Ultima oră
”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm! ”Cum să ieşi aşa? Ai doi metri”. Ştefan Târnovanu a gafat, iar Gigi Becali a reacţionat ferm!
VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia VIDEO | Atalanta, demonstraţie de forţă la returul cu Fiorentina şi calificare în finala Coppa Italia
VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League VIDEO | Everton - Liverpool 2-0. ”Cormoranii” pot cădea pe 3 în Premier League
VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion VIDEO | ”Este important că am câştigat un punct”. Charalambous încă nu este campion
VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea” VIDEO | Târnovanu, foarte afectat de gafa cu Sepsi: ”Amânăm titlul din cauza mea”
VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă” VIDEO | Florinel Coman a rezistat mai puţin de jumătate de repriză: ”Sper să nu am nicio problemă”

CFR, eliminată la penalty-uri de Dinamo Zagreb! Golofca şi Boli l-au "îngropat" pe Petrescu

Champions League Publicat pe 26 aug 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/19446740/10/cfr.jpg

 

CFR Cluj a fost eliminată dramatic de Dinamo Zagreb, 2-2 şi 5-6 după lovituri de la 11 metri, în turul III preliminar al Ligii Campionilor. Ardelenii vor merge în Europa League, la tragerea la sorţi pentru al III tur preliminar.

Bălgrădean nu e Arlauskis

CFR începe în nota obişnuită meciurile europene: sus, cu presing şi presiune pe adversar. Dar Dinamo Zagreb e echipă obişnuită cu grupele Ligii şi dezamorsează rapid tactica lui Petrescu. Orsic (10) trage semnalul de alarmă, apoi Bălgrădean respinge în faţă şi îi oferă lui Gojak şansa unui gol simplu, din apropiere, cu poarta goală. Vin ocaziile lui Deac, dar şi o bară a lui Dinamo, prin acelaşi Orsic, care demonstrează că nu degeaba a marcat un hat-trick în sezonul trecut al grupelor Ligii. CFR ţine ritmul la mijlocul terenului, dar Bălgrădean e pus în pericol de o deviere spre propria poartă a lui Djokovic pe final de repriză. 0-1 la pauză şi Petrescu e obligat, a câta oară?, să găsească soluţia ideală.

Rondon schimbă meciul, Debeljuh îl trimite în prelungiri

Cu Rondon introdus la pauză în locul lui Alex Chipciu, CFR face rost de un penalty şi o eliminare a lui Theophile-Catherine, în minutul 53, când Debeljuh e doborât în careu, dar Deac rateaz bate lamentabil şi ratează. Campioana rămâne sus, Livakovic arată şi el că nu e Arlauskis şi scapă în poartă şutul lui Pereira (64), iar calculele par făcute pentru Petrescu: 1-1 şi om în plus! Dar SuperDan e trădat de defensivă, în minutul 78, când Ademi îl ameţeşte pe Boli, apoi Bălgrădean respinge în lateral şi Kastrati trimite în poartă. E minutul 78, iar 12 minute par multe pentru Dinamo şi puţine pentru CFR. Campioana nu găseşte energia pentru a se arunca în atac, dar un contraatac şi o pasă genială a lui Rondon îl lasă pe Debeljuh în faţa golului izbăvitor. Abia venit la Cluj, croatul nu-şi iartă conaţionalii şi dă lovitura în minutul 90+3. Prelungiri, cu CFR favorită graţie omului în plus!

Kastrati iartă, Golofca şi Boli îl "îngroapă" pe Petrescu

Prima repriză de prelungiri se joacă aşa cum trebuia jucată, cu CFR în poziţia dominantă şi Dinamo înghesuită în propria jumătate. Prima ocazie aparţine clujenilor, în minutul 102, când Dilaver respinge cu greu o centrare şutată a lui Rondon, apoi campioana scapă ca prin urechile acului, în minutul 104, când Stojanovic ratează singur cu portarul, iar Kastrati şutează în tribune, cu poarta goală. Timp de multe minute, CFR pedalează în gol, motiv pentru care mergem la penalty-uri! 4-4 după opt lovituri, Gojak ratează, dar Golofca, pus inexplicabil să bată ultimul, ratează şansa. Apoi ratează şi Boli, care scoate mingea din stadion, şi drumul CFR-ului va continua în Europa League.
 
