Ultima oră
VIDEO | Getafe - Athletic Bilbao 0-2. ”Dubla” lui Inaki Williams a decis partida VIDEO | Getafe - Athletic Bilbao 0-2. ”Dubla” lui Inaki Williams a decis partida
Felix Auger-Aliassime s-a calificat în finala de la Madrid după abandonul lui Jiri Lehecka Felix Auger-Aliassime s-a calificat în finala de la Madrid după abandonul lui Jiri Lehecka
Patronul lui Sepsi critică arbitrajul după partida de la Constanţa: „Clar ca bună ziua!” | VIDEO EXCLUSIV Patronul lui Sepsi critică arbitrajul după partida de la Constanţa: „Clar ca bună ziua!” | VIDEO EXCLUSIV
Merită Farul să joace în cupele europene? Fostul fotbalist din Superliga a dat verdictul: „Ar face mai multe” | EXCLUSIV Merită Farul să joace în cupele europene? Fostul fotbalist din Superliga a dat verdictul: „Ar face mai multe” | EXCLUSIV
Încă un motiv de sărbătoare pentru jucătorii lui Sepsi! Laszlo Dioszegi a intrat în direct şi a făcut anunţul | VIDEO EXCLUSIV Încă un motiv de sărbătoare pentru jucătorii lui Sepsi! Laszlo Dioszegi a intrat în direct şi a făcut anunţul | VIDEO EXCLUSIV
Bernd Storck îl învinge clar pe Gică Hagi. ”Este uimitor!” Bernd Storck îl învinge clar pe Gică Hagi. ”Este uimitor!”

Contra fotbalului. VIDEO | Chindia - Dinamo 1-0, într-un debut al lui "Guriţă" fără şut pe poarta adversă

Superliga Publicat pe 31 aug 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19466223/6/acc.jpg

Noul mandat al lui Cosmin Contra la Dinamo a început foarte slab: 0-1 cu Chindia, la Ploieşti, după 90 de minute în care câinii nu au arătat cu nimic diferit faţă de finalul sezonului trecut. Singurul gol al meciului a venit de la Daniel Florea, în prelungirile unei prime reprize în care trupa din Ştefan cel Mare nu a contat.
 
Cu Popa punct fix drept noutate faţă de sistemul lui Mulţescu, Contra a înfruntat o echipă decimată de cele şase cazuri de COVID-19 descoperite în această săptămână. Fără antrenor, cu secundul Vali Năstase pe bancă, cu Căpuşă, Iacob şi Dulca împrumutaţi pe ultima sută de metri de la Viitorul, Chindia a arătat fotbal, ceea ce Dinamo nu a reuşit.

Dinamo, o fază de Gol în 90 de minute

Rămas fără Vlad Achim încă din minutul şapte, Contra l-a înlocuit cu experimentatul Janusz Gol, dar ritmul de la mijlocul terenului a fost departe de ce-şi dorea fostul fundaş dreapta. În minutul 33, Yameogo l-a cruţat pe Straton, ratând incredibil, dar nu a făcut decât să anunţe golul logic al lui Florea, din prelungirile primei reprize. 1-0 şi mingea ajunge în terenul lui Contra.
 
Doar că Guriţă nu are la dispoziţie un lot cu care să spere la ceva măreţ, iar accidentarea lui Straton şi înlocuirea cu tânărul Eşanu a venit pentru a completa un scenariu sumbru. Totuşi, Janusz Gol a creat o fază superbă în minutul 47, l-a lăsat singur cu portarul pe Sorescu, dar golgheterul de anul trecut a trimis mult peste. Apoi, linişte. Contra s-a uitat pe bancă, i-a găsit pe Neicuţescu, Măgureanu şi Mihaiu, dar puştii nu au găsit cheia pentru a desface o defensivă deloc de speriat a târgoviştenilor. Dinamo nu doar că a rămas fără gol marcat, dar nici nu a tras pe poarta lui Moldovan, înlocuitorul lui Aioani.

Chindia - Dinamo s-a terminat 1-0 şi a transmis un mesaj clar despre cât de multă muncă are de depus Cosmin Contra pentru a îndrepta, în sfârşit, echipa spre un loc de play-off. Târgoviştenii ajung la întreruperea campionatului cu trei puncte, Dinamo are doar unul, iar în etapa a treia, după meciurile naţionalei, se joacă Academica - Chindia şi Dinamo - FC Botoşani.Chindia - Dinamo 1-0 (D. Florea 45+1), live pe Look Plus. Echipele de start: 

  • Chindia: D. Moldovan - A.Ioniţă, Piţian, C.Dinu, Căpuşă - T. Diaz, Dulca, Iacob, Neguţ (Şerban 90+4) - Yameogo,, Florea (Barbu 87)
  • Rezerve: Atanase, Berisha, L.Mihai, A.Şerban, R.Pop
  • Antrenor: Emil Săndoi
  •  
  • Dinamo: Straton (Eşanu 46) - Creţu (Mihaiu 76), Puljic, Ehmann, Sin - Răuţă, Achim (Gol 7), Fabbrini, Sorescu, Bani (Neicuţescu 55) - Popa (Măgureanu 76)
  • Rezerve: Bejan, R.Grigore, Şerban, Borcea
  • Antrenor: Cosmin Contra

Minutul 76: Contra, ultimele gloanţe tinere. Intră Mihaiu şi Măgureanu, ies Popa şi Creţu.


