Ultima oră
Van Dijk le cere coechipierilor săi să se autodepăşească după eşecul cu Everton. „Toată lumea trebuie să se uite în oglindă” Van Dijk le cere coechipierilor săi să se autodepăşească după eşecul cu Everton. „Toată lumea trebuie să se uite în oglindă”
Xavi şi-a motivat alegerea, după discuţia cu preşedintele Barcelonei. „Proiectul nu s-a terminat” Xavi şi-a motivat alegerea, după discuţia cu preşedintele Barcelonei. „Proiectul nu s-a terminat”
Duel istoric pe zgura de la Madrid! Rafa Nadal, faţă în faţă cu un puşti de 16 ani Duel istoric pe zgura de la Madrid! Rafa Nadal, faţă în faţă cu un puşti de 16 ani
Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj
Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari
Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League

CSM Bucureşti a suspendat activitatea din cauza coronavirusului. ”Trecem prin cel mai greu moment”. Situaţia economică poate avea urmări nefast

Handbal Publicat pe 25 mar 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38126/19314821/2/csm-bucuresti-2.jpg

CSM Bucureşti a anunţat că suspendă activitatea din cauza coronavirusului. Liderul Ligii Naţionale a dat publicităţii informaţia miercuri, prin intermediul unui comunicat de presă. Salariile vor fi plătite în condiţiile prevăzute de Ordonanţa de Guvern.

"Comunicat din partea CSM Bucureşti cu privire la suspendarea activităţii sportive. Clubul Sportiv Municipal Bucureşti traversează cea mai dificilă perioadă din istoria sa, situaţie în care se află şi celelalte structuri sportive din România şi din întreaga lume. Pandemia de COVID-19 a dat peste cap strategiile tuturor, atât la nivel individual, cât şi colectiv.

Ca urmare a amânării pe termen nelimitat a tuturor competiţiilor sportive, hotărâri luate de federaţiile de specialitate, Clubul Sportiv Municipal Bucureşti a întrerupt activitatea tuturor secţiilor, sănătatea sportivilor şi iubitorilor de sport, a noastră, a tuturor, fiind pe primul loc.

Am dori să vă informăm că, având în vedere Ordonanţele militare nr. 1 şi 2/2020, prin care se suspendă, printre altele, activitatea sportivă, suntem obligaţi de Ordonanţa 30/2020 (articolul XV, alineatul 2) să suspendăm contractele de activitate sportivă pe durata stării de urgenţă.

Participanţii la activitatea sportivă beneficiază pe durata suspendării contractelor de activitate sportivă de o indemnizaţie de 75 la sută din drepturile în bani aferente activităţii sportive prestate, dar nu mai mult de 75 la sută din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020 (număr 6/2020).

Decizia va fi suspendată în momentul în care oficialităţile vor ridica starea de urgenţă. Să sperăm că acest lucru se va petrece cât mai repede posibil.

Trebuie să avem răbdare şi înţelegere, trebuie să dăm dovadă de maturitate, de solidaritate şi, suntem siguri, vom ieşi învingători şi din această teribilă încercare", se spune în comunicatul clubului.

Clubul Sportiv Corona Braşov, în pericol

Corona Braşov este primul club  sportiv care ar putea să dispară din cauza pandemiei de coronavirus. S-au luat deja primele decizii, care s-au resimţit la nivelul contractelor angajaţilor.

Sportivii au primit înştiinţarea luni seară, fără ca înainte să primescă vreo notificare cu privire la ceea ce ar putea să urmeze. ”Decizia am aflat-o luni seară, a picat ca o lovitură de ciocan. După ce că suntem panicaţi de ceea ce se întâmplă în ţară şi în lume, am primit acel mail otrăvit prin care eram anunţaţi că suntem daţi afară, pe caz de forţă majoră! Hoc, poc, trosc!

Fără nicio anunţare prealabilă, am rămas interzişi. Nu e normal, nu e uman! Sunt oameni ce au familii, au copii, salariul de la Corona era singura sursă de venit într-o perioadă când nu poţi să ieşi afară să munceşti, să-ţi câştigi pâinea”, este reacţia unuia dintre sportivi, pentru gsp.ro. Din câte se pare, rezilierea nu s-a făcut în cazul tuturor. În cazul unora, salariul va fi aplicat aşa cum prevede Ordonanţa de Guvern:

La unii s-au încheiat contractele definitiv, pe caz de forţă majoră, la alţii doar s-au suspendat, adică iau 75 la sută din salariu, cum scrie la lege. 80 la sută suntem în prima situaţie, de a fi daţi afară, restul de 20 la sută sunt în situaţia mai bună.

Nu se ştie cum s-a făcut departajarea, cine, ce a hotărât. Moral nu e corect, dar sunt acoperiţi de lege, că e forţă majoră. Puteau să apeleze la situaţia de a-i trece în şomaj tehnic pe toţi, fiindcă la forţă majoră nu există un minim sau un maxim. Pe 18 martie, de când are efect întreruperea contractelor, am fost puşi să ne facem cerere de concediu. Pe bune?! De ce ne-aţi mai pus atunci să facem asta?! Apoi, chestie de cinism maximă: ne-au trimis notificarea cu rugămintea de a da confirmare de primire!”.

Corona Braşov are 9 secţii sportive: handbal, hochei, schi biatlon, patinaj artistic, patinaj viteză, polo, nataţie, scrimă şi fotbal.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Handbal

Ultimele articole Toate articolele