Rezumat video: 
 

CFR - Dinamo Zagreb 2-2, 5-6 după penalty-uri (Pereira 64, Debeljuh 90+3 / Gojak 14, Kastrati 78), live pe Look Plus:

  • CFR Cluj: Bălgrădean - Burcă (Susic 82), Vinicius, Boli, Camora - Chipciu (Rondon 46), Bordeianu (Itu 113), Djokovic - Deac, Debeljuh, Pereira (Golofca 68)
  • Rezerve: Sandomierski, Susic,  Hoban, Cestor
     
  • Dinamo Zagreb: Livakovic - Stojanovic,   Theophile-Catherine, Dilaver, Leovac - Gojak, Ivanusec (Petkovic 68), Ademi, Orsic (Moharrami 108) - Majer (Kastrati 54), Gavranovic (Gvardiol 54)
  • Rezerve: Cavlina, Moharrami, Tolic, Burton, 
7-8: BOLI RATEAZĂ, TRIMITE ÎN TRIBUNĂ, ŞI DINAMO ZAGREB SE CALIFICĂ!

7-8: GOL DINAMO!
Gvardiol, puştiul de 18 ani, bate impecabil.

7-7: GOL CFR! Deac bate la fel ca în timpul regulamentar, în dreapta lui Livakovic, şi marchează!

6-7: GOL DINAMO! Dilaver înscrie sigur.

6-6: GOLOFCA RATEAZĂ! Mijlocaşul nostru bate lamentabil, Livakovic respinge şi intrăm în a şasea serie de penalty-uri, la moartea subită!

6-6: BĂLGRĂDEAN APĂRĂ ŞUTUL LUI GOJAK! CALIFICAREA STĂ ÎN GHEATA LUI GOLOFCA!

6-6: GOL CFR!
Susic trimite în vinclu!

5-6: GOL DINAMO! Şi Stojanovic, fundaşul dreapta, trimite în colţul opus celui în care sare Bălgrădean.

5-5: GOL CFR! Rondon execută ca la carte şi egalează!

4-5: GOL DINAMO! Bălgrădean iese doi metri din poartă, Ademi marchează fără emoţii.

4-4: GOL CFR! Djokovic înscrie cu emoţii, şutul său fiind deviat de Livakovic.

3-4: GOL DINAMO! Leovac bate impecabil, în plasa laterală, şi înscrie chiar dacă Bălgrădean ghiceşte colţul.

3-3: GOL CFR! Vinicius  bate tehnic, în stânga lui Livakovic, şi egalează fără emoţii!

2-3: GOL DINAMO! Petkovic aşteaptă plecarea lui Bălgrădean, Pufi pleacă greu, apoi croatul bate pe jos, în dreapta românului, dar goalkeeper-ul CFR-ului nu mai poate respinge.

**** Croaţii bat primii şi îl trimit pe Petkovic ***

Minutul 120+1: CFR nu găseşte culoarele, Dinamo se apără, Nobre fluieră pentru ultima dată. Mergem la penalty-uri!

Minutul 113: Bordeianu, cu probleme fizice, e înlocuit cu Itu.

Minutul 108: Primul care mută în prelungiri e Mamic. Iese vedeta Orsic, intră iranianul Moharrami.

Minutul 104: Ocazie monumentală a croaţilor! Stojanovic intră periculos în careu, ratează din poziţie de 1 vs. 1 cu Bălgrădean, apoi mingea sare la Kastrati. Din fericire, acesta trimite mult peste poartă dintr-o poziţie absolut ideală. CFR-ul scapă, Nobre fluieră finalul primelor 15 minute de prelungiri.

Minutul 102: Ocazie CFR! O lovitură bătută în zid de Deac duce mingea la Rondon, venezueleanul centrează puternic în faţa porţii, dar Dilaver respinge.

Minutul 100: CFR domină (poziţional, cum ar spune vechii cronicari), dar ocaziile nu apar. Dinamo iese rar din propria jumătate, iar atunci când o face Boli sau Vinicius nu au emoţii.

Minutul 90: Începe prima repriză de prelungiri cu un galben încasat de Bordeianu pentru o simulare în marginea careului de 16 metri.

Minutul 90+3! GOOOOOOOOOOL CFR! Campioana scapă pe contraatac, Rondon găseşte o pasă de nota 20 pentru Debeljuh, iar croatul îşi învinge conaţionalul cu o execuţie elegantă! Echipa calificată în turul III se va decide în prelungiri!

Minutul 82: În lipsa soluţiilor ofensive, Dan Petrescu îl schimbă pe Burcă cu Susic, fundaş dreapta de meserie.

Minutul 78: GOL DINAMO ZAGREB! Ademi îl ameţeşte pe Boli, şutează pe Bălgrădean, "Pufi" respinge slab, în lateral, de unde Kastrati trimite în poartă!