Minutul 72: Tomas Diaz şutează bine, din unghi, puţin peste paortă. Mai sunt 20 de minute din debutul lui Contra şi Dinamo a punctat doar prin ocazia lui Sorescu.


Minutul 55: Contra încearcă să rupă acalmia din atacul lui Dinamo. Iese Ahmed Bani, intră Neicuţescu, Guriţă trece la un sistem cu doi atacanţi.


Minutul 47: Şansă mare ratată de Dinamo! Janusz Gol găseşte culoarul excelent pentru Sorescu, îl lasă singur cu portarul pe mijlocaşul dreapta, dar execuţia e dezamăgitoare.


Minutul 46: Repriza a doua se reia cu o nouă veste proastă pentru Contra: accidentat în prima repriză, Straton e înlocuit cu tânărul portar Eşanu, abia revenit după un împrumut în Liga 2, la Farul.


Minutul 45+1: GOL CHINDIA! Fază frumoasă pe stânga, cu Diaz intrat în viteză în careu şi capabil să găsească culoarul de pasă pentru Florea. Straton iese, Florea şutează, Ehmann nu poate interveni. 1-0 pentru Chindia, logic având în vedere cum s-a jucat în această repriză. Imediat, Horaţiu Feşnic fluieră finalul primei reprize.


Minutul 33: Ocazie imensă a Chindiei! Yameogo reuşeşte performanţa greu de egalat de a ratat cu capul, din câţiva metri, trimiţând direct în Straton.


Minutul 7: Accidentat, Vlad Achim îi lasă locul lui Janusz Gol.


21:00 A început meciul de la Ploieşti cu o fază în care dinamoviştii au cerut penalty pentru henţ. În tribune se află şi Pablo Cortacero, noul patron din Ştefan cel Mare.


19:30 Avem echipele de start, iar noutatea lui Cosmin Contra se numeşte Daniel Popa, atacantul care a intrat excelent în meciul cu Hermannstadt. Fără surprize în rest.


Chindia Târgovişte a debutat în noul sezon cu un eşec pe terenul celor de la Poli Iaşi, cu 0-1, în timp ce Dinamo a făcut egal în prima rundă, 1-1 cu FC Hermannstadt. La prima vedere, ”câinii” pornesc cu prima şansă, pentru că adversarii au ceva probleme de lot. În zilele precedente, trei fobalişti şi antrenorul Emil Săndoi au fost testaţi ca fiind purtători ai virusului COVID-19.

Săndoi a declarat că echipa sa nu poate conta, însă, pe cinci nume în total. ”Partida cu Dinamo se va juca. Ne lipsesc doar cinci jucători, dar restul sunt în regulă. Am avut două meciuri cu Dinamo amânate sezonul trecut, sper ca acesta să nu fie al treilea. Regret că le-am dat jucătorilor trei zile libere. Noi nu am avut sezonul trecut niciun jucător infectat şi acum… Dinamo are prima şansă, nu am pierdut mulţi jucători faţă de sezonul trecut. În plus, cinci fotbalişti nu pot să joace. O să ne fie greu, dar ne vom juca şansa”, a afirmat Săndoi.

Cosmin Contra promite să ducă Dinamo în play-off: ”Am o răspundere foarte mare, dar am mare încredere în acest proiect solid. Trebuie schimbate multe lucruri. Acţionarii din DDB au făcut o treabă extraordinară. Primul obiectiv este acela de a intra în play-off, este singurul obiectiv pe care îl am în minte, iar în doi-trei ani să luptăm pentru titlu. O să muncesc cât pot eu de bine. Facem eforturi să găsim jucători care să aducă un plus echipei noastre. Sper ca într-o lună să vedem adevărata faţă a echipei Dinamo. Sunt fericit! Sper să readucem Dinamo acolo unde îi este locul.

Au fost ani grei din toate punctele de vedere. Gigi Mulţescu a venit într-o perioadă grea şi a pus umărul ca aceasta echipă să nu moară, la fel şi Adrian Mihalcea. S-au plătit salariile restante, jucăm pe Arena Naţională, avem echipa a doua, cred că lucrurile vor merge bine şi o să readucem Dinamo acolo unde îi este locul”.

Echipele probabile:

Chindia: 81. D Moldovan - 29. Căpuşă, 17. Piţian, 15. C. Dinu, 28. P. Iacob - 3. Ad. Ioniţă, 22. Raţă, 7. Yameogo, 20. Neguţ - 6. A. Şerban - 11. D. Florea
Rezerve: 1. R. Pop, 9. Berisha, 10. L. Mihai, 14. T. Diaz, 21. Atanase, 99. C. Barbu
Antrenor: Emil Săndoi

Dinamo: 1. Straton - 32. G. Creţu, 66. Puljici, 5. Ehmann, 20. Sin - 77. Vl. Achim, 5. Răuţă - 22. Sorescu, 38. Bani, 31. Fabbrini - 21. Neicuţescu
Rezerve: 12. Eşanu, 13. Tălmaciu, 16. M. Popescu, 17. R. Zamfir, 19. D. Popa, 27. R. Grigore, 28. Borcea, 30. Bejan, 98. Mihaiu
Antrenor: Cosmin Contra

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele