Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

CSA Steaua are planuri mari! Vrea să schimbe Legea Sportului pentru a promova. Reacţia ministrului: „Am putea face o modificare specială”

Liga II Publicat de Răzvan Cîrceag pe 17 ian 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38110/20555991/1/fc-unirea-dej-csa-steaua-bucuresti-liga-2-casa-pariurilor-11-09-2021.jpg

CSA Steaua se află pe locul 6 în Liga 2, în acest moment, însă chiar dacă ar reuşi să recupereze puncte şi să se plaseze pe loc de promovare, nu are drept de a urca în Casa Liga 1.

Totul din cauza faptului că cluburile finanţate de stat nu au voie să facă parte dintr-o ligă profesionistă de fotbal. Soluţia până acum era găsirea unui investitor care să preia pachetul majoritar de acţiuni, însă se pare că „militarii” s-au reorientat către schimbarea Legii Sportului.

Comandantul clubului, colonelul Răzvan Bichir, a vorbit despre această intenţie. 

„Noi am făcut încă de anul trecut demersuri către Ministerul Apărării, am propus unele soluţii pentru rezolvarea acestei probleme, dar mai departe nu depinde de noi. Ca structură militară, Clubul Steaua nu se poate asocia cu o altă entitate decât în baza unui ordin al ministrului. Pentru noi, cea mai bună soluţie, pe care am şi propus-o, ar fi modificarea Legii Sportului

Dacă ţinem cont ce informaţii apar în public, prin mass-media, chiar şi acum există multe echipe în Liga 1 care beneficiază de finanţări de la stat, prin Primării sau prin Consiliile Locale. Au investitori sau sponsori, dar o mare parte din bugete se asigură din bani publici. Ar fi normal ca şi noi să fim trataţi la fel”, a afirmat colonelul Bichir, potrivit GSP.

Reacţia Ministerului Tineretului şi Sportului în cazul CSA Steaua

Aceeaşi sursă a obţinut şi o reacţie a ministrului Sportului, Eduard Novak, care s-a arătat un susţinător al CSA Steaua.

„În legătură cu CSA Steaua, va trebui să analizăm şi regulamentul FRF, pentru a vedea ce permite şi pentru ce categorii de echipe. Dar dacă problema depinde doar de Legea sportului şi am putea ajuta la evoluţia celor de la CSA Steaua, să joace în Liga 1 şi la nivel internaţional, atunci am putea face o modificare specială de lege în acest sens. 

Noi intervenim pentru toate soluţiile urgente prin Ordonanţe sau Hotărâri ale Guvernului. Dar pe viitor, Legea sportului ar trebui să reglementeze toate aceste cazuri. Cu siguranţă, ca să nu întârziem prea mult, vom face demersuri pentru aceste acte normative”, a spus Eduard Novak.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Liga II

Ultimele articole Toate articolele