Minutul 67: Ocazie CFR! Deac pune mingea pe capul lui Vinicius, dar acesta trage direct pe Livakovic.

Minutul 64: GOOOOOOL CFR! Michael Pereira şutează puternic de la distanţă, iar Livakovic scapă mingea în poartă! 1-1 pe tabelă, 1-1 la gafe ale portarilor.



Minutul 63: Kastrati, abia intrat pe teren, creează o fază în dreapta, Orsic ajunge în poziţie bună, dar Burcă blochează. Sunt momentele în care campioana României trebuie să pună presiune pe adversar!

​Minutul 52: ROŞU DINAMO, PENALTY RATAT CFR! Theophile-Catherine îl trânteşte în careu pe Debeljuh, portughezul Nobre dictează penalty şi eliminare! Vine să execute specialistul Deac, dar o face slab, Livakovic scoate, apoi Djokovic ratează din câţiva metri!





Minutul 47: Rondom, ocazie la un minut dupa ce a intrat pe teren. Venezueleanul câştigă duelul direct cu Leovac, scapă singur cu Livakovic, trage la colţul lung, dar ratează cu jumătate de palmă.

Minutul 46: Reîncepe repriza secundă, iar Petrescu forţează cu al doilea vârf: Rondon intră în locul lui Alex Chipciu.

Minutul 45+2: Pauză în Gruia. 0-1, după o repriză în care CFR nu a jucat rău, dar în care a suferit în defensivă.

Minutul 41: Altă mare ocazie a oaspeţilor! Djokovic deviază periculos spre propria poartă după un corner, dar Bălgrădean are un nou reflex bun şi respinge, apoi mingea cade pe transversală.

Minutul 39: BARĂ DINAMO! Orsic îl ia unu la unu pe Burcă, pendulează scurt şi trage violent cu dreptul, dar Bălgrădean are un reflex bun şi respinge mingea în transversală.

Minutul 37: Deac bate în zid o lovitură liberă, mingea sare la Burcă, fundaşul prinde un şut bun, dar Livakovic scoate de lângă bară.

Minutul 34: Perioada bună a CFR-ului ia sfârşit. Croaţii reechilibrează jocul la mijlocul terenului şi aşteaptă şansele pe contraatac.

Minutul 28: Forcingul CFR-ist! Şutul lui Deac din interiorul careului e blocat de un fundaş croat, apoi Camora centrează bine, Chipciu ajunge primul la minge, dar reia cu capul pe lângă poartă.

Minutul 25: A doua ocazie a CFR-ului! Djokovic deviază perfect pe spate o minge, după un corner, dar atacantul Gavranovic are o intervenţie incredibilă şi respinge din faţa lui Boli.

Minutul 20: CFR, ce ocazie! Pereira bate un corner pe jos, Deac apare excelent şi trage cu stângul, de la opt metri, puţin peste poarta lui Livakovic.

Minutul 17: Scăpăm! Încă o fază pe partea lui Burcă duce mingea într-o poziţie bună la Ivanusec, dar şutul acestuia, puternic şi pe jos, se duce puţin pe lângă bara din dreapta. CFR suferă la mijlocul terenului, dar şi pe flancul apărat de Andrei Burcă.

Minutul 14: GOL DINAMO ZAGREB! Boli greşeşte, alunecă, îi permite lui Ivanusec să pătrundă frontal şi să şuteze, apoi Bălgrădean respinge în faţă, iar Gojak nu face decât să împingă mingea în poartă.



Minutul 10: Prima situaţie periculoasă a meciului. Burcă nu e atent în faţa lui Orsic, iar adversarul său scapă pe un culoar larg pe partea stângă. Avem noroc, pentru că şutul său e slab, în plasa laterală a lui Bălgrădean. Imediat vine un şut al lui Mayer, de la 17 metri, mult peste poartă.

Minutul 3: CFR-ul începe sus. Cu o fază la care Deac intră sub minge în careul advers, apoi o centrare prea înaltă a lui Camora. E stilul lui Petrescu, cu început în forţă şi presiune pe defensiva adversă în startul jocului.

21:00 Start meci în Gruia!

20:00 Au apărut echipele de start, iar surpriza lui Petrescu e titularizarea lui Debeljuh în atac, în locul lui Rondon.

Cine este Dinamo Zagreb, adversara CFR-ului din Champions League

CFR Cluj putea pica în această fază cu Young Boys Berna (Elveţia), învingătoarea dintre Celtic (Scoţia) şi KR Reykjavík (Islanda) sau Dinamo Zagreb (Croaţia), iar sorţii au decis ca adversara echipei lui Dan Petrescu să fie trupa croată.

Dinamo Zagreb este cea mai titrată echipă a Croaţiei, cu un număr record de titluri câştigate - 21, inclusiv ultimele trei ediţii consecutive, la fel ca CFR în România.

Dinamo Zagreb a jucat în grupele Champions League în sezonul 2019-2020, după ce a trecut de trei tururi preliminare, iar în faza grupelor a avut evoluţii apreciate, chiar dacă nu a reuşit o calificare.



Dinamo a fost în grupă cu Manchester City, Atalanta (ambele sfertfinaliste în Champions League) şi Şahtior Doneţk (sfertfinalistă în Europa League) şi a obţinut o victorie incredibilă în faţa italienilor, scor 4-0.

Victoria cu Atalanta a fost însă singura obţinută de Dinamo în grupă. Trupa din Zagreb a pierdut tur-retur cu City şi a obţinut două remize cu Şahtior (3-3 şi 2-2).

Ultimul duel al croaţilor cu o formaţie din România datează din sezonul 2014-2015, când Dinamo Zagreb a întâlnit-o pe Astra Giurgiu, în grupele Europa League.

Atunci, croaţii s-au impus pe teren propriu, scor 5-1, dar au pierdut în România, scor 0-1.

Dinamo Zagreb, transferuri de 30 de milioane de euro în ultimul an

În ultimul an, Dinamo a vândut jucători în valoare de peste 30 de milioane de euro, cea mai importantă tranzacţie fiind vânzarea lui Dani Olmo la Leipzig, pentru 19 milioane de euro.

Dinamo Zagreb - lot de 94 de milioane de euro. CFR Cluj:  25 de milioane de euro

Lotul lui Dinamo Zagreb e cotat la 94 de milioane de euro, de aproape patru ori mai mult decât valoarea cumulată a jucătorilor din lotul CFR-ului.

Cel mai valoros jucător al croaţilor antrenaţi de Zoran Mamic este portarul Dominik Livakovic, cotat la 12 milioane de euro.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/19446740/2/orsic.jpg


Acesta e urmat de atacantul Bruno Petkovic (11 milioane de euro) şi de mijlocaşul de bandă Mislav Orsic (7.5 milioane de euro), care este dorit de mai multe formaţii din Vest.

Mamic, interimarul devenit principal la Dinamo Zagreb

Dinamo Zagreb e antrenată de Zoran Mamic, tehnician care a mai pregătit echipa în perioada 2013-2016. După trei ani petrecuţi în zona arabă, Mamic a revenit la Zagreb ca director sportiv, însă în iunie a fost numit principal, după demiterea lui Igor Jovićević.

Ar fi trebuit să fie doar interimar, însă în cele din urmă a rămas pe poziţie după ce Matjaž Kek a refuzat să preia echipa.

În noul mandat, Mamic a condus echipa în doar trei partide, obţinând o victie, o remiză şi o înfrângere.

Mamic are trei titluri de campion ca antrenor cu Dinamo Zagreb (2014, 2015, 2016), la care se adaugă alte patru câştigate ca jucător al lui Dinamo (1993, 1996, 2006, 2007).

Dinamo Zagreb vs echipele din România în cupele europene

    1964-1965: Dinamo Zagreb - Steaua 2-0 şi 3-1 (Cupa Cupelor)
    1966-1967: Dinamo Zagreb - Dinamo Piteşti 0-0 şi 1-0 (Cupa Oraşelor Târguri)
    1967-1968: Dinamo Zagreb - Petrolul, 5-0 şi 0-2 (Cupa Oraşelor Târguri)
    1976-1977: Dinamo Zagreb - ASA Târgu Mureş 3-0 şi 1-0 (Cupa UEFA)
    1993-1994: Dinamo Zagreb - Steaua 2-3 şi 2-1 (Champions League) - Steaua s-a calificat graţie golurilor înscrise în deplasare.
    2009-2010: Dinamo Zagreb - Poli Timişoara 1-2 şi 3-0 (grupele Europa League)
    2014-2015: Dinamo Zagreb - Petrolul 3-1 şi 2-1(preliminariile Europa League)
    2014-2015: Dinamo Zagreb - Astra 0-1 şi 5-1 (grupele Europa League)

Pentru a ajunge în grupele Ligii Campionilor, CFR Cluj trebuie să treacă de trei tururi preliminare, jucate într-o singură manşă, şi de play-off, care va avea loc în două manşe.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri