Ultima oră
Surpriză mare! Cine va apăra la EURO poartă României: ”Aşa este normal să fie! Aioani nu e în formă!”  | VIDEO EXCLUSIV
Surpriză mare! Cine va apăra la EURO poartă României: ”Aşa este normal să fie! Aioani nu e în formă!” | VIDEO EXCLUSIV
Condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol, Robinho acuză justiţia italiană de rasism
Condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol, Robinho acuză justiţia italiană de rasism
 VIDEO | Florin Stîngă, plin de optimism după victoria cu FCU Craiova: "Terminăm play-out-ul pe primul loc" VIDEO | Florin Stîngă, plin de optimism după victoria cu FCU Craiova: "Terminăm play-out-ul pe primul loc"
Nicolo Napoli, discurs ferm după înfrângerea cu Petrolul: "Cred că ne putem salva" Nicolo Napoli, discurs ferm după înfrângerea cu Petrolul: "Cred că ne putem salva"
Dan Alexa revine în fotbalul românesc! Destinaţie surprinzătoare Dan Alexa revine în fotbalul românesc! Destinaţie surprinzătoare
Sepsi a dat cărţile pe faţă după ce a izbucnit scandalul de dopaj: ”Plângea când m-a sunat. Poate de la sirop că a fost răcit!” | VIDEO EXCLUSIV

Sepsi a dat cărţile pe faţă după ce a izbucnit scandalul de dopaj: ”Plângea când m-a sunat. Poate de la sirop că a fost răcit!” | VIDEO EXCLUSIV

CFR şi-a schimbat votul, iar Dinamo scapă indiferent de soluţia aleasă de FRF! Trecerea la 16 echipe în Casa Liga 1, o simplă formalitate. Toate detaliile

Superliga Publicat pe 6 aug 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19442958/1/rps6130.jpg

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a oferit detalii despre trecerea la sistemul cu 16 echipe în Casa Liga 1, precizând că singura echipă care s-a opus acestei modificări a fost FC Botoşani.

Mai mult, în omologarea clasamentului final criteriul ales în cele din urmă a fost cel în care sunt luate în calcul şi meciurile din sezonul regulat, după ce CFR Cluj şi-a modificat opţiunea, iar Dinamo nu va mai fi pe loc retrogradabil.

Cum arată clasamentul play-out-ului în această variantă:

1. Viitorul    1.57
2. Sepsi     1.28
3. Hermannstadt     1.23
4. Dinamo     1.20
5-6. Poli Iaşi    1.025
Voluntari  1.025
7. Clinceni     0.97
8. Chindia    0.92


"Ieri am făcut o consultare în rândul cluburilor din Liga 1, prin care le-am consultat opţinea. Având în vedere faptul că nu am putut disputa toate cele 268 de meciuri, din perspectiva noastră orice criteriu am aplica ar exista o doză de subiectivism şi asta afectează pricipiul meritului sportiv.

Treisprezece clubri din Liga 1 au fost de acord cu trecerea la un sistem cu 16 echipe. Botoşani a fost singura echipă care s-a opus şi i-am înţeles, au justificat şi şi-au exprimat punctul de vedere. E un semn foarte bun pentru că nu trebuie să existe întotdeauna consens.

Pe criteriul de departajare a intervenit o modificare pentru că oricum s-ar aplica criteriul 1, cei de la CFR ne-au anunţat că a intervenit o eroare şi se va lua în calcul acel coeficient cu puncte per meci, raportat la tot sezonul competiţional.

Astfel, dacă FRF va agrea criteriile de departajare propuse de către cluburile din Liga 1 şi sistemul competiţional, vom vedea un clasament în care Dinamo nu este pe penultimul loc în play-out şi, foarte probabil, un campionat cu 16 echipe din sezonul viitor
", a declarat Justin Ştefan la ProSport LIVE.

FRF a convocat de urgenţă Comitetul Executiv al FRF, în această dimineaţă, de la 10:00, într-o şedinţă ce are drept principal punct pe ordinea de zi modificarea sistemului competiţional în Casa Liga 1 şi trecerea la un sistem cu 16 echipe.

    De la 12:30, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, va ţine o conferinţă de presă pe acest subiect ce poate fi urmărită LIVE pe Look Plus şi online.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele