Ultima oră
După faptă, şi răsplată! Jucătorul din Bundesliga care a refuzat să facă deplasarea cu echipa, suspendat şi amendat După faptă, şi răsplată! Jucătorul din Bundesliga care a refuzat să facă deplasarea cu echipa, suspendat şi amendat
VIDEO | UBT Cluj, calificare fără emoţii în semifinalele Ligii Naţionale. Dinamo nu a putut opune rezistanţă VIDEO | UBT Cluj, calificare fără emoţii în semifinalele Ligii Naţionale. Dinamo nu a putut opune rezistanţă
Dan Şucu anunţă reconstrucţie totală la Rapid: „Prea mulţi băieţi buni la ei acasă! ” Dan Şucu anunţă reconstrucţie totală la Rapid: „Prea mulţi băieţi buni la ei acasă! ”
Harry Kane nu a mai ezitat şi a spus lucrurilor pe nume: ”Un sezon dezamăgitor!”

Harry Kane nu a mai ezitat şi a spus lucrurilor pe nume: ”Un sezon dezamăgitor!”
Jucătorul propus la FCSB pentru a-i lua locul lui Florinel Coman: „Este excepţional! ” Jucătorul propus la FCSB pentru a-i lua locul lui Florinel Coman: „Este excepţional! ”
Breking News! Bomba sezonului a fost spusă. Transferul lui Kylian Mbappe, anunţat în această seară

Breking News! Bomba sezonului a fost spusă. Transferul lui Kylian Mbappe, anunţat în această seară

CIO condamnă remarcile "absolut nepotrivite" ale şefului Tokyo-2020

JO 2020 Publicat de Daian Cutu pe 9 feb 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38215/19964242/1/tokyo.jpg

Comiteul Internaţional Olimpic (CIO) a condamnat, marţi, remarcile "absolut nepotrivite" ale şefului Comiteului de Organizare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo-2020.

"Aceste afirmaţii au fost absolut nepotrivite şi în contradicţie cu angajamentele CIO, precum şi cu reformarea agendei sale olimpice", a anunţat CIO.

Preşedintele Comitetului de Organizare al JO de la Tokyo, Yoshiro Mori, şi-a cerut scuze, săptămâna trecută, pentru unele declaraţii ale sale cu privire la femei, el precizând că îşi retrage afirmaţiile, însă nu va demisiona, în ciuda criticilor.

Mori, în vârstă de 83 de ani, fost premier, a recunoscut faptul că afirmaţiile sale referitoare la femei sunt nepotrivite şi împotriva spiritului olimpic.

Yoshiro Mori şi-a cerut iertare la o zi după ce s-a plâns că femeile vorbesc prea mult la şedinţe şi au “un simţ puternic al rivalităţii”.

“A fost o afirmaţie nepotrivită. Îmi cer scuze”, a spus Mori. Întrebat dacă va demisiona, el a spus că nu are o astfel de intenţie, subliniind că are responsabilitatea organizării unor JO de succes.

La o reuniune de miercuri, Mori a afirmat că femeile vorbesc prea mult la şedinţe şi a sugerat că timpul alocat femeilor pentru a-şi spune punctul de vedere ar trebui limitat.

El a vorbit despre experienţa sa ca fost preşedinte al Federaţiei Japoneze de Rugby, adăugând: “Femeile au un simţ puternic al rivalităţii. Dacă o femeie membru ridică mâna pentru a lua cuvântul, toate celelalte simt nevoia să vorbească şi ele. Pâmă la urmă toată lumea spune ceva. Cineva mi-a spus că dacă măsim numărul de femei în board va trebui să limităm timpul alocat pentru a-şi spune punctul de vedere. Altfel nu vor înceta să vorbească, iar acest lucru este o problemă”.

Presa japoneză notează că unii participanţi la şedinţă au râs, însă comentariile lui Mori au fost condamnate de femeile din politică şi din posturile de conducere din sport.


 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

JO 2020

Ultimele articole Toate articolele