Ultima oră
VIDEO | Chelsea - FC Porto 0-0, LIVE pe Look Sport. Ambele echipe au ratat ocazii importante! Londonezii sunt cu un pas în semifinalele Ligii Campionilor VIDEO | Chelsea - FC Porto 0-0, LIVE pe Look Sport. Ambele echipe au ratat ocazii importante! Londonezii sunt cu un pas în semifinalele Ligii Campionilor
VIDEO | PSG - Bayern Munchen, ACUM pe Look Sport+ şi Look 4K. Nemţii conduc cu 1-0, campioana Franţei ratează ocazie după ocazie VIDEO | PSG - Bayern Munchen, ACUM pe Look Sport+ şi Look 4K. Nemţii conduc cu 1-0, campioana Franţei ratează ocazie după ocazie
Dusan Uhrin Jr revine la Dinamo! Florin Prunea aplaudă decizia fanilor. "Este singura soluţie viabilă în momentul de faţă" Dusan Uhrin Jr revine la Dinamo! Florin Prunea aplaudă decizia fanilor. "Este singura soluţie viabilă în momentul de faţă"
VIDEO | Astra, cu un pas în finala Cupei României! Neagoe: "Sunt foarte mulţumit de atitudinea jucătorilor, de sacrificiul lor" VIDEO | Astra, cu un pas în finala Cupei României! Neagoe: "Sunt foarte mulţumit de atitudinea jucătorilor, de sacrificiul lor"
VIDEO | Anton, surprins de demisia lui Mulţescu! "În vestiar nu s-a discutat despre asta. Acum am aflat" VIDEO | Anton, surprins de demisia lui Mulţescu! "În vestiar nu s-a discutat despre asta. Acum am aflat"
EXCLUSIV | Haos la Dinamo, după demisia lui Mulţescu. "A realizat că nu se poate mai mult. Dinamo şi-a pierdut identitatea" EXCLUSIV | Haos la Dinamo, după demisia lui Mulţescu. "A realizat că nu se poate mai mult. Dinamo şi-a pierdut identitatea"

Creşte perioada de excludere a Rusiei din competiţiile internaţionale? Decizie de ultimă oră luată de WADA

JO 2020 Publicat pe 3 feb 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38215/19949332/1/unnamed.jpg

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a anunţat, marţi, că nu va contesta decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), care a exclus Rusia timp de doar doi ani din competiţiile internaţionale majore, în urma unui scandal de dopaj, informează AFP.

Din cauza dopajului instituţionalizat, Rusia a fost exclusă timp de doi ani din competiţiile internaţionale majore, dar sportivii ruşi vor putea concura sub un drapel neutru dacă nu au fost niciodată suspendaţi pentru dopaj, a stabilit TAS, la 17 decembrie.

WADA, care a dorit să sancţioneze înşelăciunile repetate ale Rusiei, prin ascunderea unui sistem de dopaj instituţionalizat, a cerut patru ani de suspendare şi condiţii drastice pentru ca sportivii ruşi să poată concura sub un steag neutru. Agenţia mondială a salutat totuşi acest verdict, dar a precizat că este dezamăgită că nu au fost respectate toate recomandările sale.

"WADA este dezamăgită de faptul că TAS nu a acceptat toate consecinţele propuse de agenţie pentru o perioadă de patru ani", se arată într-un comunicat. Dar un posibil apel la Curtea Federală Elveţiană nu ar fi făcut posibilă soluţionarea fondului cazului, a explicat agenţia.

Măsurile impuse ruşilor, care se vor încheia la 16 decembrie 2022, includ Jocurile Olimpice de la Tokyo din această vară şi Jocurile de iarnă de la Beijing, din 2022. Acestea vor afecta în primul rând simbolurile statului rus, peminţându-le sportivilor să concureze sub un drapel neutru dacă nu au fost niciodată condamnaţi pentru dopaj.

mail-share icon Email
viewscnt

JO 2020

Ultimele articole Toate articolele