Ultima oră
CSM Bucureşti, rezultat surprinzător pe teren propriu  în etapa a XX-a a Ligii Naţionale CSM Bucureşti, rezultat surprinzător pe teren propriu în etapa a XX-a a Ligii Naţionale
VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. A început partida! VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. A început partida!
Edi Iordănescu nu s-a ferit de cuvinte şi i-a dat replica lui Gică Hagi: „Nu sunt deloc interesat” Edi Iordănescu nu s-a ferit de cuvinte şi i-a dat replica lui Gică Hagi: „Nu sunt deloc interesat”
Controverse în SUA, după ce părinţii lui Kobe Bryant au scos la licitaţie un inel de campion al fostului baschetbalist
Controverse în SUA, după ce părinţii lui Kobe Bryant au scos la licitaţie un inel de campion al fostului baschetbalist
NEWS ALERT | Ce lovitură pentru FCSB! Un jucător de bază s-a accidentat şi ar putea lipsi tot sezonul NEWS ALERT | Ce lovitură pentru FCSB! Un jucător de bază s-a accidentat şi ar putea lipsi tot sezonul
Andrei Borza a oferit prima reacţie după scandalul ieşirii în club: „Vreau să arăt tuturor că sunt cel mai bun!” Andrei Borza a oferit prima reacţie după scandalul ieşirii în club: „Vreau să arăt tuturor că sunt cel mai bun!”

CS Dinamo celebrează 73 de ani de existenţă. Dănuţ Lupu: "Sperăm ca la academie să avem jucători aşa cum ne-a făcut Mircea Lucescu"

Dinamo Publicat de Andrei Ionascu pe 12 mai 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38229/20180853/1/cs-dinamo-aniversare.jpg

Clubul Sportiv Dinamo a sărbătorit, miercuri, 73 de ani de existenţă. La ceremonia organizată la stadionul Dinamo au participat ministrul de Interne, Lucian Bode, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, preşedinta Senatului, Anca Dragu, ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, directoarea generală a CSM Bucureşti, Gabriela Szabo, campioana olimpică la maraton Constantina Diţă, vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, fostul fotbalist Dănuţ Lupu, sportivii Larisa Iordache, Alin Alexuc şi Iulian Teodosiu.

În cadrul evenimentului, au fost difuzate imagini cu momente de glorie ale sportivilor dinamovişti de-a lungul celor 73 de ani de existenţă şi au fost înmânate plachete aniversare.

Dănuţ Lupu speră ca noua academie de fotbal de la Dinamo să producă jucători la fel de valoroşi precum cei formaţi de către antrenorul Mircea Lucescu.

“Dinamo este echipa care m-a format ca fotbalist de performanţă, aici am jucat într-adevăr fotbalul adevărat. Am întâlnit şi am avut un antrenor, Mircea Lucescu, care a reuşit să scoată mulţi fotbalişti şi care a reuşit să aibă performanţe notabile cu Dinamo. Sperăm ca la această academie să avem jucători aşa cum ne-a făcut pe noi Mircea Lucescu în perioada 1986-1990”, a spus Dănuţ Lupu, potrivit Agerpres.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38229/20180853/4/danut-lupu-look.jpg

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat că CS Dinamo este un club al cărui model trebuie copiat şi la alte structuri sportive.

"Sunt onorat că pot fi astăzi aici, la un eveniment foarte important, 73 de ani de tradiţie, de disciplină, de obiective îndeplinite, şi organizarea aceasta face diferenţa. Cu aceste elemente aţi reuşit să fiţi cei mult important club din România, să creşteţi şi să daţi atâţia campioni. Nu trebuie să inventăm roata, este un model foarte simplu, sportul este simplu, disciplina aceasta este mentalitatea, acest lucru trebuie să livrăm în toată ţara. Dacă vom reuşi le implementăm şi la cluburile noastre, putem să fim unii dintre cei mai buni din lume. Îi felicit pe toţi campionii din aceşti 73 de ani, toţi antrenorii care şi-au dedicat cariera pentru a creşte aceşti campioni. Nu vă supăraţi, dar o să vă copiem", a spus Novak.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38229/20180853/3/s3.jpg

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, speră ca reprezentanţii clubului Dinamo să obţină cât mai multe medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

"Sunt aici în dublă calitate, de fost dinamovist, antrenor la Dinamo, şi aceea de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. În cei 73 de ani de istorie, Dinamo a făcut performanţe nu doar pentru Bucureşti, a făcut performante pentru România şi aşa cum ştiţi 128 de medalii olimpice sunt un motiv de mândrie, nu sunt multe cluburi în lume care au reuşit astfel de performanţe. Jocurile Olimpice sunt pe ultimii 70 de metri, mai avem foarte puţin timp până la Jocurile Olimpice, sunt 66 de sportivi calificaţi, 18 dintre ei sunt de aici, de la Dinamo. Team Romania este o echipă puternică şi sunt absolut convins că pe unii dintre ei îi vom premia şi la întoarcerea de la Tokyo. Vă îndemn să fiţi de 10", a declarat Covaliu.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38229/20180853/2/covaliu.jpg

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Dinamo

Ultimele articole Toate articolele