Ultima oră
Inter cu Ionuţ Radu rezervă a făcut show cu Benevento. Lukaku, omul meciului Inter cu Ionuţ Radu rezervă a făcut show cu Benevento. Lukaku, omul meciului
Edi Iordănescu şi-a dat acordul şi s-a întors în Casa Liga 1! Edi Iordănescu şi-a dat acordul şi s-a întors în Casa Liga 1!
Ultimele trei calificate în grupele Ligii Campionilor se decid pe canalele LOOK. Midtjylland - Slavia Praga, de la ora 22:00, pe LOOK PLUS. Echipele de start Ultimele trei calificate în grupele Ligii Campionilor se decid pe canalele LOOK. Midtjylland - Slavia Praga, de la ora 22:00, pe LOOK PLUS. Echipele de start
Anamaria Prodan, un nume tot mai mare în impresariat. Cine este noul antrenor cu care a semnat Anamaria Prodan, un nume tot mai mare în impresariat. Cine este noul antrenor cu care a semnat
Dan Petrescu, declaraţie în stilul caracteristic, înainte de meciul cu KuPS. ”Jucătorii noştri trebuie să facă un meci perfect şi chiar să se autodepăşească” Dan Petrescu, declaraţie în stilul caracteristic, înainte de meciul cu KuPS. ”Jucătorii noştri trebuie să facă un meci perfect şi chiar să se autodepăşească”
CFR Cluj, în faţa unei noi calificări în grupele Europa League. Ultima redută: KuPS CFR Cluj, în faţa unei noi calificări în grupele Europa League. Ultima redută: KuPS

CFR şi-a schimbat votul, iar Dinamo scapă indiferent de soluţia aleasă de FRF! Trecerea la 16 echipe în Casa Liga 1, o simplă formalitate. Toate detaliile

Liga I Publicat pe 6 aug 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19442958/1/rps6130.jpg

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a oferit detalii despre trecerea la sistemul cu 16 echipe în Casa Liga 1, precizând că singura echipă care s-a opus acestei modificări a fost FC Botoşani.

Mai mult, în omologarea clasamentului final criteriul ales în cele din urmă a fost cel în care sunt luate în calcul şi meciurile din sezonul regulat, după ce CFR Cluj şi-a modificat opţiunea, iar Dinamo nu va mai fi pe loc retrogradabil.

Cum arată clasamentul play-out-ului în această variantă:

1. Viitorul    1.57

2. Sepsi     1.28
3. Hermannstadt     1.23
4. Dinamo     1.20
5-6. Poli Iaşi    1.025
Voluntari  1.025
7. Clinceni     0.97
8. Chindia    0.92


"Ieri am făcut o consultare în rândul cluburilor din Liga 1, prin care le-am consultat opţinea. Având în vedere faptul că nu am putut disputa toate cele 268 de meciuri, din perspectiva noastră orice criteriu am aplica ar exista o doză de subiectivism şi asta afectează pricipiul meritului sportiv.

Treisprezece clubri din Liga 1 au fost de acord cu trecerea la un sistem cu 16 echipe. Botoşani a fost singura echipă care s-a opus şi i-am înţeles, au justificat şi şi-au exprimat punctul de vedere. E un semn foarte bun pentru că nu trebuie să existe întotdeauna consens.

Pe criteriul de departajare a intervenit o modificare pentru că oricum s-ar aplica criteriul 1, cei de la CFR ne-au anunţat că a intervenit o eroare şi se va lua în calcul acel coeficient cu puncte per meci, raportat la tot sezonul competiţional.

Astfel, dacă FRF va agrea criteriile de departajare propuse de către cluburile din Liga 1 şi sistemul competiţional, vom vedea un clasament în care Dinamo nu este pe penultimul loc în play-out şi, foarte probabil, un campionat cu 16 echipe din sezonul viitor
", a declarat Justin Ştefan la ProSport LIVE.

FRF a convocat de urgenţă Comitetul Executiv al FRF, în această dimineaţă, de la 10:00, într-o şedinţă ce are drept principal punct pe ordinea de zi modificarea sistemului competiţional în Casa Liga 1 şi trecerea la un sistem cu 16 echipe.

    De la 12:30, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, va ţine o conferinţă de presă pe acest subiect ce poate fi urmărită LIVE pe Look Plus şi online.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Liga I

Ultimele articole Toate articolele