croatul câştigă un duel fizic, rămâne singur cu Virtanen, dar întârzie execuţia, apoi încearcă un stâng la colţul lung, direct în piciorul portarului finlandez.


Minutul 56: GOOOOOOOOOL CFR! Aceeaşi reţetă, acelaşi traseu: Deac bate lovitura liberă, Rondon apare la colţul lung şi marchează din prima, cu latul piciorului stâng, pe lângă Virtanen. 3-0, grupele Europa League ne aşteaptă cu braţele deschise!


Minutul 52: Finlandezii nu renunţă. Nissila trage de la 16 metri, la colţul scurt, pe lângă poartă.


Minutul 46: S-a reluat meciul din Gruia, cu aceiaşi 22 de jucători pe teren.


Minutul 45+2: Pauză în Gruia, la finalul a 47 de minute în care CFR a deschis scorul rapid, apoi nu a strălucit, dar a supravieţuit atacurilor oaspeţilor şi a reuşit să dea o a doua lovitură. Suntem în grafic, calificarea în grupe e aproape!


Minutul 42: GOOOOOOOL CFR CLUJ! Alexandru Păun creează o fază superbă, intră în viteză în careu şi pasează perfect în faţa porţii, de unde Debeljuh, excelent demarcat, împinge mingea în poartă.


Minutul 29: Continuă momentele bune ale finlandezilor. Bălgrădean respinge greşit o centrare, mingea ajunge la Boateng, iar şutul mijlocaşului central trece puţin pe lângă bară!


Minutul 19: Primele emoţii. Pennanen, omul care l-a scăpat pe Rondon la faza golului, scapă în flancul stâng, dar Vinicius îi blochează şutul. Imediat, defensiva clujenilor e prinsă pe picior greşit, dar Sale dă pe lângă minge din poziţie bună.


Minutul 5: GOOOOOOOOOL CFR! Mario Rondon deschide scorul devreme din reţeta clasică: fază fixă! Corner Deac, de pe dreapta, venezueleanul îşi face loc şi marchează cu capul, din şase metri, de lângă Pennanen!


18:30: Start joc în duelul care trebuie să o ducă pe CFR Cluj în grupele Europa League!


17:40: Avem echipele de start, iar Dan Petrescu schimbă sistemul şi trece de la 4-3-3 la ceea ce pare un 4-4-2. Bordeianu e jucătorul defensiv de la mijlocul terenului, Djokovic va face ambele faze, iar Deac, Păun, Debeljuh şi Rondon sunt cei patru fotbalişti de atac. O formulă logică, având în vedere valoarea adversarului.


16:40 Meciul cu KupS are şi o miză financiară pentru campioana României: dacă va trece de finlandezi, CFR Cluj va primi nu mai puţin de 2,92 milioane de euro, bani care vor duce suma totală încasată în acest sezon european la 4,12 milioane de euro. În plus, calificarea în grupe aduce şansa a 570.000 de euro pentru fiecare victorie, dar şi 190.000 de euro pentru fiecare egal obţinut.


KuPS, în formă înaintea meciului cu CFR Cluj 

Finlandezii trec printr-o situaţie foarte bună însă, având opt victorii la rând, atât în campionat cât şi în Europa League. Duminică, echipa KuPS s-a impus cu 2-0 pe teren advers, cu Mariehamn. De partea cealaltă, CFR Cluj a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut tot duminică, pe teren propriu, în compania echipei Chindia Târgovişte, în etapa a cincea din Casa Liga 1.

Dan Petrescu, antrenorul formaţiei CFR Cluj, s-a declarat nemulţumit de echipa sa, în special de atacantul francez Billel Omrani, căruia i-a sugerat să îşi găsească o altă echipă.

KuPS a venit cu încredere maximă la Cluj 

Arne Erlandsen, antrenorul echipei KuPS, a declarat miercuri că pentru formaţia sa meciul cu CFR Cluj va fi foarte greu, în contextul în care campioana României joacă pe teren propriu pentru play-off-ul Europa League.

Un meci foarte greu pentru noi, CFR are experienţă şi joacă pe teren propriu. Ştim asta, aşa că trebuie să fim la cel mai înalt nivel. Au o echipă bună, cu jucători foarte buni, aşa că nu pot alege un singur jucător. Ştim de CFR Cluj, de alte cluburi din România, cunoaştem fotbalul de la voi. Probabil că se gândesc că echipa noastră e uşor de eliminat, dar sper să se înşele. Pentru noi ar fi incredibil dacă ne-am califica, este un meci foarte mare pentru noi”, a declarat Arne Erlandsen.

CFR Cluj - KuPs e LIVE pe Look Plus, astăzi, de la 18:30!

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Europa League

Ultimele articole Toate articolele