Ultima oră
VIDEO | FC Voluntari - FC Hermannstadt, astăzi, de la 17:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro! Sibienii continuă lupta pentru barajul de Conference League VIDEO | FC Voluntari - FC Hermannstadt, astăzi, de la 17:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro! Sibienii continuă lupta pentru barajul de Conference League
VIDEO | Sepsi - CFR Cluj, ASTĂZI, de la 20:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Ardelenii, obligaţi să câştige pentru a se apropia de lider VIDEO | Sepsi - CFR Cluj, ASTĂZI, de la 20:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Ardelenii, obligaţi să câştige pentru a se apropia de lider
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice

Cozmin Guşă, gata de al doilea mandat la Federaţia Română de Judo! "Asta e echipa pe care mă bazez!"

Sporturi Publicat pe 23 feb 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/20002973/1/g2.jpg

Judo-ul românesc se pregăteşte să-şi aleagă şeful pentru perioada 2021-2025, iar actualul preşedinte, Cozmin Guşă, candidează pentru al doilea mandat.

Guşă este convins că asociaţiile care îşi vor exprima votul pe 24 februarie îi vor oferi continuitate, iar într-o postare făcută pe blogul personal şi-a prezentat echipa alături de care vrea să conducă FRJ în următorul mandat. Este vorba o listă cu 12 nume, iar Guşă a prezentat şi argumentele pentru care a fost ales fiecare colaborator în parte.

"FLORIN BERCEAN. A fost vicepreşedintele executiv al FRJudo în actualul mandat, i se datorează majoritatea strategiilor de pregătire şi dezvoltare sportivă ce-au început să dea rezultate în ultimii ani. Despre hărnicia, caracterul, priceperea sau patriotismul lui Florin este inutil să mai vorbesc eu, vorbeşte de la sine cariera lui din judo din ultimii peste 30 de ani.

AURELIAN BĂDULESCU. A fost alături de noi în ultimii ani nu doar la pregătirea şi finanţarea evenimentelor internaţionale prestigioase pe care am reuşit să le organizăm, dar este şi unul dintre sprijinitorii colegilor noştri în relaţia cu autorităţile locale. Tot cu iniţiativa şi sprijinul său s-a dezvoltat activitatea de judo din ultimii ani de la CSM Bucureşti, Aurelian fiind în acest timp şi partenerul oficializat al EJU pentru proiectul „Judo în Şcoli”. Cu experienţa sa dobândită ca preşedinte al „Ligii Aleşilor Locali”, va avea ca VICEPREŞEDINTE al FRJudo şi rolul de a asista cluburile de judo româneşti pentru iniţierea/upgradarea cooperării cu administraţiile locale.

EMIL MORAR. Cu modestie şi dârzenie a repus Oradea pe harta performanţei naţionale în judo, iar sportivii centrului olimpic de juniori, pe care l-am înfiinţat sub coordonarea sa, performează excelent în ultima perioadă, ca rezultat al strategiei şi eforturilor lui Emil.


LUCIAN BARNA. Fiind unul dintre „pariurile” lui Florin Bercean, s-a ocupat bine de revigorarea activităţii competiţionale la nivelul veteranilor judo-ului.

GHEORGHE SAVU. În cariera mea de manager/patron de peste 25 de ani, n-am avut colaborator direct mai harnic şi conştiincios decât Gigi, dedicaţia totală pentru judo şi cinstea fiind alte două ingrediente ce-l recomandă în continuare pentru a fi Secretarul General al FRJudo.

CRISTIAN PINTRIJEL. Inteligent, dedicat şi pasional, Cristi a fost omul de bază al echipei pe timp de „pace sau război”, eforturile lui fiind la baza majorităţii organizărilor de evenimente. Ne bazăm pe el şi pentru implementarea colaborării cu Ministerul Educaţiei şi Invăţământului.

MARIAN HALAS.  Un tip precis şi direct, Marian şi-a adus contribuţia la fiecare discuţie/dezbatere/eveniment din ultimii 4 ani, reprezentarea arbitrajului românesc la nivel internaţional prin persoana lui fiind prestigioasă, dublând astfel în mod profitabil pentru noi şi prestaţia foarte bună a Ioanei Babiuc.

IULIAN SURLĂ. L-am invitat anul trecut pe Iulian să ni se alăture în Comitetul Director datorită seriozităţii şi hărniciei dovedite în pregătirea tinerilor sportivi, respectiv pentru a putea dezvolta în mod direct activitatea de KATA, unde avem rezultate excepţionale. Il aştept să-şi continue munca şi-n viitorii 4 ani.

ADRIAN MOLDOVEANU. Un tip energic şi voluntar, Adrian va avea rolul de a fructifica mai bine şi activ potenţialul Moldovei de a furniza copii şi tineri talentaţi pentru activitatea de judo a loturilor naţionale.


EMILIAN RABOLU. “Şeful” antrenorilor noştri din ultimii 4 ani şi-a folosit înţelepciunea şi pregătirea sportivă universitară pentru a rezolva multele situaţii dificile apărute, avem nevoie de el pentru a consolida ceea ce am început împreună.

VICTOR BĂLĂŞOIU. Preluând din mers mandatul de coordonare al arbitrajului românesc de la „titanul” Marius Jeberean, Victor a avut o activitate marcată de precizie şi pozitivism, lucru remarcat şi la nivel european în judo. Activităţile  lui de reprezentare juridică sau internaţională ale FRJudo au fost deasemenea la un nivel profesional superior, toate acestea recomandându-l spre a activa în continuare în Comitetul Director.

EDUARD ZGORCEA. Deşi nu va fi membru (încă!) al Comitetului Director, îl menţionez aici pe Edi ca pe un membru de nădejde al echipei de conducere, practic indispensabil în activităţile de comunicare şi organizare ale acţiunilor noastre. S-a achitat foarte bine şi de sarcinile de relaţionare externă, ne bazăm pe el şi-n viitorul mandat
", a scris Cozmin Guşă pe blogul său.

Guşă, convins de victorie: "75% sunt cu mine!"

Cozmin Guşă a vorbit la Look Sport LIVE despre planurile sale la Federaţia Română de Judo, for pe care îl conduce din 2017.

Guşă candidează pentru al doilea mandat la alegerile ce vor avea loc pe 24 februarie şi e convins că are susţinerea cluburilor.

"Federaţia era varză, pusă pe butuci din nefericire de Florin Lascău. Datorii, lotul de seniori desfiinţat... A fost un dezastru în 2016-2017. Reultate zero la Olimpiadă. Şi la ora asta Federaţia nu are nicio datorie, toate proiectele merg ca la carte, echipa este consolidată şi o să facem ce n-am apucat să facem. Am făcut multe, dar sunt şi multe pe care n-am reuşit să le facem şi le vom face la acesta al doilea mandat.

Concurenţa pentru alegerile din 24 februarie este constituită dintr-un vechi şi simpatic arbitru, fost şef al arbitrilor din România, care este nemulţumit de faptul că n-am fost mai dur la federaţie, că nu i-am "belit", pe româneşte, mai tare pe ăia care au făcut prostii şi dintr-o echipă în spatele căreia se află amicul meu Florin Lascău, cel care a dat chix cu preşedinţia federaţiei, contribuind şi eu la aducerea lui la federaţie. Sunt şi eu vinovat într-un fel de dezastrul pe care l-a provocat Florin Daniel Lascău acolo.

Acum, dacă mă întrebaţi, scorul, că trebuie să ştim scorul. La ora asta, dintre cei 200 care votează sunt cam 75% cu mine şi 25% cu ceilalţi doi candidaţi cărora le urez însă mult succes. Din dezbaterea asta de idei pe care am organizat-o începând din această săptămână, pe forumul federaţiei, totul transparent, judoul românesc va avea de câştigat şi nu vom avea scandaluri publice.

Pe cât posibil am încercat să ţin aceste scandaluri publice pentru că astea omoară sportul, eticheta, marketingul, sponsorizarea. Lucruri pe care e greu să le pricepi dacă nu tragi la galere cum trag toţi antrenorii, sportivii. Nu e viaţă simplă în sport şi momentele de satisfacţie sunt reduse şi în afară de fotbal nici banii nu sunt prea mulţi. Rămâne gloria.

Nu cred că am făcut greşeli, dar am restanţe. Am câteva restanţe pe care nu le-am putut duce la capăt din probleme de finanţare sau din pricina bazei de selecţie extrem de redusă
", a declarat Cozmin Guşă la Look Sport LIVE, în direct pe Look Sport+.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele