Ultima oră
A doua medalie pentru Sabrina Maneca Voinea la europenele de gimnastică: argint în proba de sol! A doua medalie pentru Sabrina Maneca Voinea la europenele de gimnastică: argint în proba de sol!
Max Verstappen a câştigat şi cursa sprint de la Miami Max Verstappen a câştigat şi cursa sprint de la Miami
Partea la care Dinamo a excelat în acest sezon. Conducerea a făcut un adevărat miracol | EXCLUSIV Partea la care Dinamo a excelat în acest sezon. Conducerea a făcut un adevărat miracol | EXCLUSIV
Dinamo are un buget uluitor | EXCLUSIV Dinamo are un buget uluitor | EXCLUSIV
VIDEO | ”U” Cluj - Dinamo 1-1, în direct la Prima Sport 1! Bani restabileşte egalitatea VIDEO | ”U” Cluj - Dinamo 1-1, în direct la Prima Sport 1! Bani restabileşte egalitatea
Sabrina Voinea, medalie europeană de argint, în finala la bârnă Sabrina Voinea, medalie europeană de argint, în finala la bârnă

Concluziile ministrului Sportului după JO: Rezultatele sportivilor români au fost pe măsura condiţiilor de pregătire pe care le-au avut, dar şi a strategiei de până acum

JO 2020 Publicat pe 21 feb 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38215/20611397/1/novakjo.jpg

Ministrul Sportului, Eduard Novak, consideră că rezultatele sportivilor români la Jocurile Olimpice de la Beijing au fost pe măsura condiţiilor de pregătire pe care le-au avut, dar şi a strategiei de până acum.

Înainte de toate, aş dori să felicit sportivii care au concurat şi au reprezentat cu cinste ţara. Rezultatele au fost pe măsura condiţiilor de pregătire pe care le-au avut, dar şi a strategiei de până acum.

Am tras însă câteva concluzii importante.

1. Ţările care au reuşit să câştige medalii au avut o strategie pentru acele sporturi, în ceea ce priveşte infrastructura, dar şi dezvoltarea sportului.

2. Unele ţări au ţintit doar sporturile unde se pot câştiga multe medalii: patinaj viteză, bob şi sanie, schi fond, biatlon.

3. Nivelul de profesionalism al staff-ului sportivilor a fost la cele mai înalte cote.

4. Cifrele vorbesc. Exemplul cel mai relevant este China, care a devenit o forţă şi în sporturile de iarna.

Ca o concluzie, m-am întors frustrat de faptul că sportivii şi copiii noştri nu au aceleaşi şanse, deşi ar putea să aibă aceleaşi rezultate.

Dacă în următorii 4 ani reuşim investiţii în infrastructură şi antrenori, cu siguranţă în următorii 10-20 de ani vom avea şi rezultate semnificative", a scris Novak, pe Facebook.

Delegaţia României a avut 22 de sportivi la Jocurile Olimpice de la Beijing, iar cel mai bun rezultat a fost locul 9 ocupat în proba de sanie - ştafetă echipe, cu Raluca Nicoleta Strămăturaru, Valentin Creţu, Vasile Marian Gîtlan şi Darius Lucian Şerban.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

JO 2020

Ultimele articole Toate articolele